רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - מיני שבלולי קינמון בציפוי מייפל

מיני שבלולי קינמון בציפוי מייפל

הם מדיפים ניחוח עז של קינמון, מצופים בזיגוג מייפל ומתחסלים בצ'יק – מיני שבלולי קינמון עם שיטת הכנה מיוחדת. רוצו להכין

אם יש משהו שאני ממש אוהבת, זה קינוחים שמגיעים במנות קטנות. יש משהו באסתטיות של מתוקים בגודל מיני שגם הופך את הקינוח אוטומטית ליפה יותר וגם משקיט בשנייה את מצפון הקלוריות.

כזה הוא בדיוק המאפה שלפניכם. בעצם, מדובר בסינמון המוכר והאוהב רק בגרסת מיני, שמכינים בתוך תבנית שקעים ששומרת על הצורה של השבלולים.

עוד מתכונים לקינוחים מעולים – עוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבנים | קאפקייקס שוקולית

DSC_0423-600מבט מקרוב. תודו שמתחשק לכם להוציא משם אחד. צילום: רחלי קרוט

הפעם בחרתי למלא את מאפי השמרים הקטנים במילוי קלאסי של קינמון, אבל כמובן שאתם יכולים להתפרע ולהוסיף למילוי פקאנים קצוצים, צימוקים, אוכמניות מיובשות ואפילו גרידת תפוז שתשדרג מאוד את הטעם.

ואגב, מה שמדהים במתכון הזה, שמכמות הבצק תוכלו להכין בסביבות 150 שבלולי קינמון קטנים. מאותה כמות אגב ניתן להכין 2 עוגות שמרים בתבנית אינגליש קייק או עוגה אחת עגולה ועוד 50 שבלולים קטנים. עכשיו תעשו אתם את החישוב, נכון שעדיפה האופציה המיניאטורית? במקום לחסל 2 פרוסות עוגה אפשר להתענג על 8 שבלולי קינמון. הכי שווה!

והכי חשוב – אם הכנתם את השבלולים (ברור שהכנתם!) אל תשכחו לספר לי ולשלוח תמונה. אפשר כאן בתגובות ואפשר בעמוד בפייסבוק.

שלבים1ממלאים, מגלגלים, חותכים ואופים. צילום: רחלי קרוט

מיני שבלולי סינמון בזיגוג מייפל

מצרכים (150 מיני שבלולים בתבנית שקעים בקוטר 5 ס"מ):
490 גרם (3.5 כוסות) קמח
40 גרם (1/2 שקית) פודינג וניל עלית
כף שמרים יבשים או 40 גרם שמרים טריים
קליפת תפוז מגורדת דק
80 מ"ל (1/3 כוס) מים או חלב
1/2 גביע שמנת חמוצה או שמנת מתוקה או קרם קוקוס לפרווה
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל איכותית

למילוי (לכל כמות הבצק):
10 כפות סוכר חום
3 כפות קינמון טחון
20 גרם פודינג וניל עלית
90 גרם חמאה רכה, אבל לא חמה
ביצה להברשת המאפים

לציפוי:
6 כפות אבקת סוכר
כף מייפל
4 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר מניחים את המצרכים לפי הסדר הבא: קמח, פודינג וניל, שמרים, גרידת תפוז, מים, שמנת חמוצה, חמאה, ביצים, סוכר ווניל. מערבלים עם וו לישה במשך 7-9 דקות על מהירות נמוכה-בינונית עד שהבצק חלק ורך. זה בסדר אם הוא דביק.
– מכסים את הקערה עם מגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.
– בקערה קטנה מערבבים סוכר חום, קינמון ופודינג וניל ומניחים בצד.
– מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, לשים מעט על שולחן עבודה מקומח היטב ומרדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ (שימו לב שיהיה דק מאוד אבל לא שקוף).
– מורחים 30 גרם חמאה רכה על כל מלבן בצק ומפזרים 1/3 מכמות מילוי הקינמון. אם רוצים לשדרג ניתן להוסיף בשלב הזה פקאנים קצוצים, צימוקים ועוד.
– מגלגלים לרולדה ארוכה בקוטר 4-5 ס"מ (או לפי גודל תבנית השקעים שלכם – רק שתהיה ס"מ קטנה יותר כדי שלמאפים יהיה מקום לתפוח בתוך התבנית). חותכים לשבלולים בעובי ס"מ ומניחים כל שבלול בתבנית שקעים משומנת היטב.
– מניחים בצד לתפיחה של 15-20 דקות (אין צורך ביותר) ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
– אחרי שהשבלולים תפחו מברישים אותם בביצה טרופה ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהשבלולים זהובים. מקררים מעט בטמפרטורת החדר ובינתיים מכינים את הציפוי.
– בקערה קטנה מערבבים היטב אבקת סוכר, מייפל ושמנת מתוקה ומזלפים מעל השבלולים (הקפידו שלא יהיו חמים מדי אחרת הציפוי ינזל ולא יתקשה).
שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

שלבים2כל הדרך עד לצלחת. צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות מאוד:
– תוספת של פודינג וניל עלית במילוי הופכת אותו ליציב יותר ולכן הוא לא נוזל החוצה מהשבלולים, בנוסף, הפודינג מוסיף טעם ונילי עדין שמאוד מחמיא לקינמון.
– בגלל שהשבלולים קטנים ואין בהם המון בצק, ויתרתי הפעם על זיגוג שלהם בסירופ סוכר שהופך אותם לרכים יותר. אם בכל זאת אתם מעדיפים את המאפים שלכם יותר רכים ומבריקים, אחרי האפייה ניתן להבריש אותם בסירופ סוכר שמכינים מ-100 גרם סוכר ו-100 גרם מים (ממיסים ביחד).
– ניתן להכין מהבצק 50 שבלולים קטנים ועוגה עגולה גדולה (כמו בתמונה). אם מתחשק לכם מילוי אחר לעוגה אפשר להמיר את הקינמון בקקאו (שימו כמות כפולה).
– במקום מייפל בציפוי אפשר להשתמש בדבש, מיץ תפוזים, מיץ לימון ואפילו במים.
– אם הרולדה שלכם יצאה עבה מדי וגדולה מרוחב השקעים של התבנית, פשוט תרדדו אותה עם היד עד שהיא תעשה צרה יותר.
– זמן האפייה כאן מתאים בדיוק לתבנית שקעים שהשתמשתי בה, אם השקעים שלהם גדולים או קטנים יותר כמובן שזמן האפייה ישתנה, אני ממש ממליצה לבדוק כבר אחרי 12 דקות אם המאפים מוכנים.
– ההשראה למתכון מכאן.

DSC_0456-600אפשר להכין גם בגרסה גדולה. צילום: רחלי קרוט

DSC_0439-600אבל הכי טעים בגרסת המיני! צילום: רחלי קרוט

אל תפספסו:
עוגת שכבות עם קרם וניל, קצפת וענבים
קאפקייקס וניל במילוי עדשים צבעוניות
עוגת ריקוטה ובננות בחושה

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

4 תגובות

  1. רחלי נראה ממש מגרה, הייתי רוצה לעשות 2 עוגות ושאלתי היא האם אפשר לחלק את הבצק ל4 למלא לגלגל ואז כל שתי רולדות ללפף לעוגה אחת?

    • רחלי קרוט

      כן בהחלט, ומומלץ לחרוץ מעט את החלק העליון כדי שהעוגה תדע איפה להפתח ולא תתפוצץ לך איפה שמתחשק לה. תראי למשל בעוגה העגולה שיש חריצים אלכסוניים.

      לגבי זמן אפייה וטמפרטורה – אותה טמפרטורה, זמן האפייה נע בין 35-45 דקות. תבדקי אחרי 30 דקות עם העוגות כבר זהובות.

      ועוד דבר קטן, כשמכינים עוגה גדולה ולא מאפים קטנים, אני תמיד ממליצה להבריש בסיום האפייה (כשהעוגה עדיין חמה מאוד) בסירופ סוכר (מרתיחים מים וסוכר בכמות זהה עד שהסוכר נמס) כדי שהעוגה תשאר רכה ולא תתייבש.

      בהצלחה וספרי איך יצא :)

  2. עוד תוספת קטנה, באם כן, כמה זמן אפייה והאם באותה טמפרטורה?

  3. רחלי תודה רבה עבור התשובה המהירה. מתוכנן להכנה מחר.

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: