רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - קציצות לחם

קציצות לחם

נשאר לכם לחם או חלה מאתמול? במקום לזרוק מכינים קציצות לחם פריכות וסופר טעימות שגם הילדים יאהבו

קצת מיחזור, חומרי גלם פשוטים וזולים ורצון להרשים את חמותי בניצול אוכל שנשאר, הובילו לקציצות לחם טעימות ופריכות בטירוף בטעם של שניצל.

המרכיבים:
2 כוסות לחם או חלה יבשים
2 ביצים
3 כפות קוטג'
צרור פטרוזיליה
בצל קטן
מלח ופלפל
פירורי לחם זהובים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
– משרים חתיכות או פרוסות לחם יבש (גם את הקשה) בקערה עם מים כך שיכסו את הלחם למשך דקה. שופכים את המים וסוחטים היטב בידיים את הלחם.
– מפוררים את הלחם בעזרת הידיים, מוסיפים ביצים, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, גבינה (רגישים לחלב ומוצריו יכולים לוותר) ותבלינים ומערבבים היטב.
– מחממים שמן עמוק במחבת, כשהשמן חם לפי בדיקת הקיסם, יוצרים קציצות עגולות בידיים, טובלים אותן בפירורי הלחם מכל הצדדים למיצוק וחיטוב וגם לפריכות. מטגנים עד להשחמה, הופכים כל קציצה ומטגנים את הצד השני.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

תגובה אחת

  1. כמה פרוסות זה שתי כוסות?

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: