סלט בורגול עם פיצוחים או: אתגר טבעונות

מאת: raheli

אתם באמת לא צריכים שום דבר ליד - סלט בורגול עם עשבי תיבול ופיצוחים. והכי כיף? אפשר לקחת אותו לעבודה, לפיקניק או לנשנש ישר מהמקרר

סטריפ משהו טעים
לפני חודשיים בערך, בעקבות תהליך די ארוך שאני עוברת בשנים האחרונות בכל הנוגע לאוכל, החלטתי לנסות את אתגר הטבעונות. מדובר בקבוצה סגורה בפייסבוק, שמופעלת על ידי אנונימוס, ומטרתה לתת תמיכה למי שרוצה להתנסות באורח חיים טבעוני.

רוצים להצטרף? כנסו לכאן

אני לא אלאה אתכם בויכוחים, בעליות ובמורדות שחלו אצלי בעקבות אותו חודש של האתגר, אבל כן אספר לכם שהוא הסתיים עם לא מעט תובנות מצד אחד וגם כמה ספקות ואי ודאות מצד שני.

אני יודעת שרוב הטבעונים חושבים שאם לא הפכתי לטבעונית בעקבות האתגר, אפשר לסמן את התהליך ככשלון, אני לעומת זאת חושבת שמדובר בהצלחה. גם אם היא לא הגיעה ל-100%.

בתוך תוכי ידעתי אז, ואני יודעת גם עכשיו, שהם צודקים. שזה באמת מוסרי יותר לא לאכול בעלי חיים או לתת יד לתעשיית החלב והביצים. והרבה מהכעס שלי הוא תולדה של אכזבה שלי מעצמי, מחוסר היכולת להיות כמוהם. מהבחירה הקלה.

אז למרות כל הויכוחים שניהלתי עם רבים מהם (אגב, מעולם לא אתווכח על אורח החיים הטבעוני אלא רק על הדרך) הבנתי שהגדולה שלנו היא לא להסתכל בעיניים לטבעונים שדוחפים אותנו לקצה אלא אך ורק לפרה ולתרנגולת שלא יודעים לספר את סיפורו של העצב. בעיני חשוב יותר לדעת מאשר להדחיק. לראות מאשר לעצום עיניים.

נכון, אין דבר שמעצבן אותי יותר מאנשים שחושבים שבעצם הפיכתם לטבעונים הם תפסו בעלות על המוסר, אבל בנינו, אסור להפוך את הכעס הזה עליהם לתירוץ האולטימטיבי להשקטת המצפון. החלטתם כן לאכול? אין בעיה, רק אל תעשו את זה מתוך עצבים עליהם או מתוך הדחקה שאין כאב מסביב. והכי חשוב, אף פעם אל תוותרו על הרצון לשנות ולהשתנות, להבין ולהפנים.

ובנימה אופטימית, הסלט שלפניכם הוא תולדה של אותו חודש שבו גיליתי אינספור מנות צבעוניות, שמחות ובעיקר נורא טעימות שלא עושות שימוש במוצרים מן החי. מאז שהכנתי אותו בפעם הראשונה, הוא מלווה אותי כמעט כל שבוע. הנה, כבר בונוס :)

שבוע רגוע ורק שיהיה כבר שקט מסביב.

צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
כוס בורגול עבה (לא מבושל)
1/3 כוס עלי כוסברה
1/3 כוס עלי נענע
3 ענפי בצל ירוק
10-15 פקאנים טבעיים
4 כפות שומשום
4 כפות גרעיני חמניה, קלופים
1/4 כוס גפרורי שקדים או חצאי שקדים, קלופים

מצרכים לרוטב:
4 כפות שמן זית
כפית רוטב צ'ילי (עדיף חריף)
1/2 פלפל צ'לי טרי, קצוץ דק
כף סילאן/מייפל
מלח ופלפל לבן

אופן הכנה:
• מניחים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים רותחים עד לגובה של ס"מ מעל הבורגול. מכסים ומניחים בצד למשך 15 דקות. מערבבים עם מזלג ומצננים מעט בחוץ.
• בינתיים קוצצים את עשבי התיבול ופורסים את הבצל לפרוסות דקות.
• במחבת חמה, ללא שמן, מטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד את הפקאנים, השומשום, גרעיני החמניה והשקדים.
• מערבבים את הבורגול עם עשבי התיבול והפיצוחים הקלויים (ניתן לקצוץ את הפקאנים גס אבל לא חובה).
• מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ושופכים על הסלט. מערבבים בעדינות.

הערות, הארות ושאר חיות בית:
• ניתן להכין את הסלט גם עם קוסקוס (עדיף מלא) ואפילו קינואה.
• הסלט טעים במיוחד כשהוא בטמפרטורת החדר או אפילו חמים קצת אחרי שהבורגול מוכן אבל גם אחרי קירור הוא התחסל בשניות.
• אם אתם לא אוהבים פקאנים או שקדים אפשר להמיר בכל אגוז אחר – אגוזי מלך, אגוזי לוז, מקדמיה וכדומה. רק הקפידו לקלות אותם קודם.
• למרות שיש רוטב צ'ילי, אני ממליצה לא לוותר על הפלפל צ'ילי הטרי, זה לא יוצא חריף מדי אלא מרענן ומעט עוקצני ומאזן את הסילאן.
• אם אתם לא טבעוניים או שאין לכם סילאן או מייפל, אפשר כמובן להשתמש בדבש.
• אל תוותרו על הנענע, פשוט אל. גם לא על הכוסברה אגב. מצד שני, את הבצל הירוק אפשר להחליף בעירית קצוצה.

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
עוגת רכבת עם הפתעות
ממרח חצילים בטעם כבד

הבייגל שכבש את הרשת – אתם חייבים להכין!
סהרוני בצק שמרים במילוי גבינה ובצל מקורמל
עוגת גלידה קסטה
כדורי שוקולד בציפוי קוקוס (טבעוני)
סלט כרוב וגזר עם שומשום
עוגת שוקולד ללא קמח


הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הסלט שהכנתם בקבוצת הפייסבוק