רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - עוגת רכבת ההפתעות או: זכרונות מתוקים

עוגת רכבת ההפתעות או: זכרונות מתוקים

נוסטלגיה מתוקה – עוגת רכבת של פעם בגרסה צבעוניות ושמחה במיוחד. כל מה שצריך זה להכין עוגת שוקולד בחושה ולקשט בממתקים

סטריפ משהו טעים
אחד הזכרונות היחידים שיש לי מגיל קטן, הוא הרגע בו אני עומדת בגן, לצד אמא וסבתא, כשכל העיניים מסביב נפקחות בפליאה ומביטות בעוגה שניצבת בשולחן שמתחתיי. עיניים קטנות ומשתאות לנוכח רכבת לבנה, עם עוגיות שוקולד עגולות ונרות שרק מחכים שאכבה אותם.

הזכרון הזה, שטומן בתוכו כל כך הרבה אהבה ותמימות נצרב לי היטב בלב וכבר שנים שאני מחפשת תירוץ לשחזר ולו משהו קטן ממנו.

אז השבוע הזדמן לי לחזור לרגע ההוא, לתחושת השמחה והפליאה, לחוויה הקסומה ההיא. זה קרה די בספונטניות, כשהחלטנו אני ונטלי (ע"ע הבחורה הכי מוכשרת שיש) להפגש ולהכין משהו מתוק. בשלב כלשהו, עלתה האופציה להכין עוגות יומולדת ואני, כחובבת מושבעת של קיטש וצבע, ישר קפצתי על ההזדמנות. בעיקר לנוכח הידיעה שיהיו במפגש הזה סוכריות צבעוניות. המון סוכריות צבעוניות.

בשלב כלשהו הן היו על הרצפה, ועל השיש. על העוגה ועל הבגדים. בסלון ובמיקסר. איפה שלא הסתכלנו ראינו נקודות קטנות וססגוניות שנדמה שכל אחת מהם צחקה צחקוק קטן של שמחה.

2 העוגות שהכנו, ותיכף אספר לכם גם על העוגה השנייה, הן בעיקר רעיון. יש בהן בראש ובראשונה מקום ליצירתיות ולדמיון. כל מה שצריך זה להכין עוגה בחושה (או טורט), לקפוץ לחנות הממתקים הקרובה ולקנות סוכריות וחטיפים שאתם אוהבים במיוחד. עד שתחזרו הביתה עם השקית הצבעונית, העוגה כבר תתקרר ותוכלו לחתוך ולקשט אותה.

והבונוס הגדול? חכו שתראו את המבט והשמחה של בר המזל שיקבל אותה.

העוגה השנייה, שנטלי הכינה, הייתה צבעונית ושמחה לא פחות, ובעיקר נורא מיוחדת ומפתיעה. מדובר בגרסה משודרגת לפינאטה, שטומנת בתוכה הפתעות קטנות ומתוקות שמתגלות בחיתוך. תוסיפו לזה עיטור מרהיב של כדורי שוקולד והרי לכם שלמות. אבל ממש.

>> עוגת פינאטה בבלוג של נטלי

אז בפעם הבאה שאתם רוצים לשמח מישהו אהוב, בין אם הוא חוגג יום הולדת 3 או 30, תכינו לו את אחת העוגות האלה, אין לי ספק שגם לו יצרב זכרון קסום מכם.

הערות חשובות בנוגע למתכון:
• אתם כמובן יכולים להשתמש בכל ממתק או חטיף שאתם אוהבים. זה המקום לשחק ולנסות. העוגה היא בד הקנבס הלבן שלכם, כל מה שאתם צריכים זה לטבול את המכחול בפלטת הצבעים ולהשתגע.
• בגלל ציפוי הגנאש, העוגה נשמרת מצוין גם בחוץ ולא מתייבשת. לא מומלץ כמובן לשמור אותה שבוע בחוץ, אבל לא יקרה לה כלום אם היא תעמוד יום מחוץ למקרר.
• ניתן לאפות את העוגה בתבניות אינגליש קייק, בתבנית מרובעת 24 על 24 או בתבנית מלבנית 20 על 30. העיקר שתאפו אותה בתבנית עם פינות ישרות.
• כמות העוגה כאן תספיק לכם ל-6 קרונות (אפילו 8 אם תחתכו קטן יותר). אפשר ליצור מזה 2 רכבות של 4 או רכבת אחת ארוכה של 8.
• במקום קמח ואבקת אפייה ניתן להשתמש בקמח תופח (בכמות זהה) ללא אבקת האפייה.

מצרכים (מבוסס על מתכון של נטלי לעוגת שוקולד מהירה):
200 מ"ל (כוס) שמן צמחי
3 ביצים
400 מ"ל (2 מיכלים) שמנת חמוצה או כמות זהה של חלב או קרם קוקוס לפרווה
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
80 גרם (1/3 כוס) קקאו איכותי
200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח לבן
שקית אבקת אפייה

לציפוי שוקולד:
150 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לפרווה)
150 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקישוט (אופציונלי לבחירתכם):
2 חבילות קיט קט או כיף כף
חבילה קטנה של עדשים צבעוניות
דובוני גומי
m&m במילוי שוקולד ובוטנים
4-5 כדורי שוקולד
קליק כדורים – חום לבן
עוגיות אוראו ו/או סוכריות גומי בצורת עיגול
ממתקי שוקולד שטוחים עם סוכריות צבעוניות
מרשמלו ארוך

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
• בקערה גדולה מניחים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, מלח ווניל וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
• מוסיפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
• מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת 24 או מלבנית 20 על 30 (אפשר גם ב-2 תבניות אינגליש קייק).
• אופים את העוגה במשך 35-45 או עד שקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים. מקררים היטב לפני הקישוט וההרכבה.
• מכינים את הגנאש – מרתיחים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה ומוזגים על השוקולד הקצוץ. ממתינים דקה ומערבבים עד להמסה מוחלטת. מניחים בצד.
• כשהעוגה קרה לגמרי, מיישרים את חלקה העליון (אם נוצרה לכם בטן) כדי שתהיה ישרה לגמרי.
• חותכים את העוגה למלבנים בגודל הרצוי. ספציפית כאן השתמשתי בתבנית מרובעת בגודל 24 כך שיצאו 8 מלבנים בגודל 12 על 6.
• בנוסף, חותכים מלבן אחד שכבר חתכתם ל1/3 ו-2/3. את השליש שמים מעל ה-2/3 כך שיווצר לכם הקרון הראשון של הרכבת (אני בטוחה שיש לו שם, רק שקצת קשה לי להזכר בו בשעה הזאת של הלילה :)).
• מצפים כל מלבן עוגה, כולל הקרון הראשי, בגנאש, בשכבה עדינה ויחסית דקה ומעבירים את מלבני הקרונות לצלחת הגשה ארוכה או לקאפה (כמו בתמונה) או על קרטון חזק ועבה.
• מתחילים לקשט – מניחים אצבעות קיט קט בצדדים העליונים (הארוכים) של הקרונות ובצדדים הקצרים יותר מניחים 4-5 כדורי קליק (ראו תמונה).
• בתוך כל מסגרת כזאת של אצבעות שוקולד מניחים בפנים ממתקים שאוהבים – דובונים, עדשים, כדורי שוקולד, סוכריות, m&m וכדומה. מומלץ לשים בקרונית הראשונה 2 דובונים שמתפקדים כנהגים.
• בצידי הקרונות מדביקים עוגיות אוראו או ממתקי גומי בצורת עיגול שמתפקדים כגלגלים. אם העוגיות לא נדבקות כמו שצריך, פשוט מדביקים אותן עם עוד קצת מהגנאש.
• חותכים את המרשמלו לגלילים קצרים ומניחים בין הקרונות (הם אלה שמחברים את כל הרכבת יחד).
• מסתכלים בהנאה על היצירה שהכנתם ונותנים במתנה למישהו שאוהבים.

 צילומים: נטלי לוין

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
ממרח חצילים בטעם כבד
הבייגל שכבש את הרשת – אתם חייבים להכין!
סהרוני בצק שמרים במילוי גבינה ובצל מקורמל
עוגת גלידה קסטה
כדורי שוקולד בציפוי קוקוס (טבעוני)
סלט כרוב וגזר עם שומשום
עוגת שוקולד ללא קמח

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגה שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

 

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

13 תגובות

  1. המרכיב הסודי

    רחלי, העוגה פשוט מטורפת!! כמה שבא לי לאכול קרון או שניים :)

  2. עוגה מדהימה ובכלל בלוג מקסים, אה ולקרון הראשון קוראים קטר… גם בשעת לילה מאוחרת (:

  3. רחלי, כרגיל היה לי כל כך כיף, טעים, צבעוני ושמח :)

  4. רחלי יקרה, תודה על רעיון ענק ליומולדת לקטנטנה בת השנתיים, שחולה על כל השטויות האלה (להלן – ההפתעות).
    שאלה לי אלייך לגבי המתכון לעוגת השוקולד: תמיד כשאני מכינה עוגת שוקולד בסיסית פרווה אני שמה במקום השמנת המתוקה – קצפת צמחית (ריץ'/השף הלבן), גם בעוגה עצמה וגם בגנאש. ראיתי שנמנעת מלכתוב אופציה זו פה במתכון. אעיר כי גם על הקצפת הפרווה עצמה לא כתוב שהיא מיועדת לבישול או לאפייה, ושאלתי היא – למה? האם חימומה עלול להזיק? כי בעניין הטעם, המרקם וכו' זה יוצא מעולה וזו ממש אופציה נהדרת להפיכת כמעט כל עוגה בחושה לפרווה.
    סליחה על החפירה ותודה על כל המתכונים והאתר המעולה.

    • רחלי קרוט

      היי גיתית,
      קודם כל תודה רבה ומזל טוב!
      אני ספציפית לא אוהבת את הטעם של הקצפת הצמחית ומעדיפה קרם קוקוס, אבל זה לגמרי עניין אישי. ריץ' יתאים פה מצוין מבחינת מרקם.

      אם לא יצא לך לנסות, ממליצה בחום לנסות פעם עם קרם קוקוס (לא החלב ולא המים) הוא לא ממש משפיע על הטעם מבחינת הטעם הקוקוסי שלו אלא יותר מבחינת הקטיפתיות והעושר.

      יום מקסים ונעים,

  5. שלום רחלי!
    העוגה מהממת ואני מתכננת להכין אותה לאחיינית שלי בקרוב. רציתי לשאול- כדי לקצר תהליכים, יש אפשרות ליצור כדורי שוקולד משאריות עוגת השוקולד (כשאני אחתוך לה את הבליטה כדי שהיא תהיה ישרה, בטוח ישארו שאריות)?
    ואם כן- מה להוסיף לחתיכות העוגה כדי שיתגבשו לכדורים?

    תודה רבה על המתכון המהמם! מחכה לתשובה :)

    • רחלי קרוט

      בטח, רעיון נהדר.
      פשוט תוסיפי שוקולד מומס עד שתיווצר תערובת דביקה יחסית, כמו של כדורי שוקולד.

      השוקולד המומס יקשה את פירורי העוגה אחרי קירור קצר במקרר ואפילו בחוץ בטמפרטורות האלה.

      בהצלחה!

  6. היי רחלי…
    שאלת מליון הדולר- אפשר להכין יום קודם?? ונגיד לקשט לפני ההגשה?
    תודה מראש הילוש

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: