רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המרכיב הסודי - אולגה טוכשר - עוגת טירמיסו שוקולד

עוגת טירמיסו שוקולד

הגרסה השוקולדית לעוגת טירמיסו שמכינים ממש בקלות וזוללים בצ'יק עם כף גדולה. קינוח שקוצר מחמאות בלי לבלות שעות במטבח

טירמיסו היא עוגה איטלקית קלאסית, מאוד מוכרת ואהובה במחוזותינו. יש לה המון ווריאציות: עם ביצים, בלי ביצים, עם כמויות שונות של גבינת שמנת עם אחוזי שומן שונים. ויש את תוספות הטעם: טירמיסו תפוזים, לימונים, פירות יער, שקדים, ווניל, וכמובן – שוקולד. מצד אחד זה מרחיק את התוצאה מהקינוח הקלאסי, מצד שני תמיד נשאר מחנה משותף עם המקור – עוגה קרה, ללא אפייה, שמורכבת מעוגיות בישקוטים מוכנות או תוצרת בית, טבולות בתמצית קפה ומסודרות בקומות לסירוגין עם קרם. המתכון שלי הוא גם גרסה לטירמיסו. נסו אותו ותיהנו מהשוקולדיות המתפרצת.

עוד מתכוני שוקולד מעולים: עוגת שוקולית בצורת הבית של עמי ותמי | עוגת ביסקוויטים בציפוי שוקולד

שלבי הכנת טירמיסו שוקולד

עוגת טירמיסו שוקולד

מרכיבים לשתי עוגות בינוניות או עוגה גדולה אחת:
חבילת בישקוטים (למשל סבויירדי)
כף קפה מהול בכוס מים רותחים
30 גרם שוקולד מריר לקישוט, מגורר

לקרם:
3/4 כוס חלב
3/4 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
כפית קקאו (אופציונלי)
חבילת אינסטנט פודינג וניל עלית
3 כפות גבינת שמנת

אופן הכנה:
– בקערה רחבה מערבבים את המים הרותחים עם הקפה ומשאירים בצד.
– מגרדים את השוקולד בפומפייה.
– מכינים את הקרם: בסיר על אש בינונית מביאים על סף רתיחה את החלב והשמנת המתוקה. שוברים פנימה את השוקולד ומשאירים לכמה דקות. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה בצבע שוקו. אם רוצים קרם כהה יותר, מוסיפים את הקקאו ומערבבים.
– מסננים את התערובת דרך מסננת צפופה לתוך קערה גדולה ומקררים על השיש.
– מוסיפים לקערה את האינסטנט פודינג ומקציפים בעזרת מיקסר עד שמתחיל להיווצר קרם אחיד וסמיך.
– מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים בפעם האחרונה עד שהיא נטמעת בקרם.
– מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים לכמה שניות בתערובת הקפה משני הצדדים ומסדרים בשורות בתחתית כלי. מורחים מעל כמות נדיבה של הקרם ומפזרים את השוקולד המגורר. חוזרים עוד פעם על הפעולה.
– עוטפים את הכלי עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים, אפשר גם ללילה שלם.
– מגישים קר או בטמפרטורת חדר. שומרים בכלי אטום במקרר.

IMG_5227-600

הערות:
– השימוש באינסטנט פודינג וניל עלית עוזר לייצב את הקרם ובכך ניתן להוריד משמעותית את כמות גבינת השמנת במתכון. כמו כן הוא מוסיף מתיקות (אין שימוש בסוכר) וטעם עדין של ווניל.
– אם רוצים להעשיר את טעם הקפה, אפשר להוסיף לתערובת כמה כפות אלכוהול לפי בחירתכם.
– אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב, אבל הקרם יהיה הרבה יותר מתוק.

עוגת טירמיסו שוקולד

אל תפספסו:
מתכון לעוגת בוואריה מדהימה
מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: