רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - מאפה קדאיף במילוי בשר טחון, דובדבנים וקשיו

מאפה קדאיף במילוי בשר טחון, דובדבנים וקשיו

השף אבי שטייניץ מכין מאפה מיוחד – קדאיף במילוי בשר טחון, דובדבנים מיובשים וקשיו. כמה יפה ככה טעים ומרשים

מצרכים:
1 ק"ג בשר עגל טחון טרי
3 חבושים, קלופים מגולענים וחתוכים לרבעים
3 כפות סוכר חום
מקל קינמון
4 כפות שמן זית
בצל גדול, קצוץ דק
3 ענפי סלרי, קצוצים
מלח ופלפל גרוס
1/2 חבילת אטריות קדאיף
100 גרם דובדבנים מיובשים ללא חרצן (או חמוציות)
100 גרם אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים גס
עלים מ-3 ענפי סלרי, קצוצים דק
3 כפות שמן זית

לזיגוג:
4 כפות דבש
1/2 כוס מי בישול החבושים
2 כפות מיץ לימון סחוט

אופן הכנה:
• מניחים בסיר חבושים, מקל קינמון וסוכר חום. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך קל ולשינוי צבעם לאדמדם, מקררים ומסננים. לאחר הקירור חותכים לקוביות בינוניות.
• במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים, תוך כדי ערבוב, את הבצל והסלרי. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב. כשצבע הבשר משתנה • מוסיפים את הדובדבנים וממשיכים לטגן כדקה, מתבלים במלח ופלפל.
• מוציאים מהמחבת את הבשר ומקררים. מוסיפים לבשר את אגוזי הקשיו, החבושים ועלי הסלרי הקצוצים, מערבבים היטב ומשלימים טעמים אם נדרש.
• מפרידים את אטריות הקדאיף ומערבבים עם מעט שמן זית.
• משמנים תחתית של תבנית עגולה רחבה ונמוכה או מחבת עם שוליים ומרפדים את התחתית. מניחים מעל את תערובת הבשר, מרפדים בשכבה נוספת של אטריות קדאיף ומהדקים מעט.
• אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כ-20 דקות עד להשחמת האטריות.
• הופכים את המאפה על צלחת שטוחה ומחזירים לתבנית להשלמת אפיית התחתית.
• במקביל מביאים לרתיחה בסיר קטן את מרכיבי הסירופ ומבשלים מספר דקות עד להסמכה. מושחים את המאפה בסירופ ומגישים.
• ניתן להמיר את החבושים בתפוחים ובמקום לבשלם פשוט מזגגים אותם קלות בסירופ סוכר.

המתכון באדיבות אבי שטייניץ לאדום אדום.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לפשטידות ומאפים? נסו את אלה:
מתכון לפשטידת אורז ואטריות
מתכון לקיש במילוי גבינה ועגבניות שרי
מתכון לפשטידת אטריות וגבינה

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: