רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - שבלולי קינמון ברוטב קרמל ופקאנים

שבלולי קינמון ברוטב קרמל ופקאנים

שבלולי קינמון ברוטב קרמל ופקאנים – מושלם לסופ"ש של סערה. רק אל תתפלאו אם השכנים יבואו בעקבות הריח

המתכון הבא משלב בין כמה דברים שאני לא יכולה לעמוד בפניהם: בצק שמרים מפנק, מלית קינמון עשירה ורוטב קרמל חלומי. אם תחברו את המרכיבים האלו ביחד, תקבלו שבלולי קינמון מפנקים עם רוטב קרמל. והבונוס הוא הריח המטריף שמתפשט בכל הבית בזמן האפייה.

בחרתי לאפות את שבלולי הקינמון שלי בתבנית עוגה עגולה, מה שלדעתי נותן למאפה מראה מרשים וחגיגי. כמובן שניתן לאפות בכל תבנית וצורה שתבחרו.

השבלולים למעשה נאפים על מצע של רוטב הקרמל, כך שלאחר האפייה הופכים את התבנית (בזהירות, קרמל חם עלול לגרום לכוויות) והמאפה כולו נעטף ברוטב קרמל חם ונוטף.

 

מצרכים:

300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)

8 גרם שמרים יבשים (כפית)

ביצה

125 מ״ל חלב

30 גרם סוכר (2 כפות)

35 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

 

למלית קינמון:

50 גרם חמאה

45 גרם סוכר חום כהה (3 כפות)

2 כפיות קינמון

 

לקרמל:

200 גרם סוכר לבן (חצי כוס)

60 מ״ל שמנת מתוקה

40 גרם חמאה

50 גרם פקאנים קלויים וקצוצים

 

  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ורך, למשך כ-10 דקות.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה.
  • מכינים את רוטב הקרמל: על אש בינונית מחממים את הסוכר עד שהוא נמס לחלוטין ומשנה צבעו לחום ענברי. מוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב נמרץ וממשיכים לבשל על אש קטנה כחצי דקה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהחמאה נטמעת כולה ברוטב.
  • בזהירות רבה שופכים את רוטב הקרמל לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים את הפקאנים הקצוצים.

  • מכינים את מלית הקינמון: ממיסים את החמאה במיקרו ומערבבים עם הסוכר החום והקינמון.
  • מרכיבים את השבלולים: לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו למלבן בגודל 40×30. מורחים שכבה אחידה של מלית הקינמון ומגלגלים אותו לגליל הדוק (מתחילים לגלגל מהצלע הארוכה).
  • בעזרת סכין פורסים את הגליל לשבלולים בעובי 2-3 ס״מ ומסדרים אותם בתבנית מעל שכבת הקרמל.

  • מניחים בטמפרטורת החדר לתפיחה שניה של 30 דקות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד ששבלולי הקינמון זהובים.
  • מחכים שהתבנית מעט תתקרר והופכים בזהירות את המאפה על גבי צלחת, כך שרוטב הקרמל מכסה את החלק העליון של השבלולים.

 

הערות:

  • ניתן להחליף את הפקאנים ברוטב הקרמל בכל אגוז שאוהבים או להשמיט לחלוטין.
  • ניתן לוותר על רוטב הקרמל ופשוט לאפות כשבלולי קינמון.
  • חשוב להיזהר מאוד בעבודה עם קרמל חם.
  • ניתן לשמור את השבלולים במקרר כשבוע.
  • ניתן להתפיח את הבצק במקרר בלילה.

 

צילומים: מעיין קינן

maayankeenan
מעיין, מתכנתת ביום ואופה בלילה :)
מעבירה את הימים בחברת הייטק במרכז הארץ ואת הלילות במטבח, מחכה לראות מה ייצא מהתנור.
לא למדתי באופן מקצועי, אבל בטוח שאגיע לזה מתישהו.
לבינתיים בחיפוש תמידי אחר המתכון המעניין והניסוי הבא במטבח...
maayankeenan
maayankeenan

מתכונים אחרונים מאת maayankeenan (צפו בכולם...)

maayankeenan
sunfunlove19@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: