רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - Sweet Weekend - מקרונים במילוי ריבה

מקרונים במילוי ריבה

תמיד רציתם לדעת איך להכין מקרונים? מורן בן משה מ-Sweet Montage מלמדת אתכם איך להכין את העוגיה הצבעונית

חוויות-קולינריות sweet weekend
כשמכל עבר פורים מכריז שהוא כבר כאן אין לנו אלא לחייך, להכנס לאווירה, לשכוח לרגע ממטחי הרקטות שמטרידים את אחינו בדרום ולשמוח מכל הלב.

לשמוח בטוב שיש לנו: משפחה, חברים, חגים שוברי שיגרה. לשמוח בהיסטוריה המפוארת שמזכירה לנו תמיד שאנחנו "עם מפוזר ומפורד בין העמים" או בקיצור, עם סגולה.

בהעדר יום חופשה רשמי בחג (ואני מוחה על כך מעל גבי טור זה!) ובהיות האוכל סובב את חיי, מהות החג מתרכזת במשלוחי המנות שאני מכינה ובארוחת החג.

השנה, מלבד אוזני ההמן המסורתיות הכנתי גם עוגיות מקרון (עוגיות שקדים) נימוחות על פי המתכון המופלא והלא מסובך של מורן בן משה.

את מורן בן משה הכשרונית (Sweet Montage) הכרתי ממש לא מזמן. הרומן שלנו החל בהתכתבות קצרה בה הבעתי התפעלותי מיצירותיה והסתיים בהזמנה מתוקה עבורי. נפגשנו בצהרי היום לדקה או שתיים כשהקפיצה עבורי את משלוח המתוקים שלי. קיבלתי מגש ובו "תכשיטים" קטנים ומעוצבים (ראו תמונה): פטיפורים, טרטלטים במילויים שונים, שוקולד, מקרונים, מרמלדות והמון אהבה. בלטו במיוחד ההקפדה, הדיוק, איכות חומרי הגלם והטעם – גן עדן.

מורן סיפרה שהרומן המתוק שלה התחיל עוד בגיל שלוש, וכך מתחביב של ישיבה על השיש, ומשחק עם סבתא בבצקים, התפתחה אהבה מיוחדת למטבח. שעות של יצירה ואפיה שגרמו לה להתאהב בקסמי הקונדיטוריה. כששאלתי אותה מהיכן הידע הרב וההקפדה, ציינה כי במהלך השנים, אחרי הרבה סדנאות וניסויי מתכונים, היא המשיכה ללימודים בבית הספר הגבוהה לקולינריה והתמחתה בפטיסרי צרפתי.

לאחר שנים בתחום, הגשימה מורן חלום והקימה את Sweet Montage קונדיטוריית בוטיק המציעה את מיטב הפטיפורים, הקינוחים והעוגות בהשראת המטבח הצרפתי המודרני. קבלו את המלצתי האישית למגשי הפטיפורים. תוכלו ליצור קשר עם מורן בדף הפייסבוק שלה ובנייד: 054-2311508

ולגבי המתכון שלפניכם, נכון שחומרי הגלם בדרך כלל אינם מצויים במזווה ושלבי ההכנה ארוכים, אבל אם בא לכם להשקיע ולפנק את יקיריכם לכבוד פורים, או בכל יום אחר בשנה, המתכון של מורן בדיוק בשבילכם. וכן, חייבים כאן משקל :)

פטיפורים. צילום: אתי בטיטו

מצרכים:
250 גרם אבקת שקדים
250 גרם אבקת סוכר
90 גרם חלבונים
100 גרם חלבונים להקצפה
250 גרם סוכר
63 גרם מים

למלית:
ריבה איכותית ללא חתיכות פרי

אביזרים:
מד חום לבישול
משקל מטבח

אופן הכנה:
• טוחנים שקדים ואבקת סוכר במג'ימיקס או במעבד מזון עד לקבלת תערובת דקה.
• מעבירים את התערובת דרך מסננת פעמיים, אם נשארות חתיכות שקדים גדולות, משאירים אותן בצד אך דואגים להשלים את הכמות עם אבקת שקדים נוספת.
• מוסיפים לתערובת חלבון (90 גרם) ומעט צבע מאכל (ניתן להשאיר בצבע לבן) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת משחתית.
• מחממים בינתיים תנור ל- 170 מעלות.
• בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר עד לטמפרטורה מדויקת של 118 מעלות (יש להשתמש במד חום לבישול).
• מקציפים את החלבון (100 גרם) במהירות נמוכה ומזלפים פנימה בזרם דק את מי הסוכר. מקציפים לקצף מבריק ורך ומקפלים לתוך משחת השקדים.
• מקפלים היטב עד שהתערובת מגיעה למרקם של טחינה סמיכה, שימו לב לא לערבב יותר מדי אחרת התערובת תצא נוזלית מדי.
• על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עוגיות עגולות בעזרת שק זילוף וצנתר מספר 8.
• מניחים את העוגיות בחוץ בטמפרטורת החדר כרבע שעה או עד שמתקבל קרום עדין.
• מכניסים לתנור ל-15 דקות, עד שנוצרת "טבעת קצףמתחת לעוגיה והיא יציבה.
• מקררים על התבנית כשעה ומחלצים. אם העוגיות לא מתפרקות בקלות, מומלץ להמתין עוד.
• ממלאים כל זוג עוגיות בשכבת ריבה נדיבה ומשדכים לסנדוויץ'.
• שימו לב: מורן ממליצה שהעוגיות יעברו הקפאה לפחות יומיים בכדי להתרכך ולהיות מוכנות לאכילה.

ביקרתי השבוע

על החנות החדשה של לובלינסקי שמעתם? עד לפני כשבוע, גם אני הכרתי רק את חנות הדגל המיתולוגית לסכינים וכלי מטבח שהוקמה עוד לפני קום המדינה ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב ואף הפכה לחלק מהנוף.

השבוע, התוודעתי גם לחנות הקונספט החדשה לסכינים ואביזרים נלווים בקרליבך. החנות אומנם קטנה מאוד, אך מושקעת ומסודרת על פי נושאים: סכינים, השחזות ועוד. בנוסף, החנות מכילה תצוגה היסטורית (ומגניבה, למשוגעים לדבר) של סכינים ועמדת הדגמה בה ניסיתי בהדרכת המוכר המקצועי את מיטב הסכינים הביתיים שמציעה החברה. חשוב לציין שעל אף התלהבותי משלל הסכינים היוקרתיים, כיוון אותי המוכר לסכין המתאימה לצרכיי (ואפילו למידת כף היד) ועומדת בתקציב שהוגדר מראש.

עוד למדתי, על חשיבות השחזת סכינים באמצעיים ביתיים (איכותיים) או באמצעות השחזה מקצועית בחנות.

והנה גם כמה טיפים לשימוש נכון בסכין מקצועית שניתנו לי על ידי המוכר האדיב בחנות:
• לא להשתמש במדיח
• לא לאחסן את הסכין יחד עם סכינים נוספים (בכדי לא לפגום בלהב ולגרום לכהות)
• מומלץ לשמור את הסכין בתוך מגן/סטנד/מגנט ייעודי
• חשוב להשחיז את הסכין מדי תקופה להארכת חייו

בסיום הביקור המחכים ולאחר התלבטות, בחרתי לי סכין רב שימושית של BEROX, מותג הבית הישראלי של החברה. סכין בעלת ידית אחיזה נוחה, משקל סביר וחיתוך מדויק. תענוג.

רח' קרליבך 14 (פינת רחוב הארבעה) פתוח בימים א'-ה' 09:00-20:00 ו' 09:00-14:30.

בטורים הקודמים:

ETIBET

ETIBET

אתי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת עם שאיפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, שאלות ושת"פ – etush93@walla.com
ETIBET

3 תגובות

  1. גלי ברכמן

    מורן קונדיטורית מספר 1
    אין על השירות, אדיבות וטעם האלוהי של הקינוחים שלה

  2. מיכל בן צבי

    אין על לובלינסקי! מקצוענים מספר אחת בסכינים בארץ!

  3. ממליץ בחום על האלפחורס!!!!!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: