רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - כרובית אלמוגים בתנור ברוטב בשמל קשיו

כרובית אלמוגים בתנור ברוטב בשמל קשיו

ראיתם אצל הירקן כרובית אלמוגים יפהפיה ולא ידעתם מה להכין איתה? אפרת מוסקוביץ עם מתכון מהיר, קל להכנה וטעים במיוחד לכרובית בתנור

leharshim

אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!

כרובית אלמוגים שלוקה במים רותחים ואפויה בתנור ברוטב בשמל קשיו. תכננתי להגיש אותה כתוספת ירק בשתי ארוחות אבל היא נטרפה בידי הסקרנים והספקנים. שלא כמו ירקות ופירות אקזוטיים אחרים היא לא סתם יפה, היא גם אחת עם טעם משובח.

המרכיבים:
1 כרובית אלמוגים יפה

לרוטב:
1/2 כוס קשיו לא קלוי
2 כוסות מים
2 כפות קמח מלא
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
– חולטים את הכרובית בשלמותה בסיר גדול ומלא במים רותחים למשך עשר דקות. מוציאים אותה בעזרת כף גדולה, מנערים את שאריות המים ומניחים בתבנית או בקערה חסינת חום.
– בזמן שהכרובית מתבשלת מכינים את הרוטב: מרסקים בעזרת מעבד מזון את כל חומרי התערובת או מניחים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ובעזרת בלנדר מוט נמנעים מכלים מלוכלכים וטוחנים את החומרים בתוך הסיר עצמו.
– מבשלים את רוטב הבשמל קשיו כחמש דקות על אש קטנה עד שהוא מסמיך כמו יוגורט.
– שופכים את הרוטב על הכרובית ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות. מגישים חם.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: