רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - פיתות עם זעתר ושמן זית

פיתות עם זעתר ושמן זית

פיתות עם זעתר קלות להכנה, שחומות ויפות בזכות הביצה הטרופה בתערובת הזעתר. הכי טעים שיש

leharshim

אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!

החומרים לבצק:
חצי קילו קמח
כף שמרים טריים
כוס וחצי מים פושרים
4 כפות שמן זית
כף סוכר
כף מלח

החומרים לתערובת הזעתר:
3 כפות שמן זית
ביצה טרופה
3 כפות תערובת תבלין זעתר



אופן הכנה:
– מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במערבל או ביד כחמש דקות.
– מורחים על כדור הבצק עוד מעט שמן זית, עוטפים בניילון את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.
– מחממים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
– מערבבים את חומרי תערובת הזעתר.
– מחלקים את הבצק ל-6 חלקים, מכל כדור יוצרים צורת פיתה שטוחה בעזרת כפות הידיים ומניחים בצורה מרווחת בשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
– באצבעות משומנות יוצרים גומות עמוקות בפיתות. מורחים את הפיתות בנדיבות בתערובת הזעתר בעזרת מברשת אפייה.
– אופים בתנור כ-10 דקות עד להזהבה.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: