רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - Sweet Weekend - סלט ירוק עם ויניגרט רימונים וכדורי חרוסת

סלט ירוק עם ויניגרט רימונים וכדורי חרוסת

סלט מרענן וצבעוני שמשלב עלי חסה עם צנוניות וכדורי חרוסת. לפני ההגשה מזלפים רוטב ויניגרט חמוץ-מתוק

חוויות-קולינריות sweet weekend
מריחים את פסח באוויר? את הפסח שלי אני מריחה כבר חודש. תוך כדי ניקיונות, כתיבת מתכונים ובניית תפריט לסדר המשפחתי הגדול שאנו עורכים.

כשוודי אלן אמר שחגים יהודים הם משהו כמו "מישהו ניסה להרוג אותנו, לא הצליח אז עכשיו נאכל", אולי הוא צדק, אבל דווקא החג הזה עם המגבלות וההחמרות יכול להפוך לחגיגה קולינרית איכותית ויעידו על כך המתכונים המופלאים שפורסמו ויפורסמו באתר זה וכן המסעדות המעניקות תפריט ושירות לא פחות טוב משאר השנה (ראו המלצה מטה).

אז כחלק מהמאמץ המשותף להפוך את החג לטעים וקולינרי יותר, יצרתי מתכון לסלט ירוק עם רוטב ויניגרט רימונים וכדורי חרוסת.  מדובר על סלט עלים רענן וצבעוני, ברוטב ויניגרט שלא תשכחו הרבה זמן, עשוי ממיץ רימונים 100% טבעי של פרימור. באווירת החג הוספו לסלט חסה וכדורי חרוסת ביתיים שיכולים להתאים גם לאכילת החרוסת המסורתית. ניתן להוסיף עשבי תיבול או עלי ריחן כיד הטעם והדמיון.
פסח כשר וטעים!

מצרכים לסלט:
חסה ב-2 צבעים (נמכרת גם באריזות)
עלי סלרי מ-3 גבעולים
4-5 צנוניות, פרוסות דק
גרגירים מחצי רימון
אופציונאלי: טבעות בצל סגול

מצרכים לויניגרט:
5-6 כפות מיץ רימונים סחוט טבעי
1 כף חומץ בלסמי
1 כף מיץ מלימון טרי
1 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה
חצי כפית גרגירי כוסברה
קורט מלח גרוס
פלפל שחור גרוס

מצרכים לכדורי החרוסת:
3/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
2 כפות ממרח תמרים
1 כף יין תירוש מתוק

אופן הכנה:
• הכנת כדורי החרוסת: מערבבים את כל המצרכים. יוצרים ביד כדורים או ממלאים בתבנית פרלינים (מחלצים לפני ההגשה). מכניסים לקירור.
• הכנת ויניגרט הרימונים: מערבבים היטב בצנצנת סגורה את כל המצרכים מלבד שמן הזית.
• קורעים את החסה "ידנית" או בעזרת סכין מתאימה. מכניסים לקערת הגשה יחד עם עלי הסלרי והצנוניות.
• מוסיפים את שמן הזית, יוצקים את הויניגרט ומפזרים את גרגירי הרימון וכדורי החרוסת.

צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
מתכון: אתי בטיטו בשיתוף חברת פרימור

בדקתי השבוע

1. איזה כיף לקבל אריזת מתנה מגניבה בדיוק כמו שפעם היינו מקבלים עם עטיפה אדומה וסרט! (כן כן, בדיוק זו שבתמונה). השבוע הפתיעו אותי מכריי ולרגל חג הפסח הזמינו עבורי סט להגשת קינוח מזכוכית בדוגמת וינטג'. כל כך אהבתי את המתנה והאריזה שמיד נכנסתי לאתר שממנו הוזמנה. וכאן חבריי, גיליתי עולם ומלואו. כידוע (ידוע לי ולכרטיס האשראי ;) אני חובבת אתרי קניות חו"ליים, והופתעתי לגלות אתר מקצועי ומסודר להזמנת מוצרי ורדינון ונעמן ONLINE. מסתבר ששירות טוב ומהיר 'עושה לי את זה' – בתוך 3 ימים כל מתנה שתבחרו תגיע ליקיריכם, עטופה למשעיי. וכן, גם המחירים הוגנים. סט כמו שקיבלתי תוכלו הזמין בעלות של 59 ש"ח בלבד. השגתי גם שובר הטבה בסך 35 ש"ח לרכישה באתר. למימוש השובר, תצטרכו להזין בשלב הקופה האחרון לפני הזנת פרטי התשלום את קוד ההטבה Like35. בתוקף עד 10.4.2014. תהנו! http://www.naamanp.co.il/passovergifts

אל גאוצ'ו. צילום: דרור כץ

2. וידוי קטן – לא נולדתי קרניבורית. כנראה שעם השנים פיתחתי לי גינונים כאלה ואחרים שהפכו את הארוחה הבשרית עבורי כמועדפת (ויסלחו לי הטבעונים). אז, אם חשקה נפשכם במסעדת בשרים איכותית, כזאת שגם כשרה לפסח ומציעה את אותן המנות בשינויים קלים בלבד, כדאי שתכירו את "אל גאוצ'ו". השעה, שעת ערב. המיקום, איזור התעשייה הישן בראשון, בחירה מעניינת בין סוכנויות הרכב לעולמות אירועים קטנים, חניה בשפע וגישה למקום גם בתחבורה ציבורית. נכנסתי יחד עם חברה רעבה ועשינו את דרכנו במעלה גרם המדרגות שבסופן פגשה אותנו מארחת נחמדה. המסעדה מעוצבת בסגנון עתיק ובטוב טעם. המקום לא היה מפוצץ כנראה בגלל תזמון של תחילת שבוע ומשחק כדורגל גדול. התפריט כולל מגוון לא קטן של מנות ראשונות. בעיקר מככבת אחת ממנות הדגל הדרום אמריקאיות – נקניקיית צ'וריסו וחברתה הפיקנטית סלצ'יצ'ה – נקניקיית בקר עסיסית ומתובלת היטב. חברתי הדרום אמריקאית אישרה שהטעם דומה למקור. הזמנו מנת פטריות "לוהטות" שבהחלט היו לוהטות (מחום) קצת פחות בטעם. תפריט היין לא אכזב, בהמלצת המלצרית בחרנו ביין אדום של יונתן תישבי – ספישל רזרב 2007,  בחירה מוצלחת במיוחד שהשתלבה נפלא עם הבשרים.

במנות העיקריות עשיתי את אחד הדברים החביבים עלי במסעדות וביקשתי מהמלצרית להמליץ לי על מנה. בחרנו במיקס בשרים 700 גרם. המנה הוגשה בצורה אסתטית מאוד על גבי כלי מעל גחלים לוחשות וירקות מדורה. הבשר היה משובח ועשוי בדיוק במידה שהזמנו. לקינוחים כבר לא היה מקום, אבל התפריט נראה מבטיח במיוחד. לסיכום, אווירה טובה, אוכל טוב וחברה טובה זה בהחלט שילוש מנצח. אין ספק שאחזור שוב, אולי כבר בפסח. צילום אל גאוצ'ו: דרור כץ.

בטורים הקודמים:

ETIBET

ETIBET

אתי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת עם שאיפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, שאלות ושת"פ – etush93@walla.com
ETIBET

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: