רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - פוקצ'ה עם בצל

פוקצ'ה עם בצל

מתכון מנצח לפוקצ'ה ביתית עם המון בצל מעל שמתרכך ומתקרמל באפייה. אתם חייבים להכין

מצרכים:
500 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה מלח
300 מ"ל מים
1 בצל קצוץ דק
5 כפות שמן זית
מלח גרוס

אופן הכנה:
– במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ, עד שהבצל הופך לשקוף. מוציאים את הבצל מהמחבת ומניחים בצלוחית.
– מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת מיקסר ומערבלים במשך כדקה אחת. יוצקים 3 כפות שמן ומערבלים.
– יוצקים את המים לאט, תוך כדי ערבול ומערבלים במשך כ-8 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים במשך כ-2 דקות נוספות.
– מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת לחה במקום חמים, עד להכפלת הנפח, במשך כשעה אחת.
– מוציאים את האוויר מן הבצק על ידי לישה ונותנים לבצק לתפוח פעם נוספת במשך כ-30 דקות.
– מחלקים את הבצק לשני כדורים ויוצרים צורת דיסק בעובי 2 ס"מ. מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
– יוצקים על פני הבצק את שמן הזית ומפזרים את הבצל המטוגן. מתפיחים את הבצק במשך כ-15 דקות נוספות.
– מפזרים על פני הבצק מעט מלח גרוס.
– מכניסים את תבנית האפייה עם הבצק והבצל לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 270 מעלות למשך כ-10 דקות.
– מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: