ï»� ביצת הפתעה במילוי ×§×¨× ×•× ×™×œ וגבינה, ק×רד לימון וקיווי | foodpage – כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - מ×כלי ×—×’×™× - ביצת הפתעה במילוי ×§×¨× ×•× ×™×œ וגבינה, ק×רד לימון וקיווי

ביצת הפתעה במילוי ×§×¨× ×•× ×™×œ וגבינה, ק×רד לימון וקיווי

×”-קינוח שיקצור המון מחמ×ות מה××•×¨×—×™× ×‘×©×•×œ×—×Ÿ ×”×—×’ – ביצת הפתעה שקופה ×¢× ×©×›×‘×•×ª של ×§×¨× ×•× ×™×œ וגבינה, ק×רד לימון וקוביות קיווי

××•×ž×¨×™× ×©×× ×©×™× ××•×›×œ×™× ×§×•×“× ×›×œ דרך ×”×¢×™× ×™×™× ×•×¨×§ ×חר כך מהבטן. ×”× ×ž×ª×¨×©×ž×™×, ×ž×•×¤×ª×¢×™× ×•×ž×—×™×™×›×™× ×”×¨×‘×” לפני הביס הר×שון, ×›×©×”× ×¨×§ ×ž×ª×‘×•× × ×™× ×‘×§×™× ×•×— שהונח על השולחן.

שלבי×הקינוח ×©×œ×¤× ×™×›× ×”×•× ×‘×“×™×•×§ מסוג המנות שיקצרו מחמ×ות עוד לפני הטעימה (×•×’× ×”×¨×‘×” ×חריה). מדובר ×‘×¢×¦× ×‘×©×™×˜×ª הגשה מיוחדת, בתוך תבניות שקופות בצורת ביצי×, שממל××™× ×‘×§×¨× ×’×‘×™× ×” מתקתק, ק×רד לימון חמצמץ וקיווי שמ×זן ×ת ×”×˜×¢×ž×™× ×•×ž×•×¡×™×£ רעננות וצבע.

×ת התבניות השקופות (הן עשויות מפלסטיק ×בל ×פשר בקלות לשטוף ×ותן ולהשתמש בהן שוב) ניתן ×œ×ž×¦×•× ×‘×—× ×•×™×•×ª שמוכרות תבניות ושלל מוצרי פלסטיק כמו פעמית סטור ו×פילו ×‘×¡×•×¤×¨×™× ×”×’×“×•×œ×™× ×‘×ž×“×¤×™ החד פעמי נתקלתי בהן ×œ× ×¤×¢×. ו×גב, הן ×’× ×œ× ×™×§×¨×•×ª מ×וד. על 10 תבניות ×›×לה תשלמו בסביבות 15-19 שקלי×.

מה שחשוב בקינוח ×”×–×”, ×–×” להקפיד על דפנות נקיות ו×סתטיות, בכל ×–×ת ×”×›×œ×™× ×©×§×•×¤×™×, ×•×œ×©×™× ×œ×‘ לשילובי ×”×¦×‘×¢×™× ×›×ž×• ×’× ×œ×יזון ×”×ž×¨×§×ž×™× (×’× ×§×¨× ×¨×š וקטיפתי, ×’× ×¤×¨×™ עסיסי ×•×’× ×§×¨×מבל קר×נצ’×™). ×× ××ª× ×œ× ××•×”×‘×™× ×§×™×•×•×™ ×פשר להחליף ×ותו בכל פרי עונתי ×חר (תותי×, ×וכמניות, נקטרינות, פלחי תפוז, ×פרסק) ו×ת קר×מבל העוגיות ×פשר להמיר בכל פירורי עוגייה ×חרת ש××•×”×‘×™× (עוגיות קוקוס, עוגיות לימון, עוגיות ×©×§×“×™× ×•×פילו שברי מרנג).

והכי ×›×™×£ – ×פשר להכין ×ת הקינוח יו×-×™×•×ž×™×™× ×œ×¤× ×™ ×”×—×’, לשמור במקרר ולהגיש ב×רוחת שבועות. ו×ל תשכחו ×œ×¦×œ× ×ת ×”××•×¨×—×™× ×›×©×”× ×ž×—×™×™×›×™× ×œ×ž×¨××” ×”×‘×™×¦×™× ×”×©×§×•×¤×•×ª.

ביצת הפתעה במילוי ×§×¨× ×’×‘×™× ×”, ק×רד לימון וקיווי

(הכמות מספיקה לכ-20 ×‘×™×¦×™× ×©×§×•×¤×•×ª, תלוי בכמות שתמל×ו)

×ž×¦×¨×›×™× ×œ×§×רד לימון (מבוסס על המתכון המעולה מכ×ן):
מיץ וקליפה מגורדת מ-4 לימוני×
4 ביצי×
150 ×’×¨× (3/4 כוס) סוכר
100 ×’×¨× ×—×ž××” קרה חתוכה לקוביות

×ž×¦×¨×›×™× ×œ×§×¨× ×’×‘×™× ×”:
מיכל וחצי (370 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 32 ×ו 38 ×חוז
220Â ×’×¨× ×ž×¡×§×¨×¤×•× ×” בטמפרטורת החדר (×פשר להמיר בריקוטה ×œ× ×ž×œ×•×—×” ×ו גבינת שמנת)
3 כפות ×בקת סוכר
40Â ×’×¨× (1/2 חבילה) פודינג ×‘×˜×¢× ×•× ×™×œ עלית

וג×:
2-3 קיווי חתוך לקוביות
15 עוגיות חמ××” ×ו נשיקות מרנג, מפוררות

×ופן ×”×›× ×”:
– ק×רד לימון: ×ž×’×¨×“×™× ×¢×œ החלק הדק של הפומפיה ×ת קליפת ×”×œ×™×ž×•× ×™× ×•×ž× ×™×—×™× ×›×£ מהקליפה המגורדת בצד. ×ת הש×ר ×©×ž×™× ×‘×¡×™×¨ כבד בגודל בינוני.
– ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×¡×™×¨ מיץ מ-4 לימוני×, ×‘×™×¦×™× ×•×¡×•×›×¨ ×•×˜×•×¨×¤×™× ×¢×“ שהתערובת חלקה. ×ž× ×™×—×™× ×ת הסיר על ×ש נמוכה ומבשלי×, תוך כדי טריפה (×œ× ×œ×”×¤×¡×™×§ לטרוף עד ×œ×¡×™×•× ×”×”×›× ×” ×חרת תהיה ×œ×›× ×—×‘×™×ª×”) עד ×©×”×§×¨× ×ž×¡×ž×™×š. ×–×” לוקח בסביבות 10 דקות.
– ×›×©×”×§×¨× ×ž×¡×ž×™×š ומצפה גב של ×›×£ ×ž×•×¨×™×“×™× ×ž×”×ש ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת קוביות החמ××”. ×ž×ž×©×™×›×™× ×œ×˜×¨×•×£ 2-3 דקות עד שהחמ××” נמסה ×•×”×§×¨× ×—×œ×§.
– ×ž×¡× × ×™× ×ת ×”×§×¨× (×פשר לדלג על השלב ×”×–×” בתנ××™ ש××ª× ×‘×˜×•×—×™× ×©×œ× × ×•×¦×¨×• ×œ×›× ×—×ª×™×›×•×ª קטנטנות של ביצה מקושקשת בפני×). ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת ×”×§×¨× ×œ×§×¢×¨×”, ×ž×›×¡×™× ×‘× ×™×™×œ×•×Ÿ נצמד ×©×ž×¦×ž×™×“×™× ×”×™×˜×‘ ×œ×§×¨× ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¨×¨ עד ×©×”×§×¨× ×§×¨ לגמרי. בסביבות שעתיי×.
– ×§×¨× ×’×‘×™× ×”: בקערה מיקסר ×ž×§×¦×™×¤×™× ×‘×™×—×“ שמנת מתוקה, מסקרפונה (חשוב שתהיה בטמפרטורת החדר), ×בקת סוכר ופודינג וניל.
– ×ž×¨×›×™×‘×™× ×ת הקינוח: ×ž× ×™×—×™× ×‘×›×œ תחתית של ביצה שקופה 2 כפות ×§×¨× ×’×‘×™× ×” ומעליו 2 כפות ק×רד לימון. ×¢×•×¨×ž×™× ×ž×¢×œ קוביות קיווי ×•×ž×¤×–×¨×™× ×ת פירורי העוגיות ומעט גרידת לימון שהש××¨×ª× ×‘×¦×“. ×¡×•×’×¨×™× ×ת הביצה ×•×©×•×ž×¨×™× ×‘×ž×§×¨×¨ עד להגשה.

_MG_0043-600שילוב מיוחד של ×¦×‘×¢×™× ×©×ž×–×›×™×¨×™× ×ת הקיץ. צילו×: רחלי קרוט

הערות חשובות:
– שימו לב שכמות הפודינג ×›×ן ×”×™× ×‘×“×™×•×§ 1/2 חבילה של פודינג עלית (×נחנו השתמשנו ב×ריזת השקית) ×•×”×•× × ×•×¢×“ ×’× ×›×“×™ להוסיף מתיקות ×•×˜×¢× ×¢×“×™×Ÿ של וניל ×•×’× ×›×“×™ ליצב ×ת הקר×.
– ניתן להחליף ×ת הקיווי בכל פרי עונתי ×חר ש×והבי×. ×ž×ª×•×ª×™× ×•×¤×˜×œ ועד נקטרינות ופלחי תפוז.
– ×פשר להשתמש בכל עוגייה שיש ×œ×›× ×‘×‘×™×ª ומת×ימה ×œ×˜×¢×ž×™× ×”×—×ž×•×¦×™× ×©×œ הלימון. למשל עוגיות קוקוס, עוגיות לימון, נשיקות מרנג וכדומה. עוגיות שוקולד פחות ית×ימו ×›×ן. מצד שני, ×פשר להמיר ×ת הק×רד לימון ×‘×§×¨× ×©×•×§×•×œ×“ ו××– העוגיות ית×ימו בול.
– ×× ×ין ×œ×›× ×ת התבניות של ×”×‘×™×¦×™× ×פשר כמובן להגיש ×’× ×‘×›×•×¡×•×ª ×ישיות, רק חשוב שתהיינה קטנות ×›×™ ×”×§×¨×ž×™× ×™×—×¡×™×ª ×“×•×ž×™× × ×˜×™×™× ×‘×˜×¢×ž×™×.
– ×”×§×™× ×•×—×™× × ×©×ž×¨×™× ×‘×ž×§×¨×¨ עד 5 ימי×.

_MG_0052-600הקיווי ×œ× ×¨×§ מוסיף ×˜×¢× ×ž×¨×¢× ×Ÿ ××œ× ×’× ×ž×¨××” מיוחד ונגיעה של צבע. צילו×: רחלי קרוט

×ל תפספסו
מתכון לכוסות עשויות משוקולד במילוי ×§×¨× ×’×‘×™× ×” ושוקולד, קצפת וניל ופולי קק×ו
מתכון לעוגת ריקוטה בחושה ×¢× ×‘× × ×•×ª מקורמלות
מתכון לט×רט גבינה לימוני ×¢× ×©×•×©× ×™ קצפת

×”×›× ×ª× ×ת הקינוח? יש ×œ×›× ×©×לה בנוגע לשלבי ×”×”×›× ×”? ×שמח ×œ×§×¨×•× ×ת התגובות ×©×œ×›× ×›×ן למטה ×ו בקבוצת הפייסבוק. וכמובן, ×× ×”×›× ×ª×, ×ל תשכחו ×œ×¦×œ× ×•×œ×©×ª×£ :) ×—×’ שמח!

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של ×¡×‘×ª× ×•×œ×¦×“ הפירושקי והלביבות של סב×. ×”×˜×¢×ž×™× ×”×לה הפכו ×©× ×™× ×חר כך לתשוקה גדולה ל×וכל ולזיכרונות ×©×ž×’×™×¢×™× ×‘×™×—×“ ×יתו.

מגדלת עגבניות שרי, ×¤×œ×¤×œ×™× ×—×¨×™×¤×™× ×•×ת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת ×ת ×תר פודפייג'.

וכן, יש לי ב×מת ×לרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

×ž×ª×›×•× ×™× ××—×¨×•× ×™× ×ž×ת רחלי קרוט (צפו בכול×...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

22 תגובות

  1. Error: ×œ× × ×™×ª×Ÿ ליצור ×ת התיקייה wp-content/uploads/2024/07. יש לבדוק שתיקיית ×”×ב שלה ניתנת לכתיבה.

    כמה חמווווודדדד

  2. עירית הולינגר

    ×יפה ×§×•× ×™× ×ת ×”×‘×™×¦×™× ×”×©×§×•×¤×•×ª

    • ספציפית ×ת ×לה קניתי בפעמית סטור (עולה בסביבות 19 ש”×— ל-10 ביצי×) ×בל יש בכמה וכמה חנויות חד פעמי שנתקלתי בהן.

      ×× ×ת ×œ× ×ž×•×¦×ת כתבי לי שוב ו×× ×™ ×ברר לך. ×ת מהמרכז?

      • ×”×™, המתכון נר××” מעולה! ×”×× ×ת יודעת מהיכן ניתן להזמין ×ת ×”×‘×™×¦×™× ×”×©×§×•×¤×•×ª לחו״ל? נמצ×ת בשוויץ ×•×œ× ×ž×¦×œ×™×—×” למצוׅ.

  3. יש דרך לטבען ×ת המתכון ×”×–×”? עשית לי ×›×–×” חשק ×בל כולנו ×›×ן ×¨×’×™×©×™× ×œ×œ×§×˜×•×–…

  4. נר××” ×˜×¢×™× ×ž×וד והרעיון של ×”×‘×™×¦×™× ×ž×§×¡×™×! (Y)

  5. ×ינסטנט פודינג ופודינג ×–×” ×ותו דבר….?!

  6. ×”×× ×פשר לעשות ×‘×ž×§×•× ×”×§×רד לימון ×¢× ×¤×™×¨×•×ª יער ×•×‘×ž×§×•× ×”×’×‘×™× ×” מוס שוקולד לבן …????

    • ×”×™×™ חן,
      כן, ×ין בעיה ×¢× ×¤×™×¨×•×ª יער, עדיף ×ת ×”×—×ž×¦×ž×¦×™× ×™×•×ª×¨ וכמובן רק ×ת המיץ שלה×.

      לגבי השוקולד הלבן, ×פשר להקציף שמנת ×¢× ×¤×•×“×™× ×’ ולקפל לתוכה שוקולד לבן מומס בטמפרטורת החדר.

      בהצלחה!

  7. מה הכמות של המיץ פירות יער ×‘×ž×§×•× ×”×œ×™×ž×•×Ÿ ??

  8. מתכון מדהייייׅ. רוצה להכין…
    הש×לה: ×פשר להכין מר×ש בלי הקיוי ולהקפי×?
    ול×חר מכן ×œ×”×•×¦×™× ×™×•× ×§×•×“× ×•×‘×“×§×” ×”×חרונה להוסיף ×ת הפרי?

    • ×”×™×™ קרן,
      בעקרון ×ין בעיה, ×”×§×¨×ž×™× ×—×•×–×¨×™× ×œ×¢×¦×ž× ×œ×חר הקפ××”. מצד שני, ×”× ×ž×—×–×™×§×™× ×‘×ž×§×¨×¨ 4 ×™×ž×™× ×œ×¤×—×•×ª ××– ×× ×ת רוצה להכין לכמה ×™×ž×™× ×§×“×™×ž×” ×פשר ×’× ×œ×©×ž×•×¨ במקרר (בלי הפרי).

      בהצלחה וספרי ×יך ×™×¦× :)

  9. שלו×,
    ×× ×™ הכנתי ×ת המתכון ×תמול ו×כן צדקת ×”××•×¨×—×™× ×”×™×• בשוק ש×× ×™ הכנתי והיתה ×œ×”× ×¡×§×¨× ×•×ª מה יש בתוך הביצה ונדהמו ×ž×”×˜×¢× ×©×”×–×›×™×¨ ×œ×”× ×’×œ×™×“×ª לימון .
    תודה רבה על המתכון.
    קל ×•×˜×¢×™× ×‘×˜×™×¨×•×£

  10. ×”×™×™ נר××” מהמ×!

    ×ת חושבת ×©×”×§×¨× ×™×¦×™×‘ מספיק בשביל לזלף ×ותו?

  11. היי רחלי,

    ×”×§×¨× ×”×œ×‘×Ÿ ×™×¦× ×›×ž×• קוטג׳ בהקצפה. השתמשתי ב×ינסטנט מחברה ×חרת, מכיוון ×©×œ× ×ž×¦×תי של עלית. ×”×× ×–×• הבעיה?

    ×יריס

כתבו משהו נחמד...

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top