­
�� לביבות פירה תפוחי אדמה | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - לביבות פירה תפוחי אדמה

לביבות פירה תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה שמנמנות שילדים (ומבוגרים) אוהבים במיוחד. כל מה שצריך זה להכין פירה, לשדך לו תירס ולטגן

במסגרת תחרות הלביבות של מגה, זכו 8 מתכונים במקום הראשון, אחד מהם, זה ששלחה רוני מור, התגלה כמוצלח במיוחד. יש בו נימוחות של פירה ותיבול עדין של פטרוזיליה ופלפל שחור. במקור, רוני הכינה אותן בתוך מחבת עם צורות, דרך נפלאה לגרום לילדים לאכול ולהכין איתכם את הלביבות, אני בחרתי להכין אותן בצורה הקלאסית, אבל כמובן שאפשר ב-2 האופציות.

בנוסף, כדי לשדרג את המתכון הכנסתי לתוכו גרגירי תירס שהוסיפו מרקם וטעם מתקתק, ועגבניות מיובשות שמגירות מעט מנוזליהן והופכות את הלביבה לעסיסית ומעניינת.

אם הילדים שלכם (או אתם) לא אוהבים את טעמה המעט חמצמץ של העגבניה (הוא משתלב נהדר עם הטיגון והשומניות) אתם יכולים להשמיט אותן מהמתכון, כך או כך מדובר במנה מעולה.

הערות:
עגבניות מיובשות ניתן לקנות בסופרים ובחנויות תבלינים או להכין בבית. מניחים עגבניות שרי חתוכות על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים בפלפל שחור, מלח ורוזמרין. אופים ב-120 מעלות עד שהן מתרככות והטעם שלהן הופך מרוכז. בין שעה לשעתיים.

צילום: רחלי קרוט

לביבות פירה תפוחי אדמה עם תירס ועגבניות מיובשות

מצרכים:
5 תפוחי אדמה מגה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס מגה
מלח
1/2 כוס קמח לבן מגה
1 כפית אבקת סוכר
1/2 כוס גרגירי תירס מגה
1 ביצה

אופציונאלי:
7-8 עגבניות מיובשות

אופן הכנה:
• קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. מעבירים לקערה ומועכים לפירה.
• מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
• יוצרים לביבות ומטגנים אותן מ-2 הצדיים עד להזהבה. ניתן להכין במחבת רגילה או במחבת צורות (להשיג בחנויות אפייה).
• מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט.

צילום: רחלי קרוט

צילום והכנה: רחלי קרוט
מתכון: קרן יגיל

מחפשים עוד מתכוני לביבות? נסו את אלה:
לביבות תפוחי עץ עם פקאנים
לביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגזר
לביבות טונה
לביבות קינואה

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top