רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - מוס פטל

מוס פטל

צבע ורוד עדין, מרקם אוורירי שנמס בפה וטעם מתקתק של פירות. נעמי אבליוביץ' מכינה מוס פטל בכוסות עם קצפת מעל

FoodPage Team
FoodPage Team

כל המתכונים הכי טובים באתר אחד

מצרכים ל-8 מנות:
2 כפיות אבקת ג'לטין
2 כפות מים קרים
250 גרם פטל קפוא, מופשר
1/2 כוס סוכר
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:
• בקערית קטנה, מניחים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד עד לריכוך, כ-5 דקות.
• בקערה של מעבד מזון מניחים את הפטל עם 1/4 כוס סוכר ומעבדים לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת דרך מסננת למחית חלקה.
• מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.
• מביאים סיר עם מים לרתיחה. כשהמים רותחים מניחים מעל קערה חסינת חום ובה החלבונים ויתר הסוכר. בעזרת מיקסר ידני, מקציפים עד שהתערובת חמה למגע.
• מסירים את הקערה מהאש ומקציפים היטב עד לקצף קשה ומבריק.
• מקפלים את הקצף למחית הפטל עד לתערובת אחידה.
• מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הפטל.
• יוצקים את המוס לקערות הגשה או לתבנית גדולה ומעבירים לצינון במקרר לפחות שעה (ואפשר גם לילה מראש).
• מומלץ להגיש בתוספת פירות יער, פיסטוקים קלויים, קצפת או גלידה לבחירה.

מתכון וצילום באדיבות נעמי אבליוביץ' לאתר השף הלבן.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים קינוחים? נסו את אלה:
עוגת ביסקוויטים של מיקי שמו
בראוניז 3 שוקולדים
עוגות שוקולד אישיות של שגב משה

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: