רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - עוגת גבינה-שוקולד השחר ותפוחים

עוגת גבינה-שוקולד השחר ותפוחים

שכבת תפוחים עסיסית, מילוי גבינה עשיר במרקם שנמס בפה ושבילי שוקולד שמוסיפים מתיקות וטעם מעולה

תבנית עגולה ואטומה (לא תבנית קפיצית) בקוטר 22-24 ס"מ

לשכבת התפוחים:
8 תפוחי גרנד סמיט, קלופים ופרוסים לפרוסות
כוס סוכר חום
כף צימוקים
1/4 כפית קינמון
40 גרם חמאה

לשכבת הגבינה:
מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% + 1 כף גבינה
4 ביצים מופרדות
2 כפות קורנפלור
8 כפות סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות ממרח שוקולד השחר

לרוטב שוקולד:
4 כפות ממרח שוקולד
6 כפות שמנת חמוצה
2 כפות סיידר תפוחים

אופן הכנה:
• שמים בקערה את פרוסות התפוחים, הסוכר החום, הצימוקים והקינמון. מערבבים כדי שהסוכר יעטוף את התפוחים.
• משמנים את התבנית ב-40 גרם חמאה סביב הדפנות ובעיקר בתחתית. מניחים את התפוחים בתבנית, בצורה חופפת, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות או עד שהתפוחים מתרככים ומשחימים.
• מוציאים את התבנית מהתנור. מקטינים את חום התנור ל-170 מעלות. מסדרים מעט את התפוחים, כך שיכסו את כל התחתית.
• בקערה מערבבים היטב 4 חלמונים ו-7 כפות סוכר, מוסיפים גבינה, קורנפלור ותמצית וניל. מערבבים היטב.
• בקערה אחרת מקציפים 4 חלבונים עם כף סוכר לקצף יציב ומבריק. מוסיפים את תערובת החלמונים והגבינה אל הקצף ומערבבים בעדינות. כשתערובת הגבינה נבלעת היטב בקצף, מעבירים כ-1/3 מהכמות לקערה נפרדת. מוסיפים תוך ערבוב עדין את ממרח השוקולד.
• יוצקים את תערובת הגבינה מעל התפוחים האפויים ומעל שכבת הגבינה הלבנה יוצקים את תערובת הגבינה עם השוקולד בצורה לא מסודרת.
• מכניסים חזרה לתנור ואופים כ-25 דקות או עד שהתערובת תופחת, מזהיבה ומתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים עוד כרבע שעה בתנור סגור וכבוי, אך לא יותר, כי התפוחים יידבקו לתחתית התבנית.
• מכסים את התבנית בצלחת והופכים בזהירות את המאפה. אם התפוחים נדבקים מעט, ניתן להוסיפם לשכבת התפוחים.
• להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומגישים בכלי נפרד ליד העוגה. ניתן להגיש את העוגה קרה או חמימה.

המתכון באדיבות שוקולד השחר העולה, שבימים אלו מוסיפה מתכונים, על גבי המכסים, אשר פותחו בשיתוף שוקוליטיירים ישראלים מובילים.
צילום: בועז לביא

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים עם שוקולד? נסו את אלה:
ריבועי שוקולד עם ביסקוויטים
לחמניות ביס במילוי שוקולד
טראפלס שוקולד חלב


FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: