רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - מלבי מחלב עיזים עם רוטב פטל

מלבי מחלב עיזים עם רוטב פטל

יותר אין צורך לקנות בחוץ – מתכון מעולה למלבי ביתי עם רוטב פטל ועלי נענע. מרענן, עדין ובעיקר מאוד מאוד טעים

המלבי הינו קינוח שמקורו בטורקיה. מכינים אותו על בסיס של מים, חלב או חלב קוקוס בתוספת קורנפלור הממצק את המרקם ובתוספת מי ורדים לניחוח. על המלבי נוהגים להוסיף סירופ סוכר עם צבע מאכל אדום והפעם החלטתי במקום זאת להכין ציפוי עם טעם וצבע טבעיים בעזרת פטל קפוא (תוכלו כמובן להשתמש בטרי).

בנוסף, כדי להפוך את המתכון לבריא ועדין יותר, השתמשתי בחלב עיזים (3.6% שומן) שמתפקד נהדר בקינוחים ובמאפים ולא מותיר תחושה של כבדות. כאן במלבי, בנוסף ליתרונותיו הבריאותיים, השתמשתי בו כדי לאזן את העושר של השמנת.

אני שמחה לשתף אתכם בתוצאה המוצלחת.

מלבי בציפוי פטל

5 מנות

מצרכים:
2 כוסות חלב עיזים
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
5 כפות קורנפלור
3 טיפות מי ורדים

מצרכים לציפוי:
300 גרם פטל קפוא
כפית מיץ לימון
פטל לקישוט
עלי נענע לקישוט

אופן הכנה:
• שמים בסיר כוס חלב, שמנת מתוקה וסוכר ומבשלים עד המסת הסוכר.
• בקערה נפרדת מערבבים את יתרת החלב, קורנפלור ומי הורדים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
• יוצקים את התערובת לסיר, מנמיכים ללהבה בינונית וטורפים במטרפה ידנית עד שהנוזל מסמיך (כדקה).
• מעבירים לכלי הגשה מתאימים, מצננים בחדר, מכסים ומכניסים למקרר למספר שעות.
• הכנת הציפוי: מפשירים את הפטל כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
• מכניסים 200 גרם מכמות הפטל ומיץ לימון למעבד מזון וטוחנים.
• יוצקים את הרסק על המלבי ומקשטים בפטל ונענע.

הכנתם? אל תשכחו לספר לנו איך יצא כאן בתגובות או בקהילת הפייסבוק

hayadar
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
hayadar
hayadar

מתכונים אחרונים מאת hayadar (צפו בכולם...)

hayadar

2 תגובות

  1. אין לי עד היום מושג מדוע אנשים ממציאים מאכלים חדשים וקוראים להם בשמות מאכלים ישנים. בין המאכל הזה ובין מאלבי אין שום קשר ואפילו לא הקטן ביותר. זה מתכון נחמד של פודינג מחלב עיזים בתוספת שמנת מתוקה ורוטב פטל שמשום מה חסר לו כמות סוכר ומשום כך הוא יוצא חמוץ מאוד חוץ מהעובדה שהפטל לא מסונן אז כל הזרעים שלו נתקעים בשיניים, (לא היה מזיק לערבב את הפטל במעט אבקת סוכר ולסנן במסננת צפופה את הזרעים שלו, זה היה הרבה יותר טעים וגם נעים יותר לאכילה.) מאהלבי עושים עם אורז וחלב ושמים עליו לקישוט פיסטוק חלאבי, פרורי קוקוס, קצת קינמון וסירופ שעשוי מעלי ורדים אדומות שבושלו עם מים וסוכר וסוננו: כמות של 1/2 קילו עלי ורדים לא מושפרצוןת וחצי קילו סוכר ו 250 מ"ל מים להרתיח היטב הכל ביחד עד שהסוכר נמס ועד שעלי הורדים החליפו את צבען לצבע כחול סגול (כשהן מתקררות הן חוזרות חזרה לצבען האדום המקורי. לצנן היטב ולסנן. עלי ורדים אפשר לאכול אז לא כל כך מוכרחים לסנן

    • לאט לאט…אולי בגלל חלב העזים המגיב קופץ כמו עז ומפגגינה את בורותה..אורז וחלב זה סוטלאץ ולא מהלבי…מהלבי כהלכתו זה קיימאק חלב וג'לטין…הרבה פעמים החליפו במים…שמנת מתוקה עוזה את זה כמו שצריך…קורנפלור במקום ג'לטין לא משנה את המהות..פנהקוטה ומהלבי היינו הך כל התוספות זה בסדר…הלהטוטים עם מיי הורדים שייכים לאולמות חתונות של האמאם או מזרח ירושליים..פטל עושה נחמד וגם פרג נכנס בין השיניים..אז מה ??גם תירס…ככה אוכלים וזה טעים. לא צריך לפסול..השמש לא זוןרחת לאף אחד מהתחת..אפשר להציע להעיר….שימי לב גברת אנג'ל

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: