רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - עוגת שקדים ושוקולד צ'אנקס

עוגת שקדים ושוקולד צ'אנקס

ליד הקפה או כקינוח בשילוב גלידה – עוגת שקדים בחושה עם קוביות שוקולד. רק לערבל את כל המצרכים וקדימה לתנור

במטבח של מעייני
בתור ילדה קטנה לא אהבתי מרציפן, משהו במרירות לא היה לטעמי. אז נכון, גם היום אני לא אוכל מרציפן כשמתחשק לי משהו מתוק, אך אני יותר סבלנית לטעם השקדים.

לאחת מארוחות החג האחרונות התבקשתי להביא עמי עוגה בחושה. הפתרון הכי קל היה לפתוח את אחד מעשרות הספרים שיש לי בספריה או את אחד מהבלוגים המצויים במועדפים אבל החלטתי לאתגר את עצמי ולהכין משהו שעדיין לא הכנתי מעולם או לפחות לא כזה שיש לי מתכון כתוב שלו.

מאחר ואני שייכת לחובבי הקינוחים בכלל או עוגות מתוקות מדי בפרט, אחת העוגות האהובות עלי היא עוגת השקדים ואוכמניות הבחושה של עוגיו.נט, אותה היא הכינה ליום הולדתי בשנה שעברה. הרעיון שעמד לי בראש הוא להפחית מכמות הקמח אך להעצים את טעם השקדים בעוגה. את פירות היער החלפתי בנטיפי שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו) בגרסה אחת וגם עם דובדבני אמרנה בגרסה אחרת.

את העוגה הזו הכנתי כבר מספר פעמים וכל פעם היא קצרה מחמאות מחדש, גם אצל כאלה שלא אוהבים מרציפן ואפילו אצל הילדים שבחבורה. ניתן להגיש אותה ליד הקפה או אפילו כקינוח מרשים בשילוב עם גלידה איכותית מעט חמצמצה (אני שילבתי אותה עם גלידת וניל וגרידת לימון).

מצרכים (תבנית עגולה בקוטר 20):
120 גרם חמאה, רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
2 ביצים, בטמפרטורת החדר
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1 כפית משחת/תמצית וניל
70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן
130 גרם אבקת שקדים (שקדים טחונים דק)
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות מחית שקדים (להשיג בחנויות המתמחות או במחלקת הטבע בסופרים)
100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
חופן שקדים פרוסים
לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
• בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים יחד חמאה וסוכר ומערבלים עד לאיחוד החומרים.
• מוסיפים את הביצים והחלמונים באיטיות וממשיכים בערבול החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי ומשחת הוניל, וממשיכים לעבד עד שאחיד.
• מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת השקדים, מלח, אבקת האפייה ומחית השקדים. ממשיכים לערבב רק עד שהתערובת אחידה.
• משמנים תבנית (עגולה 20) בחמאה ומפזרים סוכר כך שיכסה את תחתית ודפנות התבנית, מנערים את עודפי הסוכר היטב.
• מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים בעזרת מרית. מסדרים את קוביות השוקולד מעל העוגה. מפזרים שבבי שקדים מעל ומעט סוכר.
• אופים את העוגה במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

מעיין נדיר היא יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי. טבחית, קונדיטורית ולעיתים מבשלת במסעדה המשפחתית.

למתכונים הקודמים של מעיין:
נזיד עדשים
לזניה תרד וגבינות

טבית – חמין עיראקי

מרק חצילים קלויים
מקלות בצק עלים ופרמזן

מעיין נדיר

מעיין נדיר

יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי
מבשלת. אופה. מטיילת ברשת.

במהלך היום מייעצת לעסקים קולינריים. בלילה מבשלת ואופה להנאתי.
מעיין נדיר
מעיין נדיר

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: