× ×ž×¡×™× ×‘×¤×”, ×©×•×§×•×œ×“×™×™× ×‘×˜×™×¨×•×£ ×•×ž×”×•×•×™× ×ž×ª× ×” מתוקה ויפהפה למשפחה ×ו ×—×‘×¨×™× – ×תי בטיטו מלמדת ××ª×›× ×יך להכין טר×פלס שוקולד חלב
כשוקולטיירית וטוריסטית (מלשון טור!) חדשה, ×”×›×™ מתחשק לי לפרגן ×œ×›× ×ת ×חד ×ž×ž×ª×›×•× ×™ השוקולד המוצלחי×. למקרה ×©×œ× ×™×“×¢×ª×, טר×פלס (Truffle) ×”× ×›×“×•×¨×™ שוקולד ×¢×©×™×¨×™× ×ž×וד ×©× ×§×¨××™× ×¢×œ ×©× ×¤×˜×¨×™×™×ª הכמהין היוקרתית בגלל הדמיון ×”×—×™×¦×•× ×™ ×‘×™× ×”×.
מדובר במתכון חלבי ×œ×ž×©×§×™×¢× ×™×/יות ×©×‘×™× ×™× ×•, ×©× ×™×ª×Ÿ להגיש ×›×ž×ª× ×” למ××¨×—×™× ×‘×›×œ×™ יפה עטוף בצלופן וקשור בסרט, ×ו לשמור (×ת המתכון) ל×חר ×”×—×’.
מלבד הגלוקוזה והברס, ××•×ª× × ×™×ª×Ÿ להשיג ×‘×—× ×•×™×•×ª המתמחות, ש×ר ×”×—×•×ž×¨×™× ×–×ž×™× ×™×.
מצרכי×:
500 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ חלב, קצוץ גס
200 מ”ל ×©×ž× ×ª מתוקה
15 ×’×¨× ×—×ž××”
4 כפות דבש
2 כפות גלוקוזה
××•×¤×¦×™×•× ×œ×™:
מקלות ×§×™× ×ž×•×Ÿ ×§×˜× ×™×
לציפוי:
300 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ חלב (סה”×› 800 ×’×¨× ×‘×ž×ª×›×•×Ÿ)
1/8 כפית ×בקת ×§×™× ×ž×•×Ÿ
100 ×’×¨× ×‘×•×˜× ×™× ×ž×¡×•×›×¨×™×, ××’×•×–×™× ×˜×—×•× ×™× ×ו ברס (שברי ×גוזי לוז מקורמלי×)
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×›×™× ×™× ×’× ×ש (תערובת של ×©×ž× ×ª ושוקלד) – ×ž×›× ×™×¡×™× ×ת ×”×©×ž× ×ª לסיר קטן יחד ×¢× ×©×ר ×”×ž×¨×›×™×‘×™× (חמ××”, דבש, גלוקוזה) מלבד השוקולד ומבי××™× ×œ×¨×ª×™×—×”.
â€¢Â ×ž× ×™×—×™× ×ת השוקולד בקערה ×•×©×•×¤×›×™× ×¢×œ×™×• ×ת ×”×©×ž× ×ª הרותחת. ×ž×ž×ª×™× ×™× ×ž×¡×¤×¨ ×©× ×™×•×ª ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ עד שמתקבלת תערובת חלקה, ×חידה ומבריקה.
â€¢Â ×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×§×™×¨×•×¨ של חצי שעה עד שהתערובת מתמצקת מעט.
â€¢Â ×”×›× ×ª הטר×פלס – מוצי××™× ×ת התערובת מהמקרר ×•×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×©×§×™×ª זילוף (×ו בעזרת כפית). ×ž×–×œ×¤×™× ×¢×œ משטח מרופד ×‘× ×™×™×¨ ×¤×¨×’×ž× ×˜ ×›×“×•×¨×™× ×§×˜× ×™× (10 גר×).
â€¢Â ×ž×›× ×™×¡×™× ×ž×§×œ ×§×™× ×ž×•×Ÿ לכל טר×פלס ×•×ž×›× ×™×¡×™× ×©×•×‘ למקרר לרבע שעה. ×× ×¨×•×¦×™× ×œ×•×•×ª×¨ על השלב ×”×–×”, פשוט ×ž×§×¨×¨×™× ×ת כדורי הטר×פלס ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×™×©×¨ לציפוי.
â€¢Â ×ž×ž×™×¡×™× ×‘×§×¢×¨×”, ×‘×¤×•×œ×¡×™× ×‘×ž×™×§×¨×•×’×œ, שוקולד חלב (300 גר×). ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ×”×§×™× ×ž×•×Ÿ ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
• מוצי××™× ×ž×”×ž×§×¨×¨ ×ת הטר×פלס ×•×˜×•×‘×œ×™× ×›×œ ×חד בשוקולד המומס. ×ž×—×–×™×§×™× ×‘×§×¦×” המקל ×•×ž× ×¢×¨×™× ×ת ש×ריות השוקולד.
• מיד ל×חר מכן, ×ž×’×œ×’×œ×™× ×›×œ טר×פלס בציפוי ×©× ×‘×—×¨ (ברס, ×‘×•×˜× ×™× ×גוזי×) ×•×ž× ×™×—×™×, כשטר×פלס כלפי מטה, על גבי × ×™×™×¨ ×¤×¨×’×ž× ×˜.
â€¢Â Â × ×™×ª×Ÿ לעטוף כל טר×פלס בצלופן וסרט ולהגיש ×›×ž×ª× ×”.
×œ× ×ž×›×™×¨×™× ×ת ×”×ž×•× ×—×™×? ×¨×•×¦×™× ×œ×œ×ž×•×“ עוד על שוקולד? בקרוב ××¤×¨×¡× ×ת מדריך השוקולד השל×. ועד ××–, ×—×’ שמח וסופ”ש מתוק.
תכירו
×תי בטיטו, בת 24, ×ž×©×¤×˜× ×™×ª במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל ×”× ×©×ž×” ×•×§×•× ×“×™×˜×•×¨×™×ª חובבת ×¢× ×©×יפות. מעריצה ומעריכה יצירות ×§×•×œ×™× ×¨×™×•×ª. ליצירת קשר, ש×לות ושת”פ –  etush93@walla.com
×¦×™×œ×•× ×•×¡×˜×™×™×œ×™× ×’: חיה ריבקין
>> הצטרפו לקהילה ×©×œ× ×• בפייסבוק
×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™×:
מתכון לדו×ט מוס חלבה ושוקולד
מוס שוקולד מושל×