רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות שמרים - שושני שמרים במלית שוקולד

שושני שמרים במלית שוקולד

שושני שמרים מענגים במילוי ממרח שוקולד וסירופ סוכר מעל שמגישים לצד כוס תה. רגעים קטנים ומתוקים שנחקקים בזכרון

tikochel
tikochel

תיק אוכל בלוג קולינרי מפתה

20 שושנים

לבצק השמרים (יש להכין את הבצק לילה לפני האפייה ):
כף וחצי שמרים יבשים
חצי קילו (500 גרם) קמח לבן
1/4 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר ( ניתן להמיר במים או חלב קוקוס לקבלת מאפה פרווה)
2 ביצים טרופות
100 גרם חמאה או מחמאה רכה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח

למלית:
ממרח שוקולד שאוהבים לפי בחירה
1/4 כוס שקדים טחונים לפיזור על הממרח – מומלץ לא חובה

לציפוי לפני אפייה:
ביצה טרופה עם כף מים

לציפוי:
סירופ מייפל

אופן הכנה:
• מערבבים בקערת מיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב, הביצים הטרופות והמלח, ולאחר מכן מוסיפים את קוביות החמאה. לשים את הבצק ( במיקסר או ביד) כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
• מעבירים לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר או לפחות 4 שעות קירור.
• לאחר לילה בקירור – מקמחים מעט את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל- 2 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר, מורחים את מלית השוקולד ומשאירים כ- 2 ס"מ בסוף העלה ללא מלית לסגירה.
• מפזרים על מלית השוקולד את השקדים הטחונים ומגלגלים לרולדה, מהדקים את קצוות הרולדה וחותכים אותה ל- 10/ 8 חתיכות שוות.
• מניחים כל חתיכה בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המגולגל החתוך פונה כלפי מעלה, מניחים במקום חמים כ- 20 דקות להתפחה.
• מברישים כל מאפה קלות בביצה טרופה + כף מים.
• אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות עד שהמאפה משחים.
• מוציאים את המאפים מהתנור ומברישים בעודם חמים בסירופ מייפל ( ניתן למהול את סירופ המייפל במעט מים).

המתכון מתוך הבלוג תיק אוכל של אינס שילת ואפיק גבאי.
צילום: אפיק גבאי

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לעוגות שמרים? נסו את אלה:
עוגת שמרים במילוי גבינה מתוקה
רולדת בצק שמרים במילוי שוקולד
וטרושקה – מאפה גבינה ודובדבנים 

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: