רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - סלטים - טועמים את העמקים או: מתכון לסלט עלים עם גבינת עיזים בציפוי פריך

טועמים את העמקים או: מתכון לסלט עלים עם גבינת עיזים בציפוי פריך

מחפשים מקום לארוחת בוקר או בראנץ'? פסטיבל טעמים בעמקים הוא הזדמנות מצוינת להכיר מסעדות ובתי קפה מעולים

מכירים את הרגע הזה, שנוסעים צפונה ורוצים לעצור לאכול ארוחת צהריים או בראנץ' שווה אבל לא יודעים איפה? אז זהו, שגם אצלי זה ככה. איכשהו תמיד אני מוצאת את עצמי עוצרת בתחנת דלק עזובה עם קיוסק קטן ומנשנשת סנדביץ' קר ודלוח מהמקרר.

לא עוד.

כבר שנתיים שיש לי תחושה שמצאתי אוצר, אזור בארץ שאיכשהו תמיד חולפים על פניו בדרך ובשנים האחרונות הפך לתגלית, למקום לבלות ולאכול בו, לא רק בדרך לצפון אלא ממש כנקודת יעד.

אז תכירו, איזור העמקים שנמצא שעה וקצת מתל אביב (אותו הזמן שלוקח להגיע מראשון למרכז ביום פקוק). מעבר לעובדה שהאזור מוקף במרבדים ירוקים ובנוף פתוח ואוויר מדהים, מדובר על מקום שבשנים האחרונות פורח מאוד מבחינה קולינרית ותרבותית.

כך למשל נפתח לא מזמן מתחם בילויים ואוכל ברמת ישי, הסטריט מול, שמזכיר את מתחמי הבילויים בארה"ב. תוכלו למצוא שם מסעדות, חנויות שוות, דוכנים ובקרוב גם פארק בסמוך למתחם.

צילום: רחלי קרוט

הנשים המדהימות מאחורי איילת גפנים. וגם: טעימה ממנות ארוחת הבראנץ'

למה אני מספרת לכם את כל זה? כי עד סוף השבוע, מתקיים באזור פסטיבל טעמים בעמקים ששם את המקום על המפה, גם בתחום הקולינרי וגם מבחינה אמנותית ותרבותית. בעצם, הפסטיבל מאפשר לכם להכיר ולחוות את האיזור – לאכול בראנץ' רגוע וטעים, להתענג על ארוחת צהריים מדהימה שלא נופלת משום מסעדה אחרת במרכז ולהכיר אומנים מיוחדים.

כחלק מהפסטיבל, 11 מסעדות, 2 בתי קפה ו-3 שפים, יציעו מנות ב-10 שקלים (לכבוד חגיגות 10 לקיום הפסטיבל) והכל כדי שתוכלו להנות ממקומות חדשים ופינות חמד שטרם יצא לכם להכיר.

צילום: רחלי קרוט

סטייקים וסלט פאטוש במסעדת ארנולדס ברמת ישי

בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל תוכלו למצוא את אוקטגון,  ארנולד'ס, ביגה, גיוזה, טנדוקה, ינאי'ס , ללה, קפה לואיז, רוסו גחלים, שפר ביר גרדן ותשרין ובתי הקפה זהר בדשא,  וזבולון 1. לצד אלה יגישו ארוחות ובראנצ'ים גם השפים דורון בראון, נילי כהן מינץ וקייטרינג איילת גפנים.

המסעדות יציעו במהלך השבוע (עד 06.03 – יתכן גם לאחר מכן, מומלץ להתקשר ולבדוק) 10 מנות ראשונות וקינוחים ב- 10 שקלים. בנוסף, מי שמזמין מנה עיקרית יקבל כוס יין של יקבי כרמל  + אפשרות לבחור עד 2 מנות מתפריט 10 שקלים.

צילום: רחלי קרוט

סלט פפאיה וסלט אטריות שעועית במסעדת גיוזה

המלצה על 2 בראנצ'ים שאסור לכם לפספס

קייטרינג איילת גפנים – בראנץ' מוקפד, עשיר במנות ומלא ברוגע ואווירה קסומה. הארוחה מתקיימת במבנה כפרי לצד מרעה כבשים וכוללת 10 מנות. מקרפצ'ו סלק ושקשוקה לבנה עם מנגולד ועד לביבות בטטה מדהימות וצלחת מתוקים. את כל המנות מכינים במקום והן מוגשות לשולחן אחת אחרי השנייה, כדי שתוכלו להתענג על כל אחת בנפרד וברוגע. מחיר: 85 ש"ח לכל המנות (10% הנחה במהלך הפסטיבל).

נילי כהן מינץ – בין בראנץ' לארוחת צהריים מדהימה שמכינה במקום השפית נילי כהן מינץ. הארוחה מתקיימת במבנה אבן קסום, עם חלונות כחולים ומרבד דשא בחוץ (בימים חמימים ניתן להזמין מקום גם לשולחנות בחוץ). הבראנץ' כולל מנה ראשונה ועיקרית + שתייה חמה או קרה (82 ש"ח) ובמהלך הפסטיבל תוכלו להזמין גם מנות נוספות ב-10 ש"ח – מסלמון כבוש בסלק שמונח על סלסלות קדאיף ועד מוס שוקולד תפוז חורפי. מומלץ להזמין מקום מראש, שלא תגידו שלא אמרתי. והכי חשוב! אל תפספסו את העוגת גבינה המושחתת, רק בשבילה שווה לנסוע עד לשם.

צילום: רחלי קרוט

מתוקים אצל נילי כהן מינץ. פשוט מדהים. אל תפספסו!

וכמובן, אחרי כל זה, לא נשלח אתכם בלי מתכון שווה לאחת המנות שטעמנו. מדובר בסלט עלים לכאורה פשוט, אבל מלא בטעמים ומרקמים בזכות הגבינה המטוגנת בציפוי פריך ורוטב הוינגרט. את המנה הזו, ועוד 9 אחרות, תוכלו למצוא בבראנץ' של קייטרינג איילת גפנים.

סלט עלים עם גבינה מטוגנת בציפוי פריך

מצרכים:
עלי חסה סלנובה אדומים וירוקים
4 עגבניות שרי שוקולד, חצויות
4 עגבניות שרי צהובות, חצויות
4 עגבניות שרי אדומות, חצויות
פרוסות דקיקות של בצל סגול

רוטב וינגרייט:
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
1/2 תפוז סחוט
כף חרדל
2 כפות חומץ רגיל
2 כפות חומץ בלסמי
כפית דבש או סוכר חום
מלח ופלפל

בנוסף:
6 פרוסות גבינת מה עז
ביצה טרופה
פירורי פנקו
3 כפות שמן זית

אופן הכנת הסלט:
• מניחים את מצרכי הרוטב בקופסה סגורה ומשקשקים היטב או: מערבבים במג'ימיקס.
• בקערה רחבה מערבבים את חומרי הסלט בעדינות.
• מצפים את פרוסות הגבינה בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי פנקו.
• במחבת חמה שמים 3 כפות שמן זית וכשהשמן חם מטגנים את הגבינה עד שהיא מזהיבה משני הצדדים.
• שופכים על הסלט את רוטב הוויניגרט ומסדרים יפה למעלה את פרוסות הגבינה המטוגנות.
• ניתן לפזר למעלה תערובת גרעיני ג'עלה או שקדים מקורמלים קצוצים.

כל הפרטים על המסעדות המשתתפות בפסטיבל, התפריטים ותאריכי האירועים כאן – אתר פסטיבל בעמוקים

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: