רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - צ'אטני תפוחים

צ'אטני תפוחים

בין ריבה למטבל – צ'אטני תפוחים שמשלב טעמים של חמוץ, מתוק וחריף. מגישים עם גבינות, בשר או כממרח על לחם

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
החופש רק נגמר, ואני כבר מתגעגעת אליו ומחכה לחופש חדש. מתגעגעת להתנתקות, לבריחה, לשינוי דרסטי בנוף, טעמים וניחוחות. אני רוצה ללבוש מינימום בגדים בארץ חמה ואקזוטית, לעשות טרק מאתגר בהרים, ללכת ברגל בין כפר נידח אחד לאחר, לשחות בים ולקרוא ספר תוך כדי שאני שומעת שירים באוזניות מול שקיעה צבעונית מטריפה. אני רוצה לאכול מאכלים שהשמות שלהם נשמעים כמו מוזיקה, עדיף כזו שטרם יצא לי להכיר. להזמין משהו על-פי צליל שמו בלבד ולהתמודד בגבורה אם אקבל משהו מזעזע, או לעשות כיף לעצמי אם המשהו הזה יהיה נדיר ונפלא.

כל פעם שהגעגועים גוברים אני מכינה בבית אוכל עם טעם של חופש, משהו שיצא לי לטעום באחד הטיולים. צ'אטני הוא מאכל נפוץ בדרום אסיה, למשל בהודו ונפאל. מדובר במעין הכלאה בין ריבה לרוטב למטבל. מכינים אותו על בסיס ירקות או פירות תוך שימוש בחומץ והרבה תבלינים שונים. כתוצאה מהבישול מתקבלת מרקחת בטעם חמוץ-מתוק-חריף, וככל שהיא כהה יותר, כך טעמיה מרוכזים ובולטים יותר. צ´אטני נורא טעים בזכות עצמו או כממרח על פרוסת לחם, אבל לרוב משתמשים בו כתוספת קרה או חמה לגבינות, בשר או דגים. מאחסנים במקרר בצנצנת אטומה למספר שבועות עד חודש. הוא מוכן לשימוש מידי, אבל מומלץ לתת לו לנוח איזה יום על מנת שטעמיו יתמזגו ויתחזקו.

בקרוב נחגוג שבועות. אם תכינו צ'אטני כבר עכשיו, תוכלו לשדרג פלאים את צלחת הגבינות שלכם ולהפתיע את האורחים במאכל חדש ומיוחד שמשאיר טעם של עוד.

 צ'אטני תפוחים

מצרכים לליטר צ'אטני:
4 תפוחים גדולים (גרנט סמית)
1 בצל גדול
6 שיני שום
1/2 כוס צימוקים לבנים
1/2 כוס צימוקים שחורים
1/3 כוס מיץ לימון
260 גרם סוכר חום כהה (כוס דחוסה)
120 מ"ל (1/2 כוס) חומץ 5%
1 כפית מלח
1 כפית גדושה ג'ינג'ר טרי, קצוץ
1/2 כפית שבבי צ'ילי
1 כפית קינמון
2 כפות זרעי חרדל

אופן הכנה:
• חותכים את התפוחים הקלופים ואת הבצל לקוביות קטנות, ואת השום לפרוסות דקות.
• מעבירים לסיר גדול, מוסיפים את הצימוקים, מיץ הלימון והסוכר החום, מערבבים היטב ומשאירים לחצי שעה – שעה על מנת שהתפוחים יגירו מיץ.
• קוצצים את הג'ינג'ר הטרי ומוסיפים לסיר יחד עם זרעי החרדל, המלח, הקינמון ושבבי הצ'ילי החריף. יוצקים את החומץ, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
• מנמיכים את האש ומבשלים, ללא מכסה, בערך שעה, עד שהתפוחים והצימוקים מתרככים, הנוזלים מצטמצמים והצ'אטני מכהה ומסמיך. מידי פעם מערבבים.
• מגישים מיד כמאכל עצמאי או כתוספת חמה או קרה לגבינות, בשר או דגים.
• שומרים במקרר בצנצנת אטומה.

הערות:
• מדובר בצ'אטני תפוחים, אבל בעיקרון אפשר להשתמש גם בפירות אחרים, למשל אגסים, שזיפים ואפילו מנגו.
• ראו את רשימת התבלינים בתור הצעה. אבל אני לא הייתי מוותרת על זרעי החרדל והצ'ילי.
• אפשר להחליף את הג'ינג'ר הטרי בכפית – כפית וחצי אבקת ג'ינג'ר.
• אפשר להחליף סוכר חום בסוכר לבן, אבל צבע הצ'אטני עלול להיות פחות מרוכז.
• עדיף להשתמש בחומץ תפוחים.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
מתכון למעדן שוקולד טבעוני
מתכון לשלגוני בננה וקוקוס בציפוי שוקולד

מתכון לריבועי שוקולד וקרמל

מתכון לבאונטי ביתי

מתכון לבלינצ'ס מושלם

מתכון למאפה שמרים במילוי גבינות

מתכון למחמר – פשטידה מרוקאית

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי

צילומים: אולגה טוכשר

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי

מתכונים אחרונים מאת המרכיב הסודי (צפו בכולם...)

המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: