רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - מרק כתום בניחוח אסייתי (טבעוני)

מרק כתום בניחוח אסייתי (טבעוני)

אורי שביט מלמדת אתכם איך להכין מרק כתום, סמיך, משביע ומחמם, שמשלב דלורית, דלעת וגזר. מגישים עם אורז לבן וכוסברה (טבעוני)

מצרכים:
1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות
1 דלעת ספגטי, קלופה וחתוכה לקוביות
2 גזרים קלופים ופרוסים גס
1 ליטר משקה אורז אלפרו
1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
4-5 שיני שום, פרוסות דק
2 כפיות ג'ינג'ר כתוש
4-5 עלי קפיר ליים מיובשים (או 4-5 טיפות שמן קפיר ליים)
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
להגשה: אורז לבן או מלא מבושל, כוסברה קצוצה

אופן הכנה:
• מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את קוביות הדלעת והגזר ומערבבים. ממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות.
• יוצקים את משקה האורז לסיר, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את עלי הקפיר ליים (אם משתמשים בשמן מוסיפים אותו רק בסוף הבישול). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים. מסירים מהאש.
• טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
• יוצקים לקערות הגשה ומוסיפים 1-2 כפות אורז. מעטרים בכוסברה קצוצה ומגישים.

המתכון באדיבות אורי שביט ל"אלפרו".
צילום: אורי שביט

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:
מתכון למרק שעועית
מתכון למרק עוף וירקות של סמדי בומבה
מתכון למרק עוף עם קניידלעך

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: