ארוחת ערב טעימה, בריאה וקלה להכנה – קציצות תרד וסולת שאפילו הילדים יאהבו. מגישים לצד יוגורט, טחינה או חצי לימון (טבעוני)
קציצות תרד עם בצלים וסולת – בריאות בצלחת!
מצרכים:
חבילת תרד טרי גדולה
בצל לבן
בצל סגול
3 שיני שום קלופות
3/4 כוס סולת מעורבב עם 3/4 כוס מים
מלח ופלפל לבן
2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
– חותכים את הבצלים לקוביות ואת השום קוצצים דק.
– חולטים את התרד במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים וקוצצים. אפשר גם לאדום מעל מסננת אידוי.
– מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את הבצלים והשום עד להזהבה.
– מעבירים למעבד מזון את התרד והבצלים וטוחנים למחית חלקה.
– מעבירים לקערה, מוסיפים את הסולת שעורבבה עם המים.
– מתבלים במלח, פלפל לבן ומיץ לימון.
– מחממים מחבת נון סטיק, שמים מעט שמן זית ובידיים מעט רטובות יוצרים קציצות.
– משחימים משני הצדדים (דקה לכל צד).
הערות:
– התערובת יוצאת נוזלית – לא להיבהל היא מתייצבת במחבת.
צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ'ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן