רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - חלב שקדים וכדורי תמרים שקדים

חלב שקדים וכדורי תמרים שקדים

איך להכין חלב שקדים בבית. וגם: איך הופכים את החלב ואת שאריות השקדים לכדורי תמרים נפלאים ומתוקים

חלב שקדים תוצרת בית הוא משקה סמיך, בעל מתיקות מעודנת, מרקם חלק וצבע לבן קרמי. אנחנו מאוד אוהבים לשתות אותו כמו שהוא, לפעמים אני מחממת אותו ונהנית מספל משקה חם, אפשר להכין ממנו שוקו לילדים והרבה פעמים אני מחביאה אותו במקרר כי הוא נגמר כל כך מהר.

בתהליך הסחיטה נשארים עם כמות גדולה של מוצקי השקד ומהחומר הזה המציאה החיילת שלנו כדורי שקדים ותמרים, רכים ונהדרים שטעימים לאכילה ישר מהמקפיא.

מצרכים להכנת חלב שקדים:
1.5 כוסות שקדים טבעיים, לא קלויים, פרוסים לגפרורים
3 כוסות מים
2 תמרים מגולענים

אביזרים מיוחדים:
חיתול בד

מצרכים לכדורי תמרים שקדים:
עיסת השקדים שנותרה מהכנת חלב השקדים
10 תמרים גדולים, מגולענים מזן מג'הול
1/2 כוס שקדים או אגוזים פרוסים לגפרורים או קצוצים
כף מייפל או סילאן טבעי
2 כפות שמן קוקוס

לתוספות אפשריות:
פתיתי קוקוס לציפוי
אגוזי לוז קלויים שלמים למילוי

אופן הכנה:
– מכניסים למיקסר את כל המרכיבים וסוגרים את המכסה, מפעילים את המיקסר ומערבלים בעוצמה גבוהה במשך חמש דקות. מניחים את החיתול פרוס בתוך קערה, שופכים את התערובת מהמיקסר אל תוך החיתול שבקערה.
– אוספים את קצוות החיתול, סוחטים בחוזקה את כל הנוזלים לקערה. מעבירים בעזרת משפך את חלב השקדים שנוצר לבקבוק, ואת מוצקי השקד שנותרו שומרים בקערה. מקובל להמליץ להשרות שקדים שלמים לשש שעות לפחות במים לפני הטחינה. ההשריה תגרום לכך שהם יכילו כמות רבה יותר של ויטמינים ונוגדי חמצון, וספיגת המינרלים מהם תגדל משמעותית. לגבי הטעם אין הבדל ואני עושה כאן קיצור דרך ולא משרה את השקדים, אבל אתם – תשקיעו.
– לכדורי תמרים שקדים: מניחים את כל מרכיבי התערובת במעבד מזון, טוחנים היטב עד שכל התערובת אחידה. יוצרים כדורים קטנים, מכניסים לתוך כל כדור אגוז לוז שלם ומכדדררים אותו לצורה עגולה ויפה. מגלגלים את הכדורים בקוקוס טחון ושומרים במקפיא.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט
    משהו טעים - רחלי קרוט
  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים
    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית
  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר
    במטבח של מעייני - מעיין נדיר
  • חדש על המדף - החמישיה
    חדש על המדף - החמישיה
  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים
    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים