פרחי כרובית בלימון ושום

מאת: raheli

הפרח הלבן מקבל את הבמה המרכזית - כרוביות אפויות עטופות בלימון, שמן זית ושום. כל כך טעים וקל להכנה שחייבים להכפיל כמויות

פרחי כרובית בלימון ושמן זית

המון פרחי כרובית שמדיפים ריח של לימון, טימין ושום.




[caption id="attachment_8716" align="alignleft" width="221"] מתבלים ולתנור. צילום: רחלי קרוט[/caption]

מצרכים:
2 כרוביות קטנות או אחת גדולה
1/2 כפית אבקת שום (או 3-4 שיני שום כתושות)
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית מלח
1/2 כפית צ'ילי גרוס
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
גרידה מלימון שלם
5-6 עלים מענפי תימין


אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• מפרקים את הכרובית לפרחים (לא קטנים מדי).
מניחים את הכרוביות בתבנית ומפזרים מעל את שאר המצרכים (קודם תבלינים ואחר כך שמן ולימון). מעסים מעט עם הידיים.
• אופים (ללא כיסוי) ב-180 מעלות למשך 30-40 דקות או עד שהכרוביות זהובות. שימו לב לזמן האפייה, אם פרחי הכרובית שלכם קטנים יותר תצטרכו לאפות פחות זמן, כנ"ל לגבי כרוביות גדולות יותר.
• מי שמעדיף, ניתן לערבב בקערה את כל המצרכים ולהכניס את הכרוביות כדי שיתעטפו בכל התערובת. בעיני חבל על קערה נוספת בכיור.


צילומים: רחלי קרוט

מוזמנים לבקר אותנו גם בקבוצת הפייסבוק