רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - דגים - קציצות טונה עם רוטב יוגורט

קציצות טונה עם רוטב יוגורט

אוהבים טונה? המתכון הזה בשבילכם – קציצות עסיסיות עם טונה, תפוחי אדמה ועירית קצוצה. מגישים לצד רוטב יוגורט מרענן

FoodPage Team
FoodPage Team

כל המתכונים הכי טובים באתר אחד

מצרכים לקציצות (4-8 מנות):
3 קופסאות נתחי טונה, מסוננת (160 גרם כל אחת)
3 תפוחי אדמה, מגוררים דק
1 בצל, קצוץ דק
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/4 כוס עירית, קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס

לציפוי וטיגון:
1 כוס קמח
שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב:
2 גביעי יוגורט
1 גביע שמנת חמוצה
3 שיני שום, כתושות
4 כפות שמן זית
3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים ( שמיר, עירית, טימין )
מלח לפי הטעם
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף לימון כבוש, קצוץ דק

אופן ההכנה:
• מטגנים את הבצל עד הזהבה ומעבירים לקערה גדולה.
• מוסיפים לקערה את הטונה ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים את יתר החומרים לקציצות ומערבבים לתערובת אחידה.
• מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק.
• צרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות, טובלים בקמח משני הצדדים ומטגנים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן.
• לרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לרוטב ומעבירים למקרר.
• להגשה: מסדרים 2-3 קציצות על צלחת הגשה אישית כשהן חמות ויוצקים מעליהן מעט מהרוטב.

המתכון באדיבות טונה סטארקיסט.
צילום:
ניר עצמון

>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכונים לקציצות? נסו את אלה:
קציצות בשר ושעועית ירוקה עם רוטב עגבניות
קציצות דגים ברוטב עגבניות
קציצות כרובית אפויות

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: