רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - עוף - 3 מרינדות מעולות לפרגיות

3 מרינדות מעולות לפרגיות

פרגיות במרינדת חרדל ודבש, פרגיות ברוטב תפוזים וצ'ילי ופרגיות בניחוח אסיאתי. 3 מתכונים מעולים למרינדות שמתאימות לפרגיות

395ebbf5-65bf-412f-ad82-6b30f94b11a6נמאס לכם להכין שוב פרגיות על הגריל עם קצת מלח ופלפל ואתם רוצים לשדרג אותן בקלות ובמהירות? לפניכם 3 מתכונים מעולים למרינדות ממצרכים שיש לכל אחד בבית. כמה דקות של השרייה ברוטב ותתקבל ארוחת צהריים שכל המשפחה תאהב.

טיפים חשובים:
– מומלץ לבקש מהקצב להשאיר את העצם כשהוא מפלט לכם את הפרגיות, היא תוסיף המון טעם.
– ניתן להבריש את המרינדה על הפרגיות בזמן הצריבה על הגריל או להשרות אותן כמה דקות קודם להעצמת הטעם.
– דבש במרינדה גם מוסיף טעם מתקתק אבל בעיקר מקרמל את העוף ומוסיף צבע זהוב.
– חשוב לא לוותר על הלימון או התפוזים, הם מרככים מאוד את העוף.
– המרינדות מתאימות גם לתיבול ירקות ובשר.

פרגיות במרינדת חרדל דבש ולימון

מתכון: שף אייל פינקלשטיין

מצרכים:
5 סטייק פרגית עם עצם
כפית מלח דק
כפית פלפל שחור גרוס
כף חרדל דיזו'ן חלק
כף דבש
כף חומץ בין יין אדום
2 שיני שום קצוצות דק
חצי לימון סחוט
1/3 כוס שמן זית
3 ענפי תימין קצוצים דק

אופן הכנה:
– מתבלים את הפרגית במלח ופלפל ומניחים על פלנצ'ה של גריל.
– בקערה עמוקה מערבבים חרדל עם דבש ושום, מוסיפים את החומץ והלימון ומערבבים היטב, מזלפים משמן הזית עד קבלת מרינדה סמיכה.
– מוסיפים תימין קצוץ ומתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל שחור גרוס.
– מברישים את הפרגיות במרינדה וסוגרים את הגריל עם מכסה.
– לאחר 5 דקות הופכים צד לפרגיות  ומברישים שוב במרינדה וסוגרים את הגריל.
– כשהפרגיות יוצאות מן הגריל מטפטפים עוד מעט רוטב.

DSCN6746-1700מברשת סיליקון – 19.90 ש"ח. להשיג ברשת Cook and bake

פרגיות במרינדת תפוזים וצ'ילי

מצרכים:
5 סטייק פרגית
מיץ מ-2 תפוזים
קליפה מגורדת דק מתפוז אחד
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק (או יותר אם אוהבים חריף)
כפית סילאן
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– מערבבים את כל מצרכים המרינדה בקערה ומניחים בפנים את הפרגיות. סוגרים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה (עד יממה).
– מוציאים את הפרגיות מהמרינדה ומניחים על פלנצ'ה חמה של גריל. צורבים משני הצדדים כ-4 דקות ומדי פעם מברישים את הפרגיות במרינדה.
– מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל שומשום או בצל ירוק חתוך לטבעות.

unnamed

פרגיות במרינדה אסיאתית

מצרכים:
3 כפות סויה
1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד דק
2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
3 כפות שמן זית
1/2 כפית שמן שומשום
3 שיני שום כתושות דק (לא חובה)
כפית שטוחה מלח

אופן הכנה:
– מערבבים את כל המצרכים בקערה ומניחים בפנים את הפרגיות. סוגרים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה (עד יממה).
– מוציאים את הפרגיות מהמרינדה ומניחים על פלנצ'ה חמה של גריל. צורבים משני הצדדים כ-4 דקות ומדי פעם מברישים את הפרגיות במרינדה.
– מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל שומשום.
unnamed-19-1

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: