רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - ממתקים - מרשמלו מנגו ופסיפלורה

מרשמלו מנגו ופסיפלורה

גרסה ביתית ומיוחדת למרשמלו אוורירי ורך בטעמי מנגו ופסיפלורה שכל אחד יכול להכין בבית. ביס מתוק שמחזיר לילדות

אם יש ממתק שמזכיר את הילדות ומחזיר לחוויות מיוחדות של קומזיץ וחברים זה מרשמלו. הוא אוורירי, רך, נמס בפה ואם שורפים אותה מעל האש מתקבל מעדן שקשה לעמוד בפניו.

מצד שני, מגוון טעמי המרשמלו היום בחנויות קטן מאוד ולא מספיק מיוחד, בדיוק בגלל זה הבאתי לכם הפעם גרסה ביתית עם טעמים מאוד קייציים ואקזוטיים שמשלבים את המנגו המתוק עם הפסיפלורה החמצמצה.

כדי לקבל טעם עז נעשה שימוש במתכון גם במחית פרי (פרי טחון למרקם חלק) וגם בסירופ מנגו ופסיפלורה של סודהסטרים שבדרך כלל משמש להכנת משקאות וכאן נכנס כדי להעצים את הטעם.

אז אם עד עכשיו טעמתם רק את הגרסה הקנויה, זה הזמן לתת צ'אנס גדול לאופציה הטעימה יותר. מבטיחה לכם שלא תקנו יותר מרשמלו בחנות.

מצרכים:
1 ו-1/2 כפות ג'לטין
1/4 כוס מים
100 גרם סוכר
1/2 כוס סירופ תירס
1/2 כוס מחית מנגו ופסיפלורה*
2 כפות סירופ מנגו ופסיפלורה של סודהסטרים
2 טיפות צבע מאכל כתום – לא חובה

לציפוי:
2 כפות קורנפלור
כוס אבקת סוכר

אופן הכנה:
– מערבבים את הג'לטין והמים בקערת המיקסר עם וו הקצפה ומניחים בצד ל-10 דקות.
– בסיר בינוני שמים סוכר, סירופ תירס, מחית וסירופ מנגו ופסיפלורה ומחממים על להבה גבוהה עד שמגיעים ל-118 מעלות. כן, צריך מדחום.
– כאשר הנוזל שנוצר מגיע לטמפרטורה ומסמיך מפעילים את המיקסר, עם הג'לטין בתוכו, על מהירות בינונית-גבוהה, ויוצקים אותו בזרם דק תוך כדי הקצפה. אם רוצים להוסיף מעט צבע מאכל זה הזמן.
– ממשיכים להקציף במשך 8-10 דקות או עד שמתקבלת קציפה אוורירית ותפוחה במרקם מרשמלו רך.
– מניחים נייר אפייה על גבי תבנית ומפזרים עליו אבקת סוכר וקורנפלור בנדיבות (אבל ממש בנדיבות).
– יוצקים את תערובת המרשמלו מעל ומפזרים עוד אבקת סוכר וקורנפלור מעל המרשמלו. משטחים מעט עם הידיים לגובה אחיד של 3 ס"מ ומשאירים על השיש להתגבשות במשך 12 שעות.
– חותכים לריבועים עם סכין חדה ומגלגלים את המרשמלו באבקת סוכר עד שהמרשמלו מצופה היטב מכל הצדדים.
– שומרים בקופסה אטומה במקפיא.

* כדי להכין מחית מנגו ופסיפלורה טוחנים מנגו שלם (ללא הקליפה והגרעינים) ביחד עם תוכן של 4 פסיפלורות ללא הגרעינים עד למרקם חלק מאוד. אופציה נוספת היא לקנות מחיות מוכנות שניתן להשיג בכל חנויות האפייה.

מרשמלו מנגו ופסיפלורה

הערות חשובות:
– חשוב להשתמש במדחום על מנת שהמרשמלו יצא יציב.
– ניתן להחליף את המחית בכל מחית פרי שאוהבים באותה כמות.

600x80 (1)

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: