רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - קאפקייקס שוקולית קשת בענן

קאפקייקס שוקולית קשת בענן

תתכוננו לקצור המון מחמאות – קאפקייקס שוקולית משובבי לב ובטן עם ענני קצפת וקשת צבעונית. קינוח מושלם לימי הולדת

אם יש משהו שיכול לשמח ילדים (וילדים בנפשם) זה קינוח צבעוני, קטן ושובב, כזה שכיף להחזיק ביד ועוד יותר כיף לאכול. כזה הוא בדיוק הקינוח שלפניכם. לא רק שהוא פשוט להכנה, צריך להקציף את כל המצרכים ולאפות, הוא גם קוצר אינספור מחמאות על המראה המיוחד שלו.

וכן, הקינוח בהחלט מזכיר את דובוני אכפת לי המתוקים. הכי נוסטלגיה.

>> עוד רעיונות לקינוחי יום הולדת מיוחדים: עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל ושוקולד | קאפקייקס פיניאטה במילוי עדשים צבעוניות

_MG_6479-600
השוקולית עדינה יותר ולכן אהובה מאוד על ילדים (ומבוגרים). צילום: רחלי קרוט

קאפקייקס שוקולית קשת בענן

מצרכים ל-12 קאפקייקס:
2 ביצים
120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמן
1/2 כוס שוקולית לאפייה עלית
140 גרם (כוס) קמח
10 גרם (כף) אבקת פודינג וניל עלית
כף אבקת אפייה

לענני קצפת:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה להקצפה 32 או 38 אחוז
3 כפות (30 גרם) אבקת פודינג וניל עלית
2-3 כפות אבקת סוכר

לגנאש שוקולד:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר או חלב

וגם:
7 גומי צבעוני שטוח (להשיג בכל חנויות הממתקים ובקיוסקים), חתוך לשניים
סוכריות צבעוניות (כחול לבן או צבעוני)

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים וסוכר במשך 4-6 דקות עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
– מוסיפים את המצרכים הרטובים (חלב, שמן) ומקציפים מעט עד שהם נטמעים בתערובת.
– מוסיפים את המצרכים היבשים (שוקולית לאפייה, קמח, פודינג, א. אפייה), מומלץ לנפות, ומקציפים על מהירות איטית עד שהתערובת אחידה. חשוב לא להקציף יותר מדי כדי שהבלילה לא תהפוך להיות דחוסה מדי.
– מעבירים למנז'טים שמניחים בתוך תבנית שקעים. חשוב למלא קצת פחות מ-3/4 גובה אחרת הבלילה תשפך החוצה בזמן האפייה.
– אופים ב-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שקיסם המוחדר לקאפקייקס יוצא עם פירורים לחים. מקררים היטב בטמפרטורת החדר לפני הזילוף.
– בקערה קטנה ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרו ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולדי חלק ומבריק. מצפים כל קאפקייקס בגנאש השוקולד וממתינים 10 דקות עד להרכבה.
– בינתיים מקציפים את השמנת ביחד עם הפודינג והסוכר עד שנוצרת קצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף עם פיה עגולה.

_MG_6487-600מזלפים ענני קצפת מסביב לקשת הצבעונית. צילום: רחלי קרוט

מרכיבים:
– מפזרים על הקאפקייקס עם הגנאש סוכריות צבעוניות וחורצים בשני הצדדים 2 חריצים ברוחב הגומי. פס אחד בצד ימין ופס שני בצד שמאל. לא צריך חריץ עמוק מדי, 1/2 ס"מ מספיק.
– מכניסים לתוך החריצים את הגומי הצבעוני כך שיעמוד בצורת חצי עיגול.
– מזלפים ענני קצפת מסביב לחריץ עם הגומי כדי ליצור צורה של עננים. המטרה היא לזלף בצורה חופשית ומסולסלת ולא פסים ישרים ממש.

_MG_6511-600רק אל תספרו כמה קל להכין אותן. צילום: רחלי קרוט

 הערות חשובות:
– במקום קקאו השתמשנו כאן בשוקולית  לאפייה של עלית שיש בה תוספת של 30% קקאו (לעומת שוקולית רגילה) כך שהיא הרבה יותר שוקולדית ומצד שני לא מרירה כמו קקאו רגיל ולכן אהובה מאוד על ילדים.
– אם אתם מכינים את הקאפקייקס לילדים מומלץ להשתמש בשוקולד חלב בציפוי במקום שוקולד מריר ואפשר כמובן גם שוקולד לבן.
– אם זילפתם את הקצפת צריך יהיו לשמור את הקאפקייקס בקופסה במקרר. זה אומנם יקרר את העוגות אבל הקצפת חייבת להיות במקרר. ההמלצה שלי – להכין את הקאפקייקס כולל ציפוי השוקולד, הסוכריות והקשת ולשמור בחוץ בקופסה. כשרוצים להגיש או שעה-שעתיים לפני, מזלפים את הקצפת.
– בקיוסקים ובחנויות הממתקים יש את הגומי החמצמץ בהמון צבעים, אתם יכולים לבחור קשת עם צבעים אחרים כמובן.
– אם הקינוח מיועד למסיבה של בנות אפשר להחליף את המנז'טים והסוכריות הצבעוניות לצבע ורוד.

_MG_6508-600האורחים יתעלפו מהמראה המתוק. צילום: רחלי קרוט

אל תפספסו:
כוסות עשויות משוקולד במילוי מוס גבינה ושוקולד וקצפת
ביצת הפתעה במילוי מוס גבינה, קארד לימון וקצפת
עוגת שכבות עם קרם וניל, ענבים ורוטב טופי

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

2 תגובות

  1. שלום רחלי.
    האם ניתן לערבב ביד כלומר ללא הקצפה?
    והאם ניתן להחליף כמות השוקולית באבקת קקאו?
    והאם ניתן למרוח העוגות בנוטלה במקום להכין גנאש.? תודה

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: