לחמניות דבש רכות

מאת: olga

לחמניות דבש, רכות רכות, שמשתדכות מעולה עם סלטים וממרחים. לא תאמינו כמה פשוט לעצב את הצורה היפהפיה ולהכין את הבצק

האם שאלתם את עצמכם פעם למה נהוג לאכול בראש השנה תפוח ודבש? אני לא. תמיד היה די ברור שמדובר במשהו שמסמל תחילת שנה חדשה ומתוקה. וזה אכן כך, אבל יש לעניין הזה עומק שמאוד התחברתי אליו. תפוח מסמל מתיקות שבאה מהטבע, שמחות ואושר, מעין מתנת הכוח העליון. דבש לעומת זאת, בתור משהו לא קל להשגה, מסמל אתגרים, התמודדות עם קשיים ועשייה מתמדת. ודווקא זה הופך אותו להרבה יותר מוערך ויקר.

בכל פעם שאנחנו נמצאים בצמתים ונקודות לא פשוטות בחיינו, ברגעים של בדידות, פחד או ייאוש, צריך לדמיין ולא לשכוח את המתיקות שתגיע, אם רק לא נוותר ונמשיך ללכת קדימה.

לחמניות הדבש שאני מציעה לכם היום לא ידרשו מכם מאמץ כביר: הן קלות להכנה, רכות ומתוקות ופשוט נפלאות בחג וגם ביום-יום. אני מאחלת לכולכם שנה חדשה מצוינת ומלאה במתיקות. בעיקר כזאת שמגיעה ללא כל מאמץ. ואם בכל זאת יהיה צורך להשקיע – אני מאחלת שתעשו זאת על הצד הטוב ביותר, עם הרבה סבלנות, תקווה ומחשבות חיוביות על הדבש.

עוד מתכונים מעולים לחג: עוגת שמרים ותפוחים עם דבש וקינמון | עוגת וניל עם רוטב טופי | פחזניות במילוי קרם וניל | סיגרים במילוי תפוחים מקורמלים

לחמניות דבש - שלבים

מרכיבים ל- 12 לחמניות:
1/2 כוס חלב
25 גרם שמרים טריים (1/2 קובייה)
450 גרם קמח (3 כוסות + 3 כפות)
50 גרם אינסטנט פודינג וניל עלית (5 כפות)
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות שמן
2 כפות דבש
1-2 כפות חלב / מים במקרה הצורך
* כף דבש מהולה בכף מים חמים להברשה

אופן הכנה:
- בקערית מערבבים חלב חם (לא רותח) עם שמרים ומשאירים בצד לכמה דקות.
- מנפים לתוך קערת מיקסר עם וו לישה קמח, מוסיפים אינסטנט פודינג, סוכר, מלח, ביצה, שמן ודבש ומתחילים לערבל. מוסיפים לקערה את החלב וממשיכים ללוש כ- 10 דקות. אם לא נוצר גוש בצק, מוסיפים בהדרגה כף או שתיים של חלב או מים, רק עד שהבצק מתאחד.
- מעבירים את הבצק לתוך קערה משומנת, מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה-שעתיים במקום חמים. הבצק אמור להכפיל את נפחו.
- משמנים קלות תבנית שקעים.
- לשים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח ומחלקים ל-12 חתיכות שוות.
- מחלקים כל חתיכה לשלוש, מגלגלים בין כפות הידיים או על משטח העבודה המקומח לרצועות באורך 10-12 ס"מ, מחברים את שלוש הרצועות בחלקן העליון וקולעים צמה רגילה. כשמגיעים לסוף, מחברים את הקצוות. מגלגלים את הצמה סביב עצמה לצורת שבלול. מקפלים את הקצה מתחת ליצירת מראה נקי ויפה.
- מניחים כל לחמנייה לשקע התבנית ומשאירים להתפחה נוספת של כ-40 דקות.

לחמניות דבש
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים את הלחמניות במשך 20-25 דקות או עד שהן תופחות ומזהיבות באופן אחיד.
- בקערית קטנה מערבבים כף דבש עם כף מים חמים.
- ברגע שהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים כל לחמנייה בתערובת הדבש.
- שומרים מכלי אטום, עדיף בקירור. ניתן לחמם שוב לפני הגשה נוספת.

לחמניות דבש

הערות:
- תוספת של פודינג וניל עלית מוסיפה לבצק אקסטרה רכות וטעם עדין של ווניל.
- אפשר להחליף את השמרים הטריים בכף שמרים יבשים.
- לגרסת פרווה אפשר להחליף את החלב במים.
- אם אין תבנית שקעים, אפשר להתפיח ולאפות את הלחמניות על תבנית אפייה רגילה מרופדת בנייר אפייה.

לחמניות דבש

לחמניות דבש

אל תפספסו:
עוגת כדורי שמרים עם תפוחים ודבש
מתכון לטירמיסו שוקולד

מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל
מתכון לשבלולי קינמון בציפוי מייפל