רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - רטבים וממרחים - מרמלדת תפוזונים סיניים

מרמלדת תפוזונים סיניים

מרמלדת תפוזונים סיניים מתוקה ונהדרת עם מרירות עדינה. הכינו את הלחם

מצרכים:
קילו תפוזונים סיניים
800 גרם סוכר
80 גרם פיסטוק קלוף
חצי כפית תבלין פלפל צ'ילי חריף

אופן הכנה:
– מעקרים ארבע צנצנות זכוכית של כ-250 גרם וארבעה מכסים תואמים.
– חותכים את הפירות לפרוסות עגולות.
– מוסיפים את התפוזונים לסיר גדול ומלא במים. מביאים לרתיחה, שופכים את המים ומסננים את הפרי.
– מחזירים לסיר את הפרי ללא נוזלים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב כחצי שעה.
– מוסיפים את הצ'ילי החריף, מבשלים עוד כעשר דקות עד להסמכת הריבה. הריבה תתגבש ותסמיך יותר אחרי הקירור.
– מערבבים פנימה את הפיסטוקים. מניחים להתקרר מעט. ממלאים את הצנצנות במעשה ידיכם להתפאר.

איך יודעים שהריבה מוכנה?
– מכניסים לכמה דקות צלוחית חרסינה למקפיא, מוזגים כפית ריבה מהסיר החם לצלחת הקרה ובודקים את התערובת מתגבשת ומתקרשת מעט. אם לא, ממשיכים בבישול ומנסים שוב אחרי חמש דקות נוספות.

איך משמרים את הריבה ומה זה בכלל לעקר?
מכניסים את הצנצנות והמכסים לסיר עם מים רותחים ומבשלים אותן למשך עשר דקות, מוציאים את הצנצנות ומייבשים אותן. ממלאים את הריבה בצנצנות המעוקרות. כך תשמר הריבה לאורך זמן ללא קירור.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

תגובה אחת

  1. Pingback: סחלב חם

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: