רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ללא גלוטן - עוגיות גרנולה עם גוג'י ברי ושוקולד לבן

עוגיות גרנולה עם גוג'י ברי ושוקולד לבן

עוגיות גרנולה מעולות עם גוג'י ברי ושוקולד לבן, בלי טיפת קמח ואפשריות להכנה גם ללא גלוטן. זהירות, הן ממש ממכרות

עוגיות גרנולה הן העוגיות הקבועות פה בבית, וכולנו, באמת כולנו, פשוט מכורים! אני מכינה אותן בהמון ורסיות והן כל כך טעימות וקלות להכנה.

בעיקרון אפשר לשלב בתערובת מה שמתחשק, רק דבר אחד צריך לומר עם יד על הלב – אם מורידים את השוקולד צ'יפס, זה אפשרי וזה גם טעים אבל זו פשוט לא אותה הנאה, אז חבל.

הוורסיה הזו היא עם שוקולד לבן וטיפה ניחוח של תפוז (אם רוצים) – והעוגיות יוצאות ממכרות ברמה שאם תצליחו לאכול פחות מ-3 עם הקפה, כנראה שכוח הרצון שלכם הוא באמת משהו מיוחד.

רכיבים (לכ-20 עוגיות)

ביצה
3/4 כוס חד פעמית (כ-85 מ"ל) שמן
1 כף סילאן
1/2 כוס חד פעמית (כ-6 כפות גדושות, כ-70 גרם) סוכר חום
כף מיץ תפוזים (אפשר להחליף בכף מים)
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ (אפשר בלי)
2 חופנים גוג'י ברי מושרים כ-5 דקות במי ברז, סחוטים וקצוצים (אפשר להחליף בחמוציות אבל בהזדמנות אחרת כדאי לנסות עם ג'וג'י ברי)
כחצי כפית גרידת תפוז (אפשר בלי)
כרבע כפית קינמון טחון (אפשר בלי)
קורט אגוז מוסקט (אפשר בלי)
קורט מלח
2 כוסות חד פעמיות (כ-140 גרם) קוואקר דק
2 כוסות חד פעמיות (כ-160 גרם) קוואקר עבה
חופן או שניים שוקולד צ'יפס לבן (כחצי כוס חד פעמית או יותר, אפשר להחליף בכל סוג שוקולד)

כוס חד פעמית – הכוונה לכוס חד פעמית שקופה של שתיה קלה שהיא יותר קטנה (בערך 3/4) מכוס מדידה רגילה

הוראות הכנה

  1. לחמם תנור על 180 מעלות (חימום רגיל למעלה ולמטה) ולרפד את תבנית התנור בנייר אפיה.
  2. לשפוך הכל לקערה לפי סדר המצרכים. לטרוף עם מזלג את הביצה והרטובים לאיחוד לפני הוספת הקוואקר. להמשיך לערבב עוד כדקה לאחר ההוספה. הכי טוב פשוט "ללוש" עם היד – נוצרת עיסה לא ממש אחידה וזה בדיוק בסדר.
  3. בידיים רטובות (חשוב!) ליצור כדורונים ביד, תוך כדי מעיכת העיסה והעברה מיד ליד, פעם או פעמיים לאיחוד. לשטח מעט על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה. יש לשמור על חצי סנטימטר בין אחת לשניה.
  4. להכניס לתנור לכ-20-25 דקות.

 

טיפים חשובים להכנה מוצלחת וקלה

  • כדאי לעבוד ליד זרם דקיק של מים וכל פעם להרטיב טיפה את הידיים.
  • הכי כדאי להשתמש בקורצן עוגיות ולדחוס לתוכו עם האצבעות כל פעם חצי כף של עיסה (השימוש בקורצן עוגיות גם יוצר עוגיות עגולות ויפות וגם תורם לקריספיות של העוגיה ומקל על ההכנה).
  • הן טעימות וסופר קריספיות כשהן טיפה שחומות. אבל מצד שני לא כדאי שהגו'ג'י ברי ישרפו, אז צריך להיות בהיכון כבר אחרי 20 דקות. מאוד תלוי בעוצמת התנור ובכמה זמן חומם מראש.
  • יש לתת להן להצטנן לחלוטין על התבנית ורק אז הן מתקשות למרקם הסופי (בדקות הראשונות כשהן יוצאות מהתנור הן עוד טיפה רכות).
  • לאחר צינון מוחלט – לאחסן בצנצנת סגורה עד שבוע.

בתיאבון!

 

לעוד מתכונים מעולים של טליה, מוזמנים להיכנס לבלוג שלה, Eshet Style.

eshetstyle
הי, אני טליה הדר, נשואה ואמא ל-3 קטנים. במקצועי אני בכלל עורכת דין...(אני יודעת, הכי לא קשור!) אני מטורפת על המטבח, על הבית והאימהות, על "הדברים הקטנים", על דברים פרקטיים, ועל סטיילינג, ובעיקר - על השילוב של הכל יחד.
קראתי לבלוג שלי EshetStyle - אשת חיל בסטייל ויש בו קצת מהכל - מתכונים קלים ומוגשים בסטייל, טיפים וקיצורי דרך לבית ולמטבח והמון רעיונות יצירתיים ופרקטיים להגשה ולאירוח.
מעבר לבלוג אני סטייליסטית מזון, מצלמת ומפתחת מתכונים ותכנים קולינריים עבר מגזינים וחברות מסחריות ונהנית מכל רגע!
eshetstyle
eshetstyle
taliahadarel@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: