רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - דגים - פילה סלמון בדבש, ג'ינג'ר ולימון

פילה סלמון בדבש, ג'ינג'ר ולימון

נתחי פילה סלמון, רכים ועסיסיים, ברוטב מתוק-פיקנטי של דבש, ג'ינג'ר ולימון. כמה מרשים וטעים ככה פשוט להכנה

סטריפ משהו טעים
בשנים האחרונות, לצד המעבר שלי מקינוחים כבדים לעוגות לימון, השתנו גם הבחירות שלי בכל הנוגע למנה העיקרית. במקום נתח בשר או אפילו שניצל אני אעדיף להזמין במסעדות דג צרוב עם מינימום תיבול ורבע לימון בצד.

כל זה מתרחש ונכון בעיקר לרגעים שאני מזמינה את האוכל שלי במסעדה. בבית לעומת זאת, על אף שאני לא מכניסה בשר הביתה, אני לא קונה גם דגים. זה לא רק הריח והצורך לנקות אותם, אלא גם המחשבה שיקח יובלות להכין. ואני? אני צריכה את האוכל שלי כאן ועכשיו.

תוסיפו לעובדה הזאת את הרתיעה שלי מסלמון (אלא אם הוא מעושן) והרי לכם תירוצים מרשימים לסיבה שבגללה מעולם לא צליתי סלמון בבית.

עד לפני שבועיים.

כשהתחלתי לתכנן את המנות שאכין בראש השנה, ידעתי שדג חייב להיות שם. ידעתי גם, שאם אבשל דגים שלא ישחו ברוטב, רוב הסיכויים שעד שהם יגיעו לשולחן החג, הם לא באמת יהיו עסיסיים וטעימים.

את הבעיה הזאת פתר הסלמון שניחן בשומניות טבעית, מינימום של עצמות (שגם אותם יוציא לכם המוכר בחנות הדגים) והכי חשוב – יש לו את היכולת להשתלב עם מגוון רחב של טעמים.

המנה שלפניכם נולדה אמנם כדי לככב בחג, אבל מאז שהכנתי אותה היא לחלוטין הפכה לדיירת קבע במטבח. כל כך קל להכין וכל כך הרבה רושם וטעם שהיא מפיצה.

שתהיה לכם שנה מתוקה ומתובלת בג'ינג'ר, צ'ילי והמון דבש ♥

צורבים במחבת במשך כמה דקות וזה מוכן. צילום: רחלי קרוט

פילה סלמון בדבש, ג'ינג'ר ולימון

מצרכים:
קילו פילה סלמון טרי, נקי מעצמות
3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1/2 פלפל צ'ילי טרי
מיץ מ-1/2 לימון
5-6 כפות שמן זית
4 כפות דבש יד מרדכי (לקופון הנחה לחצו כאן)
1/2 כפית שמן שומשום

לעיטור:
שומשום
עירית קצוצה

אופן הכנה:
  חותכים את פילה הדג לפרוסות בעובי 5 ס"מ. מניחים בצד.
  מגרדים את השום והג'ינג'ר על פומפיה, על החלק הדק, ואת הפלפל החריף חותכים לקוביות קטנות.
  מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את שאר המצרכים, פרט לדג, ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.
  מניחים את הדג על המחבת עם הרוטב, הצד של העור (גם אם אין עור כמובן) כלפי מטה. מטגנים תוך כדי הרטבת הדג עם הרוטב , בעזרת כף, במשך 3-4 דקות. הופכים לצד השני ומטגנים באופן דומה במשך 4 דקות או עד שמתקבל צבע זהוב מהקרמל שנותר במחבת.
  שימו לב – חשוב מאוד לא לבשל את הדג יותר מדי, 7 דקות סך הכל הן זמן מספיק כדי לבשל את הדג ועדיין להותיר אותו עסיסי. אם אתם לא בטוחים, תמיד אפשר לפתוח מעט דג אחד באמצע ולראות אם הוא מעט ורוד בפנים. אם כן, זה הזמן להוציא אותו. אפשר גם ללחוץ על הדג עם האצבע, אם הדג קפיצי למגע אבל לא רך מדי, הוא מוכן.
  מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שומשום ועירית קצוצה ומגישים.

עסיסי בפנים ומלא בטעמים. צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות:
• אני ממש, אבל ממש, ממליצה לכם להשתמש בפילה סלמון טרי. הוא עושה את כל ההבדל.
• בקשו מהמוכר דגים להוציא לכם את העצמות, בשבילו זה שנייה, בשבילכם זה חסכון גדול בזמן.
• כשאתם קונים את הפילה, בקשו את החלק השמן יותר ולא הדק.
• אם אתם רוצים להכין את הדג מראש ורק לחמם לפני ההגשה, בשלו אותו במחבת במשך 5 דקות או עד שהוא כמעט מוכן אבל לא לגמרי. לפני ההגשה הכניסו אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 3-4 דקות. כמובן שאת השומשום והעירית יש לפזר רק לפני ההגשה.
• ניתן להחליף את העירית בבצל ירוק.
• הדג הולך נהדר עם אורז שסופג את הטעמים.
• נשאר לכם מהרוטב במחבת? העבירו אותו לכלי הגשה קטן ושימו על השולחן, כך שכל סועד יוכל להוסיף לעצמו רוטב אם ירצה.
• נשאר לכם דג אחרי הארוחה? פוררו אותו עם הידיים וצרפו לפסטה, נודלס או אורז. אם חסר לכם מעט תיבול אפשר להוסיף כף רוטב סויה. מתקבל סלט חם או קר נהדר.

אל תפספסו:
לחמניות דבש רכות ואווריריות עמו כמו ענן
פרחי כרובית בדבש, צ'ילי ולימון

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

3 תגובות

  1. רחלי, בלוג מדהים. מתכונים נהדרים שמנוסים על ידי ומצליחים. תודה רבה על שיתוף מתכונייך.ישר כח ושבת שלום.אשמח באופן אישי ליותר מתכוני עוף דווקא.

  2. היי נראה מעולה. רציתי לעשות את זה לחג לערב שני למשפחה שאני מתארחת אצלה.. יש אפשרות להכין יום מראש בתנור במקום על הגז? זה יצא טעים גם?

    • רחלי קרוט

      כדי לאפות בתנור צריך להניח את נתחי הסלמון בתבנית והשקות אותם עם הרוטב.
      5-7 דקות אפייה עם נייר כסף מעל ואז עוד 2-3 דקות בלי הנייר כסף. רק כדאי להשקות אותם מדי פעם בנוזלים שמצטברים בתחתית התבנית כדי שלט יתייבשו.

      ממליצה לך בחום לאפות אותם 2-3 דקות פחות, גם אם זה נראה לך מעט נא, וכשאת מגיעה לאורחים שימי את זה בתנור לכמה דקות כדי שזה יוגש חם ועסיסי ולא יתייבש.

      בהצלחה וחג שמח!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: