רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - מוס פטל

מוס פטל

צבע ורוד עדין, מרקם אוורירי שנמס בפה וטעם מתקתק של פירות. נעמי אבליוביץ' מכינה מוס פטל בכוסות עם קצפת מעל

מצרכים ל-8 מנות:
2 כפיות אבקת ג'לטין
2 כפות מים קרים
250 גרם פטל קפוא, מופשר
1/2 כוס סוכר
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:
• בקערית קטנה, מניחים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד עד לריכוך, כ-5 דקות.
• בקערה של מעבד מזון מניחים את הפטל עם 1/4 כוס סוכר ומעבדים לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת דרך מסננת למחית חלקה.
• מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.
• מביאים סיר עם מים לרתיחה. כשהמים רותחים מניחים מעל קערה חסינת חום ובה החלבונים ויתר הסוכר. בעזרת מיקסר ידני, מקציפים עד שהתערובת חמה למגע.
• מסירים את הקערה מהאש ומקציפים היטב עד לקצף קשה ומבריק.
• מקפלים את הקצף למחית הפטל עד לתערובת אחידה.
• מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הפטל.
• יוצקים את המוס לקערות הגשה או לתבנית גדולה ומעבירים לצינון במקרר לפחות שעה (ואפשר גם לילה מראש).
• מומלץ להגיש בתוספת פירות יער, פיסטוקים קלויים, קצפת או גלידה לבחירה.

מתכון וצילום באדיבות נעמי אבליוביץ' לאתר השף הלבן.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים קינוחים? נסו את אלה:
עוגת ביסקוויטים של מיקי שמו
בראוניז 3 שוקולדים
עוגות שוקולד אישיות של שגב משה

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: