רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - עוגת שכבות עם קרם וניל-שנאפס, ענבים ורוטב טופי קרמל מלוח

עוגת שכבות עם קרם וניל-שנאפס, ענבים ורוטב טופי קרמל מלוח

חוגגים יום הולדת לאבא לבעל או לאשה? זאת העוגה שלכם לאירוע – שכבות של עוגת וניל עם קרם שנאפס, ענבים ורוטב טופי

אם כבר מזמן רציתם להכין עוגה רב קומתית מרשימה, אך לא הצלחתם לגייס מספיק מוטיבציה ונחישות, חכו ליום הולדת של בן המשפחה. חגים ואירועים משפחתיים הם סיבה והזדמנות נהדרת להתנסות בדברים חדשים ולצאת מאזור הנוחות האישי. עוגת רושם היא לא הדבר השגרתי המובן מאליו, ודווקא בזכות העובדה הזו היא מפתיעה ומרגשת כל כך. קרי – שווה כל השקעה.

העוגה הזו מורכבת משלוש קומות של בצק טורט, קרם וניל-שנאפס עשיר שמתאים במיוחד למבוגרים, ענבי קיץ עסיסיים, ורוטב טופי-קרמל מלוח שמדגיש את מתיקות העוגה ומקנה לה מראה חגיגי מהמם. היא דורשת השקעה מסוימת של זמן ומאמץ, אך יחד עם זאת אינה מסובכת כלל. הייתי אומרת בבטחון מלא שכל אחד יכול להכין אותה ולהפתיע גם את חתן או כלת השמחה וגם את כל האורחים.

עוד רעיונות לקינוחי יום הולדת מיוחדים: קאפקייקס קשת בענן | עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל ושוקולד

Untitled-4מכינים קרם וניל, מזלפים בין השכבות ומקשטים בענבים חצויים. צילום: אולגה טוכשר

עוגת שכבות עם קרם וניל, ענבים ורוטב טופי

מרכיבים לעוגת 3 קומות בקוטר 18 ס"מ:
8 ביצים
220 גרם סוכר (כוס + 2 כפות)
190 גרם קמח (כוס + 5 כפות)
50 גרם אינסטנט פודינג וניל עלית
80 גרם חמאה, מומסת

מרכיבים לקרם ווניל-שנאפס:
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
250 מ"ל חלב (כוס)
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל עלית
2 כפיות תמצית ווניל איכותית
2-3 כפות שנאפס (או לפי הטעם)
250 גרם ענבים ללא חרצנים (אשכול גדול)

מרכיבים לרוטב טופי קרמל מלוח:
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
1/4 כפית מלח ים אטלנטי (אופציונלי)

אופן הכנה:
– מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
– מכינים את העוגה: בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף בהיר ואוורירי, והתערובת תופחת בערך פי 3.
– מנפים פנימה את הקמח והאינסטנט פודינג ומקפלים אותם היטב בתערובת עד שהכל נטמע. חשוב לא לערבב חזק מדי, אך יסודי.
– מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים בפעם האחרונה.
– משמנים ומקמחים תבנית אפייה. גוזרים עיגול בקוטר התבנית מנייר אפייה ומרפדים את התחתית. יוצקים שליש מהבלילה ואופים 20-25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה, והקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש וללא פירורים. לא פותחים את התנור בזמן האפייה! חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. את שכבות העוגה המוכנות מקררים על הרשת.
– מכינים את הקרם: בקערת המיקסר מקציפים את כל המרכיבים למעט הענבים במשך 2-3 דקות עד שמתקבל קרם עבה ויציב. מעבירים אותו לשק זילוף עם צנטר כוכב.
– חותכים את הענבים לחצאים.
– מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת עוגה ראשונה על צלחת הגשה ומזלפים מעליה בערך שליש מכמות הקרם. מניחים מעל שכבה של הענבים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, כאשר שכבת העוגה העליונה מונחת עם הצד הישר כלפי מעלה ומעליה שכבה כפולה של הקרם. מקשטים בחצאי הענבים או באשכול ענבים שלם.
– מכינים את הטופי-קרמל: במחבת או סיר על אש נמוכה מחממים את הסוכר עד שהוא נמס ומתקבל קרמל חלק בצבע ענבר. מביאים את השמנת על סף רתיחה ומוסיפים לסיר עם הקרמל. ממשיכים לבשל את התערובת המבעבעת תוך ערבוב קבוע עד שהקרמל שהתגבש שוב הופך לנוזלי, ומתקבל רוטב טופי סמיך ואחיד, ללא גושים. מכבים את האש ומקררים טיפה.
– יוצקים את הטופי-קרמל על העוגה.
– מגישים מיד או שומרים את העוגה בקופסה סגורה במקרר.

1 (2)מזלפים את הרוטב על העוגה ומאפשרים לו לנזול לצדדים כדי ליצור מראה מיוחד ומפתה.

הערות חשובות:
– השימוש בפודינג עלית בהכנת העוגה מוסיף לה עסיסיות נוספת, וכמו כן עוזר בהכנת קרם עשיר ויציב.
– על מנת לקבל שכבות עוגה שוות בגובה, מומלץ לשקול את הבלילה ולחלק לשלושה חלקים שווים.
– אפשר לאפות את כל שכבות העוגה במקביל. אני אפיתי בשני רינגים: 1/3 מכמות הבלילה ברינג אחד ו- 2/3 ברינג שני. את השכבה שנאפתה ברינג השני חתכתי לשני חצאים בעזרת סכין משוננת אחרי שהיא התקררה לחלוטין.
– אל תאפו את כל השכבות בתבנית אחת! העוגה לא תיאפה כמו שצריך במרכז.
– מאוד חשוב לא לפתוח את התנור ב- 20 הדקות הראשונות. אם אחרי 20 דקות העוגה עדיין לא אפויה מבפנים אך מתחילה להשחים מדי מלמעלה, אפשר לכסות את התבנית עם חתיכת נייר כסף.
– אפשר ואף מומלץ להכין את שכבות העוגה יום מראש ולצנן לגמרי במקרר.
– בהכנת הקרם אפשר להשתמש בכל אלכוהול שאוהבים: ליקרים בטעמים, רום, ברנדי, וויסקי. תוסיפו אותו ללא פחד בהתאם לטעם. אפשר להשמיט את האלכוהול, אבל לא הייתי ממליצה – הוא מוסיף לטעם הקרם והופך את העוגה ליותר יוקרתית ומבוגרת.
– אפשר להחליף את הענבים בכל פרי אחר שאוהבים.
– אפשר להכין רוטב טופי-קרמל רגיל או מלוח. לרגיל תשמיטו את המלח מהמתכון. אני ממליצה לנסות את הגרסה המלוחה שרק מדגישה את מתיקות העוגה.

1 (6)תתכוננו לקצור מחמאות. צילום: אולגה טוכשר

 אל תפספסו
מתכון לביצת הפתעה שקופה במילוי קרם גבינה, קארד לימון וקיווי
מתכון לעוגת ריקוטה בחושה עם בננות מקורמלות
מתכון לטארט גבינה לימוני עם שושני קצפת

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: