רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - לחמעג'ון חצילים פיקנטי

לחמעג'ון חצילים פיקנטי

לחמעג'ון בגרסה צמחונית, עם חצילים מטוגנים, עגבניות ופלפלים חריפים. מגישים על עלי כוסברה מעל

לבצק:
500 גרם קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
כוס וחצי מים

לחצילים:
1 חציל חתיך
מלח גס
1 ביצה לטבילה
1/2 כוס קמח לאיבוק החציל
שמן לטיגון

וגם:
4-6 עגבניות בשלות – תלוי כמה רוטב אתם אוהבים – מרוסקות בפומפיה או מעבד מזון
3-6 שיני שום – תלוי כמה שום אתם אוהבים – אנחנו אוהבים הרבה!
1 פלפל חריף, מנוקה וקצוץ דק
1 גמבה אדומה פרוסה דק
2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק
צרור כוסברה או פטרוזליה למי שמעדיף
1 חבילה קטנה רסק עגבניות
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
• לבצק – מערבבים יחד יבשים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה עד קבלת כדור בצק רך וגמיש.
• לשים במשך 10-12 דקות נוספות. מוציאים למשטח עבודה ולשים לקבלת כדור. מתפיחים בקערה עד הכפלת הנפח.
• לסלט החצילים – פורסים חציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ממליחים במלח גס ומשהים מעט עד שיפרישו נוזלים. סופגים היטב.
• מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים פרוסות חציל בביצה ואחר כך בקמח ומנערים עודפים.
• מטגנים 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
• מחממים שמן שזית במחבת ומכינים רוטב עגבניות בסיסי – מטגנים שום, פלפל חריף ירוק, גמבה וגבעולי סלרי.
• כשהפלפלים הופכים למבריקים, מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, ומתבלים במלח ופלפל.
• מבשלים על אש בינונית במשך 5-10 דקות. מוסיפים כוסברה או פטרוזיליה ומכבים אש.
• מעבירים את פרוסות החציל לתבנית תנור או אלומיניום ומסדרים יפה. יוצקים מעל את רוטב העגבניות ואופים כחצי שעה. בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. • מצננים (החצילים האלה ישתלבו נהדר בתוך סנדוויץ" או על מצע אורז לבן.
• נחזור לבצק – לאחר שתפח, מוציאים אותו למשטח עבודה ומחלקים אותו ל 10 כדורים. משמנים בשמן זית שטח פנים ונותנים לו מנוחה של 15 דקות. לאחר מנוחה קצרה, פותחים כל כדור על ידי מתיחה קלה של הבצק למעין סירה אובלית.
• בעזרת האצבעות ושמן זית יוצרים שקע במרכז כל מאפה ומסדרים יפה את פרוסות החציל. שוב, מנוחה קצרה של 10-15 דקות מברישים את השוליים בביצה טרופה – טבעונים יכולים לוותר:).
• אופים בתנור שחומם מראש ל-180 למשך כ-20 דקות עד הזהבה. מגישים עם עלי כוסברה טריים ופלפל ירוק חריף פרוס דק – טעים אש!

מתכון וצילומים: ליהי עראסי בעלת הבלוג מעשה במאפה

li291081
קוראים לי ליהי ומאז שאני מכירה את עצמי, בישול ואפייה זה בדמי.
אני אוהבת אוכל על כל גווניו וצורותיו ויותר מכך, ממש נהנית מהכנתו.
עם השנים, המטבח הפך להיות בשבילי מקום של תרפייה. בעת שמחה, עצב,
כעס או כולם ביחד אני מוצאת את עצמי הכי טוב במטבח. אוכל בשבילי זה לא רק כי צריך לאכול. אוכל בשבילי זה צורך קיומי, חשק, תשוקה ורצון .
אני מאוד מאמינה בפונקציונאליות בכל הקשור לאורך החיים האינטנסיבי שלנו. אני אמא לשתי גוזלות ואין לי, גם אם ממש ארצה, זמן לבלות ימים שלמים במטבח. בבלוג שלי תוכלו להיחשף למתכונים טובים, לא מתיימרים אך עושים טוב על הלב ונעים בבטן.
אז מה נבשל היום? איך נערך לכך? הצטרפו אלי למסע יומי שבועי ותיהנו מהדרך, התוצאה ומהרגשת סיפוק אדירה!
שלכם, ליהי
li291081
li291081
lihi@story-cake.co.il

2 תגובות

  1. אהבתי מאוד!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: