רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - פשטידת אטריות וגבינה או: פשטות מנצחת

פשטידת אטריות וגבינה או: פשטות מנצחת

אטריות שטוחות של פעם ביחד עם גבינות שנותרו במקרר הופכים בצ'יק לפשטידה שנחתכת כמו עוגה. ארוחת ערב או צהריים? זה כבר אתם תחליטו

סטריפ משהו טעים
כבר שבועות שיש לי בארון שקית עם אטריות רחבות, אלה של פעם, שסבתא שמה במרק. כשקניתי אותן, ראיתי לנגד עיני קוגל ירושלמי מתוק עם המון פלפל שחור בצבע חום ענברי. אז ראיתי.

עצלנות בשילוב שכחה הותירו את השקית בארון ואותי עם ניחוחות של פעם. כל התירוצים נעלמו כשגיליתי במקרר כמה גבינות שממש עוד רגע היו מסיימות את חייהן בפח. גבינה בולגרית שאפילו לא נפתחה, גבינה לבנה שנשכחה מאחורי החומוס העצום וקצת קוטג' שכבר נמאס לי לאכול.

כל אלה, ביחד עם כמה ביצים שתמיד יש לי בבית, הפכו תוך 10 דקות לפשטידה, שהבונוס הגדול שלה הוא הוורסטיליות והעובדה שהיא תשמח לאמץ לתוכה כל דבר שאתם אוהבים. מתירס ופלפלים קלויים ועד זיתים וקוביות חצילים. תנו ליצירתיות ולרעב שלכם לשחק כאן.

ואגב, אם תהיו מספיק סבלניים ותחכו שהיא תתקרר, תגלו שהחיתוך שלה פשוט מושלם. ממש כמו עוגה מוצלחת במיוחד.

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק):
חבילה (400 גרם) אטריות רחבות
150 גרם גבינה בולגרית
גביע (250 גרם) גבינה לבנה או ריקוטה
1/2 גביע (125 גרם) קוטג' או יוגורט
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
4 ביצים
מלח ופלפל
30 גרם חמאה (לא חובה)

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
• מבשלים את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה (בערך 6-7 דקות בהמון מים רותחים). שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
• בינתיים מערבבים בקערה את הגבינות (פרט לגבינה הצהובה) והביצים ומתבלים במלח ופלפל. כדי שהתיבול יצא לכם מדויק, עדיף לתבל במלח ופלפל לפני הוספת הביצים ואז לטעום, ככה תוכלו לתקן את התיבול אם יהיה צורך.
• מוסיפים את האטריות שהתקררו מעט ומערבבים בעדינות.
• משמנים היטב בחמאה 2 תבניות אינגליש קייק ומעבירים לתוכן את תערובת האטריות. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה. למי שרוצה, ניתן לחתוך 30 גרם חמאה לקוביות ולפזר מעל.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ואופים כ-30 דקות או עד שהפשטידה זהובה.

צילום: רחלי קרוט

נראת כמו עוגה מרשימה. צילום: רחלי קרוט


עוד במשהו טעים:

פלאפל אפוי • עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום 
עוגות נוטלה מ-3 מצרכים
 • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי • עוגיות מייפל עם פקאן
פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות)
קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הפלאפל שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

2 תגובות

  1. היי רחלי,
    קודם כל תודה על התכון
    בשיא "חוכמתי" הוספתי לפשטידה 500 גרם גבינה לבנה
    רציתי לדעת את מידת הנזק מלבד שהיא תהיה כבדה מידי
    העוגה כרגע בתנור
    היא תאפה טוב?

    • רחלי קרוט

      היי לי,

      מתנצלת שראיתי רק עכשיו, בעקרון מה שהיה צריך לעשות זה להוסיף ביצה או אטריות כדי לאזן קצת. יצא בסדר בסוף?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: