רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - תבשיל קינואה עם ירקות ושקדים קלויים

תבשיל קינואה עם ירקות ושקדים קלויים

ארוחה מזינה, בריאה, משביעה ובעיקר מאוד טעימה שמכינים בסיר אחד – תבשיל קינואה עם ירקות צבעוניים ושקדים קלויים

סטריפ משהו טעים
אם יש משהו שאני ממש אוהבת, אחרי שוקולד ודובדבנים, זה קינואה. ואם יש משהו שאני אפילו יותר אוהבת, זה להראות לאנשים כמה היא טעימה וכמה השם שיצא לה לא עושה איתה חסד.

הפעם, בהמשך לחודש הסופר מתיש ועמוס שעובר עלי, החלטתי להכין איתה מעין תבשיל שכל מה שצריך בשבילו זה לקצוץ קצת ירקות.

ולא, אתם לא טועים, לא חסרים כאן תבלינים, מי שנותן את הטעם הם הירקות. הגזר מוסיף מתיקות, הכרוב מנקד את התבשיל בנקודות רכות, התירס מוסיף מרקם פציח והתרד משדרג את התבשיל בטעמים של אדמה וגם מוסיף טונות של בריאות. בקיצור, חגיגה.

את התבשיל אגב, הכנתי בסיר של home market, מותג חדש של חברת מסלמני גרופ שהוא חלק מסדרת Premium Hard anodized שהגיע אלי כדי לנסות בבית. האמת היא, שהוא לגמרי עמד בציפיות ולמרות ששכחתי את הקינואה על הגז 10 דקות מעבר לזמן (כבר אמרתי שיש לי חודש מתיש?) הקינואה לא נדבקה לתחתית הסיר או נשרפה.

ובכלל, ממליצה לכם מאוד לעבוד עם כלי מטבח איכותיים. לא רק שנעים וכיף לעבוד עם כלים יפים ואסתטיים, גם הרבה יותר נוח. האוכל לא נדבק, צריך פחות שמן ופיזור החום, בעיקר בכל מה שקשור לסירים ומחבתות, הרבה יותר טוב.

זהו, חפרתי לכם מספיק להיום. עכשיו רוצו למטבח ותפתחו את מגירת הירקות, אני בטוחה שתמצאו שם קצת גזר, כרוב וירקות ירוקים. 20 דקות מעכשיו יש לכם ארוחה מזינה, בריאה, צבעונית ובעיקר סופר טעימה.

סוף שבוע מקסים וחג פורים שמח.

שלבים

תבשיל קינואה עם ירקות

מצרכים:
1 כוס קינואה (לא מבושלת)
3 כפות שמן זית
2 גזרים
1 קלח תירס גילי או קלח מבושל (יש לקנות באריזות ואקום) או 1/2 קופסת שימורים
3/4 כוס אפונה קפואה
1/3 כרוב
עלי תרד או קייל
כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כוס שקדים פרוסים

אופן הכנה:
– חותכים את הגזר לגפרורים דקים, את הכרוב לרצועות דקות ואת התרד קוצצים גס. אם משתמשים בקלח תירס, מורידים עם סכין את הגרגירים.
– בסיר רחב מטגנים בשמן זית את כל המצרכים פרט לקינואה, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מוסיפים את הקינואה, מערבבים במשך דקה.
– מוסיפים 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים, מערבבים בעדינות וסוגרים את הסיר.
– מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. מניחים לסיר ל-5 דקות, כשהוא סגור, ורק אז פותחים.
– קולים במחבת, ללא שמן, את השקדים עד שהם משנים מעט את צבעם והופכים לזהובים ומפזרים מעל תבשיל הקינואה.

DSCN8524-600

הערות:
– במקום או בנוסף לגזר אפשר להוסיף זוקיני או בטטה.
– אם אתם אוהבים חריף, אפשר להוסיף 1/2 צ'ילי טרי קצוץ דק.
– במקום קינואה אפשר להשתמש בבורגול עבה.

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: