רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - השף הפשוט - קובי פרידמן - סמבוסק מצה במילוי חומוס

סמבוסק מצה במילוי חומוס

השף הפשוט קובי פרידמן מכין יופי של מנה ראשונה לפסח – בורקס מצה במילוי תערובת חומוס ותבלינים

למתכון המלא גללו למטה.

חותכים כל מצה ל-2 משולשים ומרטיבים עד רכות. מניחים זו לצד זו.


משרים 500 גרם חומוס ל-18 שעות.
אחרי ההשרייה טוחנים את החומוס עם חצי חבילה פטרוזיליה, חצי חבילה כוסברה, בצל ו-8 שיני שום.
אחרי הטחינה מוסיפים כוס מים, כף כמון וכפית מלח ומערבבים. נותנים לתערובת לנוח כשעה.


מטגנים את שני הבצלים הנותרים ומוסיפים אותם יחד עם כף כורכום לתערובת.


מניחים במרכז משולש מצה אחד תערובת חומוס. סוגרים עם המשולש השני ומהדקים את הקצוות.


מניחים את המשולשים על נייר אפייה בתבנית אפייה, מורחים מעל ביצה ומקשטים עם שומשום קלוי ושומשום שחור.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה.

מצרכים:

מצות
500 גרם גרגירי חומוס
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
3 בצלים
8 שיני שום
כוס מים
כף כמון
כפית מלח
כף כורכום
ביצה
שומשום קלוי ושומשום שחור לקישוט

אופן ההכנה:

חותכים כל מצה ל-2 משולשים ומרטיבים עד רכות. מניחים זו לצד זו.
משרים את החומוס ל-18 שעות.
אחרי ההשרייה טוחנים את החומוס עם פטרוזיליה, כוסברה, בצל אחד ושום.
אחרי הטחינה מוסיפים מים, כמון ומלח ומערבבים. נותנים לתערובת לנוח כשעה.
מטגנים את שני הבצלים הנותרים ומוסיפים אותם יחד עם כורכום לתערובת.
מניחים במרכז משולש מצה אחד תערובת חומוס. סוגרים עם המשולש השני ומהדקים את הקצוות.
מניחים את המשולשים על נייר אפייה בתבנית אפייה, מורחים מעל ביצה ומקשטים עם שומשום קלוי ושומשום שחור.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה.

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי, בו תוכלו למצוא עוד המון מתכונים טעימים ופשוטים.

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: