­
�� טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן (ללא גלוטן) | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ללא גלוטן - טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן (ללא גלוטן)

טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן (ללא גלוטן)

גרסא מיוחדת לטורט היער השחור, עם תחתית בראוניז (ללא קמח), מוס שוקולד לבן וג’לי דובדבנים. הכי קוצרת מחמאות

לשכבת בראוניז ללא גלוטן:
110 גרם שוקולד מריר
110 גרם חמאה
1 כפית רום
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים, טרופות קלות
75 גרם שקדים טחונים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים

לשכבת מוס שוקולד לבן:
7 גרם ג’לטין
1/4 כוס מים
400 גרם שוקולד לבן משובח, קצוץ גס
500 גרם (2 מיכלים) שמנת מתוקה להקצפה

לשכבת ג’לי דובדבנים:
דובדבנים חמוצים משומרים לפיזור על פני העוגה (נמצא בדרך כלל באזור השימורים בכל סופר) חשוב: בדקו שמדובר בדובדבנים ללא חרצנים!
186 גרם מנוזלי השימור של הדובדבנים
70 גרם סוכר
5 גרם אבקת ג’לטין
1/4 כוס מים

שכבת בראוניז ללא גלוטן:
• מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 24 ס”מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
• ממיסים במיקרוגל, בפולסים קצרים, את השוקולד והחמאה.
• מוסיפים רום, תמצית וניל וסוכר ומערבבים. מצננים מעט.
• מוסיפים את הביצים הטרופות, השקדים הטחונים והאגוזים הקצוצים ומערבבים עד איחוד.
• מעבירים את המסה לתבנית. אופים במשך 15-20 דקות, עד שהמסה יציבה אך נשארת מעט לחה במרכזה.
• מצננים לטמפ’ החדר. מעבירים למקרר או למקפיא עד השימוש.

מוס שוקולד לבן:
• מפזרים את הג’לטין על פני המים ומניחים בצד ל-15 דקות.
• שמים את השוקולד הלבן במעבד המזון וטוחנים לחתיכות קטנות.
• מכינים קערה עם מי קרח ומניחים בצד.
• בסיר קטן, שמים 187 גרם מהשמנת המתוקה (שימו לב לא להשתמש בשלב זה בכל כמות השמנת במתכון) ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש. בוחשים פנימה את הג’לטין ומערבבים עד שנמס לגמרי.
• מפעילים את מעבד המזון בו נמצאות חתיכות השוקולד הלבן. מוסיפים את תערובת השמנת והג’לטין אל השוקולד ומערבלים עד שהתערובת חלקה לגמרי, ללא גושים.
• מעבירים את המסה לקערה בינונית ומניחים אותה בתוך הקערה הגדולה עם מי הקרח שהכנו קודם. מצננים עד שהתערובת מסמיכה מעט (כאשר נוצרים פסים שנוזלים באיטיות מהכף).
• מקציפים את יתרת השמנת המתוקה (313 גרם) כך שיווצרו “גבעות רכות”. מקפלים לתוך תערובת השוקולד.
• שופכים את המסה על תחתית הבראוניז האפויה ומכניסים למקפיא להתייצבות.

ג’לי דובדבנים:
• מפזרים את הג’לטין על פני המים ומשהים בצד 15 דקות.
• בינתיים, מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את נוזלי השימור של הדובדבנים יחד עם הסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי. מורידים מהאש.
• מוסיפים את הג’לטין ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי בתערובת. מצננים את התערובת לטמפ’ החדר.
• מפזרים את הדובדבנים השלמים על שכבת מוס השוקולד הלבן. שופכים מעליהם את הג’לי בזהירות רבה, כדי שהדובדבנים השלמים לא יזוזו ממקומם. מכניסים למקפיא להתייצבות.
• שומרים את העוגה במקרר או בהקפאה. אם מקפיאים, מפשירים במקרר כשעתיים לפני ההגשה.

מתכון ותמונה – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום

    gili642641
    שמי גילי, בת 35, נשואה + 2.
    יועצת ארגונית במקצוע אבל אופה ומבשלת בנשמה.
    גרה בגרמניה ומגשימה חלום קטן - בלוג בישול המשלב מתכונים עם חוויות של ישראלית בגרמניה וחוויות מהחיים בכלל.
    gili642641
    gili642641
    pretzelimsumsum@gmail.com

    2 תגובות

    1. האם יש תחליף לשוקולד לבן? לא אוהבים…

    כתבו משהו נחמד...

    כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

    *

    Scroll To Top