רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - חגיגה של הטבע או: מתכון לסלט אבוקדו מיוחד

חגיגה של הטבע או: מתכון לסלט אבוקדו מיוחד

חגיגה של בריאות, צבע וטבע – סלט אבוקדו עם מרכיב סודי שהופך אותו למיוחד. וגם: איך להכין סלט תרד ושעועית וסלט כרוב עם גזר

סטריפ משהו טעים
כבר כמה ימים שכל מילה שנייה שאני שומעת סביבי קשורה לשוקולד ולשחיתות. אני רק יכולה לשער שיש לזה קשר לבראוניז שוקולד וריבועי שחיתות שפרסמתי לפני כמה ימים כאן בטור ובפייסבוק שלי.

אז נכון, אני ושוקולד חברים טובים. מה זה טובים, נשואים באושר ובעושר, אבל מה שרבים לא ממש יודעים עליי, זה שמתחת לאהבתי הגדולה למתוקים ולפחמימות מתחבא חשק עז לאוכל טרי. לירקות צבעוניים שלא עברו בישול, לפירות עונתיים שעושים כיף בפה ולעשבי תיבול שצריכים לקבל את קדמת הבמה.

ונזכרתי בכל הטוב הזה של הטבע גם כי השבוע נחגג ט"ו בשבט שהוא ה-חג של האדמה והעונתיות וגם בגלל טיול בשוק התקווה שעשיתי שבוע שעבר ביחד עם גיל גוטקין (זה שמבשל ואוכל).

סלט אבוקדו. צילום: רחלי קרוטמקרמלים את השקדים ומניחים על נייר אפייה עד שהקרמל יתקשה. צילום: רחלי קרוט

איפשהו באמצע השוטטות שלנו בשוק, הבנו שנינו שחייבים לחזור לדוכנים האלה שוב והפעם עם עגלה, רשימת קניות וכוח לסחוב מלא ירקות ופירות.

אז חזרנו. מהר מכפי שחשבנו.

סלט אבוקדו. צילום: רחלי קרוטהמצרכים עושים פוזות למצלמה. צילום: רחלי קרוט

מתן ההורס (מהבלוג טוניס שולחן) הצטרף אלינו וביחד בחרנו עלי תרד, גזרים כתומים, אבוקדו, כרוב, סלק ועוד המון דברים טעימים כמו חמוציות, גרעיני דלעת ושקדים. טוב, וגם עשינו עצירה למלאווח ולחוח אבל זה כבר לפוסט אחר. פחות בריאותי :)

כשהגענו הביתה, פרסנו את הירקות על השיש (מתן וגיל פרסו אותם גם בסלון, בפינת אוכל ועל הרצפה. אבל מי בכלל שם לב) ומשם התחיל כאוס מאורגן.

סלט אבוקדו. צילום: רחלי קרוטאני יודעת שכבר ראיתם אותם בתמונה הקודמת, אבל הם ממש התעקשו שאצלם אותם שוב מזוית נוספת.

מתן אידה שעועית וחתך תרד (וגם קצת את האצבע) כדי להכין סלט ירוק משגע שמשלב בתוכו גם שומשום, גיל קצץ כרוב וקילף גזרים כדי להכין סלט מרענן עם ויניגרט תפוזים וחמוציות ואני תפסתי מהר את הגז כדי להכין שקדים מקורמלים שיתווספו לסלט אבוקדו שהתחיל לקבל צורה והגיון.

>> למתכון של מתן – סלט ירוק עד
>> למתכון של גיל – סלט כרוב וגזר ברוטב וינגרט תפוזים

האמת היא, שלא ידעתי בשום שלב איך ומה יהיה בסלט. אבל טעם רדף טעם ולאט לאט התגבשו מרקמים וטעמים משלימים שאיזנו אחד את השני והפכו את הסלט הזה לחגיגה של ממש.

סלט אבוקדו. צילום: רחלי קרוטמתן בפעולה. קטן עליו חתך באצבע. צילום: רחלי קרוט

אז מה יש בו?

קוביות אבוקדו שהוא לחלוטין החמאה של הטבע, קיווי חמוץ-מתוק שמוסיף רעננות וחמצמצות מחמיאה ועדינה, עירית מעקצצת, גבינה שממליחה את הכל ושקדים מקורמלים סופר קראנצ'ים ששוברים את המרקם הרך של הסלט. והרוטב? הוא כאן כדי לאחד ולתת עקיצות חריפות. הכי חגיגה של הטבע.

מזל טוב  אדמה, עצים, פירות וירקות. כיף גדול שאתם כאן.

סלט אבוקדו. צילום: רחלי קרוטמכל טוב הארץ. צילום: רחלי קרוט

 סלט אבוקדו שמח

מצרכים:
1 וחצי אבוקדו, בשל אבל לא רך מדי
1 קיווי, קלוף
צרור עירית (בערך 1/3 חבילה)
1/2 כוס שקדים פרוסים
4-5 כפות סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
50 גרם גבינה פטה או בולגרית

מצרכים לרוטב:
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
כפית דבש (אפשר להמיר בסילאן או מייפל)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
כף סוכר חום
1/2 צ'ילי אדום, קצוץ דק (בחורף אפשר גם צ'ילי שלם כי הפלפלים לא מאוד חריפים)

אופן הכנה:
– במחבת כבדה מניחים את הסוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר מתחיל להתקרמל בצדדים. מטים את המחבת מצד לצד (לא לגעת עם כף) ומסובבים מעל הגז עד שהסוכר נמס לגמרי ונוצר קרמל בצבע חום בהיר. מוסיפים פלפל שחור.
– מוסיפים לקרמל את השקדים ומערבבים בעדינות עם כף מעץ עד שכל השקדים מתכסים בקרמל. שימו לב שכל התהליך מרגע הכנסת השקדים לוקח 2 דקות אז חשוב להיות ליד הגז כדי שהקרמל לא ישרף. זה בסדר אם השקדים נדבקים אחד לשני והופכים למעין גושים מעט קשים.
– מעבירים את השקדים לנייר אפייה ומניחים להם להצטנן.
– בינתיים מכינים את הסלט: קולפים את האבוקדו והקיווי וחותכים לקוביות בעובי ס"מ. חותכים את העירית לטבעות דקות.
– מכינים את הרוטב: מניחים את כל המצרכים בקופסת פלסטיק קטנה ומשקשקים היטב. ניתן כמובן גם לערבב את המצרכים בכוס או בקערה.
– מרכיבים את הסלט: שמים בקערה אבוקדו, קיווי ועירית קצוצה. שוברים מעט את השקדים ומפזרים מעל.
– מפוררים מעל את הגבינה ומזלפים 3 כפות מהרוטב.

DSC_1677-1200חגיגה של הטבע (וגם פחמימה כדי לאזן). צילום: רחלי קרוט

סלט אבוקדו. צילום: רחלי קרוט
שלא תגידו שאני מתקמצנת על תמונות, הנה עוד מבט על 3 הסלטים שהכנו.

סלט אבוקדו. צילום: רחלי קרוטרוצו להכין!

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
אצבעות בראוניז בציפוי שוקולד וסוכריות
סלט גזר וסלק ברוטב חמאת בוטנים

בורקס פילו במילוי גבינות ותרד

דפי שוקולד עם קונפטי חמוציות ופקאנים

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הסלט שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: