רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - עוגת יום הולדת

עוגת יום הולדת

עוגת שוקולד קלאסית שמתאימה במיוחד לימי הולדת עם שדרוג טעים ומושחת – קרם שוקולד ונוטלה בין השכבות

מצרכים לעוגה בקוטר 24:
6 ביצים
2 ו-1/2 כוסות סוכר
200 גרם שוקולד מריר
1 ו-1/3 כוס שמן
3 כוסות קמח
1/2חצי שקית אבקת אפייה
3 כפות קקאו
1 ו-1/2 כוסות חלב

לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
3 כפות נוטלה
סוכריות צבעוניות
שיפוד עץ ובלונים קטנטנים (להשיג בחנויות המשחקים)

אופן הכנה:
– מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית עגולה קפיצית או רינג בקוטר 24 ומרפדים את צידי התבנית ברצועות גבוהות של שליש גיליון נייר אפייה שנגזר לאורכו. מטרת הנייר היא לאפשר לתערובת לתפוח מעל לגובה התבנית כך שתתקבל עוגה גבוהה וישרה.
– ממיסים בקערה קטנה במיקרוגל את השוקולד המריר שבור לקוביות, בפולסים של חצי דקה וערבוב לסירוגין עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לשוקולד את השמן.
– מקציפים בקערת המערבל את הביצים עם הסוכר במשך 7 דקות.
– בקערה נוספת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו לתערובת אחידה.
– מוסיפים לקצף הביצים את השוקולד, החלב ותערובת הקמח לסירוגין עד שמתקבלת תערובת אחידה. שופכים לתבנית או לרינג שמונחים בתוך תבנית האפייה הגדולה של התנור ואופים כשעה ואפילו יותר עד שקיסם עץ שמוחדר לעוגה יוצא יבש.
– הכנת הקרם והרכבה: שוברים את השוקולד לקוביות בקערה קטנה, מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן ושופכים את השמנת על השוקולד. מערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה. מקררים את קרם הגנאש במקרר כשעה.
– חוצים את העוגה לשניים לרוחב, מניחים על רשת אפייה על השיש.
– מערבבים חצי מהקרם עם נוטלה ומורחים אותו על העוגה, מפזרים סוכריות צבעוניות.
– מניחים בחזרה את חצי העוגה על החצי המרוח בקרם ומוזגים את קרם השוקולד על העוגה כך שייזל בסגנון חופשי מהצדדים.
– מפזרים סוכריות צבעוניות ומעבירים את העוגה לכלי הגשה נאה.
– בסכין חדה חורצים את ראש השיפוד בעומק של כסנטימטר, מנפחים שלושה בלונים קטנטנים ומשחילים אותם בחריץ לקישוט.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים