רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - סהרוני בצק שמרים ויוגורט במילוי שמנת ובצל מקורמל

סהרוני בצק שמרים ויוגורט במילוי שמנת ובצל מקורמל

השילוב האולטימטיבי בין מאפה שמרים לגבינות – סהרונים מבצק יוגורט במילוי גבינת שמנת ובצל מקורמל. מגישים עם מטבל יוגורט ועירית

סטריפ משהו טעים
כבר לא מעט שנים שבכל יום ראשון, אחרי הבליסה של שבת, אני מודיעה חגיגית שממחר דיאטה. לא עוד דברים מטוגנים, שוקולד בכמויות ובעיקר לא עוד פחמימות, החולשה העיקרית שלי.

אף פעם לא הבנתי איך אפשר להגיד לא למאפה שמרים, ללחם שיצא עכשיו מהתנור או לבאגט חם חם ופריך. והריח, הו הריח.

ובכלל, מה עושים כשהפחמימות האלה משתדכות עם גבינות, כאלה שלא רק מעדנות ומוסיפות רכות לבצק, אלא גם משדרגות אותו בעוד טעמים. בשלב הזה כבר הרבה יותר קשה לסרב לביס. ועוד אחד. ורק עוד סהרון אחד קטן. בשביל לבדוק את הטעם כמובן.

המאפים שלפניכם הם פסגת השידוך הזה, שבין בצק שמרים ריחני עם מרקם שנע בין רכות לפריכות, וגבינות שגם תורמות לתחושת האווריריות של המאפה וגם מוסיפות לו עוד רובד של טעמים.

והכי טעים, להגיש אותם לצד מטבל מרענן של יוגורט עם בצל ירוק או עירית.

נראה אתכם עומדים בפניהם.

הערות, הארות ושאר חיות בית:
• אופציות לשדרוג – ניתן למרוח את הבצק, לפני מריחת הגבינה, בטפנד זיתים, ממרח עגבניות מיובשות או פסטו.
• לאחר האפייה, יש לשמור את הסהרונים בקופסה אטומה כדי שלא יתייבשו.
• ניתן להחליף את הקוטג' בגבינה לבנה או שמנת חמוצה.
• אני השתמשתי בגביע אחד של גבינת שמנת לכל הבצק, גם כדי שהמילוי יהיה עדין וגם כדי שהבצק ישאר יחסית פריך, אם אתם מעדיפים ממש להרגיש את המילוי, אפשר כמובן להוסיף עוד מהגבינה.
• מומלץ מאוד להתפיח את הבצק במקרר, בעיקר בגלל שהוא מכיל גבינות רכות שבקירור יתמצקו ויהיה נוח יותר לרדד את הבצק.

השמן מוסיף פריכות והגבינות מעדנות את הבצק
צילום: רחלי קרוט

מורחים בנדיבות גבינת שמנת ומגלגלים
צילום: רחלי קרוט

ממתינים להתפחה ולתנור
צילום: רחלי קרוט

שלא תגידו שלא הזהרתי, הם נחטפים בשניות מהצלחת
צילום: רחלי קרוט

מאפי יוגורט במילוי גבינה ובצל מקורמל

מצרכים:
כוס (200 גרם) מים
כפית (7 גרם) סוכר
2 ו-1/2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים או: 30 גרם שמרים טריים
1/2 כוס (90 גרם) גבינת קוטג'
1/3 כוס (70 גרם) יוגורט יווני
2 כפות שמן זית
4 כוסות (560 גרם) קמח
כפית מלח

מצרכים למילוי:
30 גרם חמאה
גביע (210 גרם) סימפוניה 25% עם בצל מקורמל
1/2 כפית מלח

מצרכים לציפוי:
ביצה
כף חלב
1/2 כפית מלח

מצרכים לקישוט (אופציונאלי לבחירתכם):
שבבי בצל מטוגנים (נמכר בחנויות תבלינים)
אבקת שום
פלפל שחור גרוס
שומשום לבן, מלא או שחור
גרעיני חמניה

אופן הכנה:
• בקערת מיקסר, עם וו לישה, מכניסים מים, סוכר ושמרים. מערבבים עד שהשמרים נבלעים במים ומעט מתמוססים.
• מוסיפים קוטג', יוגורט ושמן זית ומערבלים על מהירות נמוכה במשך 30 שניות.
• מוסיפים את הקמח, בכל פעם כוס אחת ומערבלים במשך 1/2 דקה בין הוספה להוספה. מוסיפים את המלח.
• מעלים את המהירות לבינונית ומערבלים במשך 5-6 דקות או עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר. שימו לב – הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק אך לא נדבק לקערה.
• מעבירים לקערה גדולה, משומנת מעט בשמן זית, וסוגרים עם ניילון נצמד. מעבירים למקרר לקירור של לילה. הקירור יהפוך את הבצק לנוח יותר לעבודה אך למי מכם שממהר, ניתן להתפיח אותו גם בחוץ למשך שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
• הכנת המילוי: ממיסים את החמאה בקערה ומוסיפים את גבינת השמנת. מערבבים היטב עד שנוצר ממרח רך יחסית.
• מרכיבים ואופים: מרדדים חצי מכמות הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ. מורחים על הבצק 1/2 מתערובת הגבינה עם החמאה.

מגלגלים כל משולש לקרואסון קטן ומתפיחים. סהרוני במילוי גבינת שמנת וממרח עגבניות מיובשות
צילום: רחלי קרוט

• עם סכין חדה מאוד חותכים את העיגול למשולשים (ראו תמונה) ומגלגלים כל משולש לקרואסון קטן והדוק.
• מניחים את המאפים על תבנית, מרופדת בנייר אפייה, ומכסים עם מגבת מטבח. מניחים לבצק לתפוח במשך 3/4 שעה או עד שהמאפים מכפילים את נפחם.
• מחממים תנור ל-180 מעלות.

מצפים בכל תוספת שאוהבים. שום גרוס, פלפל שחור, שבבי בצל או שומשום
צילום: רחלי קרוט

• טורפים ביצה עם חלב, מברישים ממש בעדינות את המאפים שתפחו, ומפזרים מעל ציפוי שאוהבים.
• אופים במשך 20-25 דקות או עד שהמאפים זהובים.
• מגישים עם מטבל יוגורט ובצל ירוק שמתבלים במעט מלח ופלפל לבן.

ויש גם בונוס – קופון 30% הנחה על מגוון גבינות הסימפוניה החדשות

>> אל תפספסו: מתכון למאפה בניצה עם גבינות ובצק פילו <<

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של המאפה שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

5 תגובות

  1. שלום :)
    האם ניתן להחליף הגבינה ל 5% ?
    ולכמה משולשים בערך לחתוך העיגול ?

    • רחלי קרוט

      היי רימה,

      בבצק אין בעיה להחליף לגבינה 5%, במילוי לעומת זאת חייבים משהו חזק ועמיד יותר, שם גבינה 5% פשוט לא תחזיק.

      לגבי הכמות, כל עיגול בצק מספיק ל 18-20 משולשים.

      בהצלחה וחג שמח!

  2. מהמם! יאומץ לאלתר.

  3. יש אפשרות להשתמש בקמח ללא גלוטן?

  4. האם אפשר להשתמש בבצק שמרים עלים של מעדנות ?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: