רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - מאפה פרח שמרים במילוי רוטב עגבניות וגבינה צהובה

מאפה פרח שמרים במילוי רוטב עגבניות וגבינה צהובה

בין חלה לפיצה – מאפה שמרים בצורת פרח במילוי רוטב עגבניות וגבינה צהובה. תולשים, אוכלים ומתענגים

395ebbf5-65bf-412f-ad82-6b30f94b11a6רוצים להרשים את האורחים עם מאפה מלוח שמתפקד מעולה כארוחת ערב או בראנץ' מושקע? פרח השמרים שלפניכם הוא בדיוק מה שאתם צריכים להכין. יש לו מראה יפהפה, טעם מופלא של פיצה ואפשר לגוון אותו עם אינספור תוספות כמו תירס, זיתים, פרוסות צ'ילי ואפילו עלי תרד.

הרעיון מאחורי המאפה הוא ליצור מעין עלים מקופלים בצורה מעגלית ולאפשר לכל האורחים לתלוש לעצמם עלה פיצה. בדיוק כמו מאפי הפיצה האישיים שנמכרים בהמון מאפיות.

את הרעיון לעיצוב המאפה ראינו בפעם הראשונה באתר רוסי, שם מילאו אותו בבשר, אבל אנחנו החלטנו להמיר את המילוי ברוטב עגבניות שגם מותיר את הבצק רך ונעים וגם מוסיף לו המון טעם.

שימו לב – על מנת ששולי המאפה ישארו מסולסלים כמו פרח, מומלץ מאוד להשתמש בתבנית פאי מסולסלת (להשיג ברשת Cook and and bake, מחיר: 39.9 ש"ח. גודל 28).

מצרכים (תבנית פאי בגודל 28):
3.5 כוסות קמח
1 כוס מים קרים
25 גרם (1/2 שקית) שמרים טריים
3 כפות שמן צמחי
כף מלח

למילוי ולהברשה:
רוטב עגבניות לפסטה (מוכן מצנצנת או עגבניות מרוסקות)
400 גרם גבינה צהובה מגורדת
ביצה
תוספות שאוהבים: טבעות זיתים, תירס, פרוסות צ'ילי, פטריות חתוכות לקוביות

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים פרט למלח ומערבלים במשך 5 דקות על מהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים את הבצק במשך 3 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים.
– מניחים לבצק לנוח ולתפוח במשך 30 דקות.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מחלקים את הבצק ל-32 כדורים קטנים ומרדדים כל כדור לצורת עיגול. עוד אופציה היא לרדד את כל הבצק ולקרוץ עיגולים בקוטר כוס.
– מורחים מעל כל עיגול בצק 1/2 כפית רוטב עגבניות ומפזרים גבינה צהובה. אם רוצים להוסיף תוספות זה הזמן, רק הקפידו לא להעמיס על הבצק.
– מקפלים את עיגול הבצק לצורת חצי ירח ואותו מקפלים לרוחב לחצי (ראו תמונה).

שלבים
– מניחים את העלה שנוצר בתוך התבנית, עם החלק הסגור והמעוגל כלפי חוץ ומסדרים את כל עלי הבצק הממולאים מסביב לתבנית, מהחלק החיצוני כלפי פנים, כך שיווצר לכם מעין פרח.
– מברישים את המאפה בביצה ומכסים.

DSC_0026-600מברישים את המאפה בביצה טרופה ומניחים לבצק לתפוח (את הקערה המיוחדת עם המברשת ניתן למצוא ברשת קוק אנד בייק, מחיר: 39.9 ש"ח).

– מאפשרים לבצק לנוח במשך רבע שעה ואופים בחום של 190 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב.

DSC_0070-600

unnamed-19 (1)

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: