עוגת כדורי שמרים מטורפת עם תפוחים, קינמון ודבש

מאת: raheli

היא יפהפייה, מדיפה ניחוח של קינמון ובעיקר מאוד טעימה - עוגת כדורי שמרים בציפוי סוכר וקינמון עם תפוח בבצק שהופך אותה לרכה במיוחד

האמת היא, שאין מספיק מלים בלקסיקון כדי לתאר כמה העוגה הזאת מפתה וטעימה. כמה הריח שהיא מדיפה כשהיא יוצאת מהתנור יכול לשגע את האף והבטן (וגם את השכנים) ובעיקר באיזה קלות אפשר לחסל אותה.

מעבר לעובדה שמדובר בעוגה יפהפייה ומרשימה, הצורה שלה – כדורים כדורים עטופים בחמאה, סוכר וקינמון – הופכת אותה למיוחדת מאוד. החלק החיצוני של כדורי השמרים מתקרמל והופך להיות פציח בזכות הסוכר והחמאה שבאים במגע עם התבנית הלוהטת ואילו החלק הפנימי נותר רך כמו שמיכת פוך.

תוסיפו לזה את הכיף הגדול במשיכת הכדורים ותקבלו קינוח שהוא הרבה מעבר לעוד עוגת שמרים.

ויש גם בונוס: במיוחד לקראת ראש השנה התווסף לעוגה תפוח מגורד שגם שידרג אותה בטעם מיוחד ומרענן וגם יצר נקודות קטנות ורכות בתוך הבצק. אני מבטיחה לכם שאחרי שתנסו את הגרסה הזאת פעם אחת לא תפסיקו להכין אותה, עם ובלי קשר לחג המתקרב.

שיהיה חג שמח ומתוק עם התחלות חדשות ורגעים שמחים!

עוד מתכונים מעולים לחג: עוגת וניל עם רוטב טופי | פחזניות במילוי קרם וניל | סיגרים במילוי תפוחים מקורמלים

פודינג עלית

עוגת כדורי שמרים ותפוח בציפוי סוכר וקינמון


מצרכים:
450 גרם (3 כוסות + 2 כפות) קמח
1/2 שקית (40 גרם) פודינג בטעם וניל עלית
25 גרם (1/2 שקית) שמרים טריים או כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 מ"ל (3/4 כוס) חלב
כפית תמצית וניל
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 תפוח גרני סמיט קלוף

לציפוי:
80 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
כף קינמון
3-4 כפות דבש

אופן הכנה:
- בפומפיה, על החלק העבה, מגרדים את התפוח ומניחים בקערה.
- מכינים את הבצק: מערבלים את כל המצרכים, פרט לתפוח, במהירות איטית במשך 4-5 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומערבלים עוד 5 דקות עד שהבצק אחיד ומעט דביק. סוחטים היטב את התפוח המגורד ונפטרים מהנוזלים, מוסיפים את התפוח הסחוט לבצק ומערבלים עוד דקה עד שהתפוח נטמע היטב בבצק.
- מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים לילה במקרר או שעה בטמפרטורת החדר.
- משמנים היטב תבנית קוגלהוף (חשוב לשמן היטב עם חמאה אחרת העוגה תדבק.
- מערבבים בקערה קטנה את הסוכר והקינמון.
- יוצרים מהבצק כדורים, זה בסדר אם הם לא עגולים לגמרי וקצת דביקים, וטובלים כל כדור בצק בחמאה מומסת ולאחר מכן בקערה עם הסוכר והקינמון.
- מניחים את הכדורים, עם מרווח של 2 ס"מ בינהם, בתבנית המשומנת עד לגובה 3/4 (אפשר גם קצת פחות כי העוגה תופחת מאוד).
- מכסים במגבת ומתפיחים 3/4 שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהחלק העליון זהוב ומקורמל.
- מחכים 5 דקות (לא לחכות להתקררות של העוגה אחרת הסוכר שנמס יתקשה והכל ידבק לתבנית), והופכים על צלחת הגשה.
- לפני ההגשה מזלפים דבש או מפדרים באבקת סוכר.

לחם קופיםמסדרים את כדורי השמרים במרווחים בתבנית. צילום: רחלי קרוט


לחם קופיםחשוב שגובה העוגה לפני האפייה יהיה מקסימום 3/4 מגובה התבנית. צילום: רחלי קרוט


הערות חשובות:
- בגלל התוספת של התפוחים בבצק חשוב להשתמש בפודינג וניל עלית שסופח את הנוזלים.
- במקום עוגת כדורים אפשר להכין מהבצק חלה מתוקה או לחמניות. רק במקום לטבול את הבצק בחמאה וסוכר, מברישים בביצה ומפזרים מעל סוכר גבישי (אופציונאלי). בגרסה הזאת גם ניתן להמיר את המתכון לפרווה ולהחליף את החלב במים או בחלב קוקוס ואת החמאה שבבצק בשמן צמחי.
- רוצים לשדרג עוד יותר את העוגה? מקפיצים במחבת קוביות תפוחים עם מעט סוכן וקינמון ומניחים מעל העוגה.
- במקום דבש ניתן לזלף סילאן או מייפל.
- אם נשאר לכם מעט מהבצק, קלעו אותו לצמה והכינו חלה קטנה או לחמניות.

לחם קופים עם סוכר וקינמון

אל תפספסו:
מתכון לטירמיסו שוקולד
מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל