רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - בשר ראש
%e2%80%8f%e2%80%8f%d7%9c%d7%9b%d7%99%d7%93%d7%94

בשר ראש

תבשיל בשר ראש מיוחד לראש השנה שהכי טעים להגיש מעל חומוס או לצד פירה או אורז שסופגים את הטעמים. לא תאמינו כמה קל להכין

מתכון מדהים לבשר מתובל ,נימוח ועסיסי, משובץ בחתיכות שומן כבש צלויות. מעדן מיוחד לראש השנה שכדאי להגיש כחלק מהסימנים "שנהיה לראש ולא לזנב", על מנת חומוס.

מנה מצוינת שדומה בטעמה לשווארמה, אבל הרבה יותר עסיסית. פליאוליתים יכולים ליהנות ממנה מעל פירה בטטות או אורז.

מצרכים:
קילו בשר ראש (לחי בקר), נקי מגידים וחתוך לקוביות
150 גרם שומן כבש (להשיג במקפיא הבשר ברשתות השיווק) או שומן בקר (לבקש מהקצב ולקבל בחינם)
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
כפית כמון
צנוברים להגשה

אופן הכנה:
– מבשלים את בשר הראש במים נקיים עד לריכוך, כ–4 שעות, על סף רתיחה. עד שהבשר רך מאוד (בודקים בעזרת נעיצת מזלג והוצאתו בקלות).
– פורסים את הבשר לרצועות דקות, מתבלים בפלפל אנגלי טחון וכמון.
– ממיסים שומן טלה או בקר בסיר, לאחר שנמס מוסיפים את הבשר המתובל לסיר, לכחצי שעה באש נמוכה.
– מערבבים פעם או פעמיים בעדינות במהלך הבישול.
– אין צורך להוסיף מלח, הבשר מלוח דיו בגלל ההכשרה.
– מגישים על חומוס, מעוטר בצנוברים או כתוספת על פירה או אורז.

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim

מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

leharshim
yy91011@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט
    משהו טעים - רחלי קרוט
  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים
    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית
  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר
    במטבח של מעייני - מעיין נדיר
  • חדש על המדף - החמישיה
    חדש על המדף - החמישיה
  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים
    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים