רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - חיתוכיות תמרים

חיתוכיות תמרים

חיתוכיות תמרים נפלאות ובריאות, ללא מוצרי חלב וללא סוכר. מחזיקים תמיד גליל במקפיא, וכשרוצים לנשנש, פורסים ומגישים

חיתוכיות תמרים נפלאות, שהכי כיף להגיש אחרי ארוחת שבת עם קנקן תה, לנשנש במהלך היום עם הקפה או סתם לכבד אורחים שהפתיעו. כדאי תמיד להחזיק גליל תמרים ושקדים במקפיא, ואז נשאר רק לפרוס ולהגיש.
אפשר לעצב אותן כפירמידות או פשוט ליצור גליל ולחתוך דיסקיות עגולות, טבעוניות, ללא חלב, ללא סוכר וכמובן – פליאו.

המרכיבים:
כוס וחצי שקדים פרוסים לגפרורים
כף אבקת קקאו
10 תמרים בינוניים מזן מג'הול, מגולענים
כף חמאת שקדים או כף שמן קוקוס
חצי כפית מלח אטלנטי
50 גרם קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:
מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שהתמרים נטחנים והשקדים נקצצים. התערובת צריכה להיות מעט דביקה ולהתגבש לגוש, אם היא יבשה, בודקים כמות קטנה ביד, לוחצים את החומר ובודקים אם הוא נצמד לכדי מסה של בצק. לפעמים התמרים מעט יבשים, או קטנים והתערובת פירורית, במקרה כזה מוסיפים עוד תמר או שניים, או עוד כף חמאת שקדים או שמן קוקוס וטוחנים עוד דקה.
מניחים את התערובת על גבי נייר אפייה ומאחדים אותה ביד לגליל ארוך. אם רוצים ליצור צורת משולשים חתוכים, מעצבים את הגליל למשולש ארוך בעזרת כפות הידיים. זה די פשוט, ממש כמו לשחק בפלסטלינה.
מפזרים על נייר האפיה את הקוקוס הטחון ומגלגלים בו את הגליל, או את הגליל המעוצב כמשולש, עד שהוא מצופה מכל הצדדים.
מקפיאים את משולש התמרים לשעתיים או יותר, מוצאים מהמקפיא, מחכים חמש דקות שהגליל יתרכך מעט וחותכים בעזרת סכין שף גדולה וחדה לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר. שומרים את החיתוכיות בקופסה אטומה במקפיא ומגישים קפוא.

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים