רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי עדות - מלאי כופתה

מלאי כופתה

הישר מהמטבח ההודי – מתכון מעולה למלאי כופתה ברוטב צבעוני, ארומטי ומלא בטעמים הנועזים של הודו. מגישים עם כוסברה מעל

אוכל ממחוזות רחוקים תמיד לוקח את חווית האכילה למקום אחר, הפעם בחרנו בהודו, ארץ התבלינים הצבעוניים. מדובר על מתכון שקיבלתי מחברה הודית, מתכון שגרם לי בבוקר שבו בישלנו אותו להתרגש מהריח המדהים שיצא מהסיר. שילוב כל המרכיבים יצר רוטב עם ריח שישר לקח אותנו למחוזות אחרים.

רגעים שצריך לטעום אוכל ומיד לעצום את העיניים, רגעים בהם בלוטות הטעם והזיכרון לוקחים אותנו ישר למקומות שאהבנו. הודו אהובתי.

מלאי כופתה

למלאי כופתה (20 יחידות):
4 תפוחי אדמה, קלופים
3 כפות קשיו, מרוסק
50 גרם קשיו, שבור
200 גרם גבינה צפתית, מגוררת
חצי כפית מלח
מעט פלפל לבן
5 כפות שטוחות קמח
שמן קנולה לטיגון

לרוטב:
חצי כפית כמון
כפית שטוחה זרעי כוסברה כתושים
1 פלפל חריף – מומלץ אדום יבש צ'ילי
מקל קינמון
6 עגבניות מרוסקות
2 שיני שום כתושות
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
5 כפות קשיו או שקדים קצוצים
חצי כפית מלח
חצי כפית כורכום
חצי כפית ג'ינג'ר, כתוש
כפית שטוחה פפריקה
3 תרמילי הל כתושים
250 מ"ל שמנת לבישול
חצי כפית פלפל לבן
30 גרם חמאה או שמן (3-4 כפות)
להגשה: מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:
• הכנת הכופתא: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך ומועכים.
• מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים כדורים קטנים.
• מכניסים את הכדורים לשמן ומטגנים מכל הכיוונים (מתחילים קודם עם כדור אחד), אם הכדור הראשון מתפרק מוסיפים עוד מעט קמח, חוזרים על הפעולה עם כל העיסה ומניחים את הכדורים המטוגנים על נייר סופג.
• הכנת הרוטב: מניחים את החמאה או השמן בסיר רחב ומוסיפים את התבלינים: כמן, הל, כוסברה, מקל הקינמון, ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את שאר התבלינים, את השקדים והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות.
• מוסיפים את השמנת לבישול, מבשלים יחד עוד כ-5 דקות, מוציאים את מקל הקינמון וטוחנים את כל הרוטב.
• מוסיפים את הכופתאות לעוד כ-5 דקות על מנת שיקבלו את טעם הרוטב.
• מגישים עם מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מעל.

מתכון וכתיבה: אינס שילת ינאי
צילום: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן

מחפשים עוד מתכונים מהמטבח ההודי? נסו את אלה:
אורז צהוב עם עדשים
צ'אטני תפוחים
סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה

tikochel

tikochel

תיק אוכל בלוג קולינרי מפתה
tikochel

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: