רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - עוגות שוקולד בצורת מיני דונאטס

עוגות שוקולד בצורת מיני דונאטס

10 דקות, כולל זמן האפייה, ויש לכם עוגות שוקולד יפהפיות בצורת מיני דונאטס שיקצרו המון מחמאות. רוצו להכין

סטריפ משהו טעים
אם הייתם צריכים לבחור 2 חומרי גלם שאתם אוהבים במיוחד, מה הייתם בוחרים? אצלי למשל, במקום הראשון נמצא שוקולד. חלב או מריר, עם תוספות או ככה לבד, העיקר שיהיה ממנו בבית והרבה.

כמעט בכל זמן נתון יש לי בארון לפחות 5 קילו שוקולד צ'יפס מריר ועוד כמות לא מבוטלת של ממתקי שוקולד וחפיסות צבעוניות.

מכורה? הכי!

תוסיפו לזה את האהבה הגדולה שלי לגאדג'טים, בעיקר כאלה שקשורים למטבח, ואת האובססיה לסוכריות צבעוניות ותקבלו את השילוב האולטימטיבי, זה שבזכותו נוצרו הדונאטס האלה שאתם רואים כאן בתמונות.

איך, מתי ולמה? הו, טוב ששאלתם.

שלבים1כמה דקות וזה מוכן. צילום: רחלי קרוט

כבר כמעט חודשיים שמכשיר המולטיקייק (של חברת I CAKE) מציץ לעברי בפייסבוק. בכל קבוצה אני נתקלת בכאלה שרוצים לקנות אותו ולא מצליחים למצוא איפה (יש לו נטייה להעלם מהחנויות ברגע שהוא מגיע מרוב ביקוש) ובכל פעם שכזו, אני מנסה להחזיק את עצמי ולא לרוץ לחנות כדי לחפש אחד ולרכוש. בכל זאת, עוד רגע יגורו בבית שלי רק צלחות, סירים וחומרי גלם.

בסוף נכנעתי והכנסתי אותו הביתה ובמקום לאחסן אותו ישר בארון החלטתי לבדוק על מה המהומה.

אני אקדים ואספר למי שטרם נחשף לטירוף – המולטיקייק הוא בעצם מעין תנור קטן, קצת כמו טוסטר, עם 4 פלטות שניתנות להחלפה. עם אחת תוכלו להכין קייק פופס (עוגות עגולות על מקל), עם השנייה ניתן להכין וופל בלגי, השלישית נועדה להכנת קאפקייקס והפלטה הרביעית היא בעצם תבנית להכנת מיני דונאטס. כל מה שצריך זה למלא את השקעים בבלילה ולסגור את המכשיר. 4 דקות אחר כך יתקבלו מאפים תפוחים עם מראה מלבב ובגודל אחיד ואסתטי.

בחזרה לבדיקה.

DSC_0429-600קטנים ויפהפיים – מיני דונאטס מחכים לציפוי. צילום: רחלי קרוט

כדי לבדוק איך המכשיר עובד הכנתי חצי מכמות הבלילה האהובה עלי לעוגת שוקולד (מהמתכון המצוין של נטלי לוין שמככב בספר המתוק) וניסיתי איתה את פלטת הקייק פופס. אחרי 40 כדורי עוגה עגולים החלטתי שאת שארית הבלילה שנותרה אני אנסה גם על פלטת הדונאטס. נכון, אני אמנם לא אוהבת את הסופגניה המטוגנת, אבל היי, כאן מדובר בכלל בעוגת שוקולד.

כעבור ארבע וחצי דקות בדיוק יצאו מהמכשיר עוגות דונאטס כל כך מתוקות וקטנטנות שבאמת היה קשה לעמוד בפניהן. המראה העגול עם החור, קלות ההכנה שעומדת בניגוד גמור למראה היפהפיה ומהירות האפייה, הצליחו להפתיע גם אותי. 20 דקות מרגע הכנת הבלילה, שגם אותה מכינים בדקה וחצי, כבר היו לי על השיש 40 קייק פופס ו-30 דונאטס קטנטנים. וכל זה מחצי בלילה של עוגה!

משם הדרך אל השוקולד והסוכריות הייתה קצרה. כמו גם הדרך אל הבטן שלי.

אז כן, הבדיקה עברה בהצלחה. מרובה אפילו. העוגות יצאו רכות אבל לא מתפוררות, הבלילה לא נדבקה למכשיר (גם בשימון וגם בלעדיו) והמראה, הו המראה!

DSC_0435-600מצפים בשוקולד מריר, לבן או חלב (ואפשר גם לצבוע את השוקולד). צילום: רחלי קרוט

DSC_0479-600הכי עושים שמח בלב. צילום: רחלי קרוט

עוגות שוקולד בצורת מיני דונאטס

המתכון מבוסס ברובו על המתכון לעוגת שוקולד של נטלי לוין מתוך הספר המתוק אך נעשו בו שינויים קטנים.

לבלילה (הכמות מספיקה ל-60 מאפים קטנים. קייק פופס או דונאטס):
2 ביצים
170 גרם (כוס פחות 3 כפות) סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמן  צמחי
250 מ"ל שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לפרווה)
50 גרם קקאו
140 גרם (כוס) קמח
1/2 שקית א. אפייה

ציפוי שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר
כפית שמן צמחי

ציפוי שוקולד לבן או ורוד:
100 גרם שוקולד לבן
כפית שמן צמחי
טיפה צבע מאכל אדום טבעי (לציפוי ורוד)

וגם:
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
1. מכניסים את המולטיקייק לשקע.
2. בקערה גדולה טורפים עם מטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, ושמנת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
4. משמנים ממש מעט עם ספריי שמן את השקעים של הפלטה של הדונאטס וממלאים כל שקע בבלילה. חשוב למלא ממש עד הסוף.
5. סוגרים את המכסה של המכשיר וממתינים בין 4 ל-4 וחצי דקות. משחרים בעדינות עם קיסם ומניחים בצד עד שהדונאטס מתקררים.
6. ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמן ומערבבים היטב. ממתינים 3-4 דקות עד שהשוקולד יצטנן מעט.
7. טובלים כל דונאטס בציפוי ומניחים בצד. מקשטים עם סוכריות צבעוניות.
8. שומרים את הדונאטס בכלי סגור (אפשר במקרר ואפשר גם בחוץ).

DSC_0491-600הכי כיף? להעביר אותם לקופסה ולתת לאנשים שאוהבים. צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות:
1. כדי להמיר את המתכון לפרווה מחליפים את השמנת בקרם קוקוס או בשמנת צמחית ואפשר גם חצי שמנת חצי מים.
2. מומלץ להפטר משאריות שוקולד אחרי הטבילה כדי שתיווצר לכם שכבה דקה ויפה.
3. עוד רעיונות לקישוט – קוקוס, אגוזים קצוצים, ברס, פקאנים מסוכרים קצוצים.
4. אל תטבלו את הדונאטס בשוקולד עד הסוף אלא רק עד שיווצר ציפוי שמגיע כמעט עד החצי, זה יותר יפה וגם פחות מלכלך לאכול את זה כי הידיים לא נוגעות בציפוי.

DSC_0473-600
קשה לעמוד בפניהם! צילום: רחלי קרוט

 את המולטיקייק (399 ש"ח) ניתן להשיג בחנויות אפייה וכלי בית כמו דומו, קוק אנד בייק ולגעת באוכל.

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
מניפות תפוחי אדמה בתנור
סלט אבוקדו מיוחד

אצבעות בראוניז בציפוי שוקולד וסוכריות

סלט גזר וסלק ברוטב חמאת בוטנים

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הדונאטס שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

תגובה אחת

  1. שלום,
    תוכלי פעם אחת לכתוב למה עדיף שמן וחמאת קוקוס?
    ואת ההמרה של זה בחמאה או שמנת מתוקה?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: