רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - חלת סילאן עם תמרים

חלת סילאן עם תמרים

חלת סילאן חגיגית לכבוד ראש השנה – פשוטה להכנה, טעימה ומתאימה לארוחת החג או לארוחות שישי

מצרכים ל-2 חלות קלועות:
3 ו-1/2 כוסות קמח לבן (500 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפיה שמרית
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
כפית מלח
1 כוס מים (250 מ"ל)
5 תמרים יבשים חתוכים גס
ביצה טרופה להברשה
סוכר או שומשום לקישוט

* ניתן להחליף את הסילאן בדבש ואת התמרים ב- 100 גרם קליפות הדרים מסוכרות

אופן הכנה:
• שמים בקערת המיקסר את כל החומרים פרט למים ולתמרים. מערבבים ומתחילים ללוש עם וו לישה. מוסיפים בהדרגה את המים ובסוף כשהבצק אחיד, מוסיפים את חתיכות התמרים ולשים עד לפיזור אחיד.
• משהים מכוסה למשך 40 דקות לפחות.
• מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל באורך כ-40 ס"מ.
• מכל שלושה גלילים קולעים צמה.
מתפיחים שוב, מכוסה, כ-40 דקות.
• טורפים ביצה שלמה עם כף מים ומברישים בעדינות על החלות.
• מפזרים סוכר או שומשום ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
• טיפ: למזיגה נוחה של הדבש טובלים את כף המדידה בשמן ושופכים את הדבש מהצנצנת לכף המשומנת. הדבש נמזג בקלות מהכף המשומנת.

המתכון באדיבות השף-קונדיטור סטפן לייק למותג "שמרית".
צילום: יח"צ

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים ללחמים מעולים? נסו את אלה:
לחם טורקי מהיר של תום פרנץ
חלה לשבת
לחמניות מקמח מלא

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: